Új hozzászólás Aktív témák

  • Lenry

    félisten

    ugyanakkor egyszer és mindenkorra meg kell jegyeznünk, hogy a hagyományos Start menü már sohasem tér vissza, eljárt felette az idő

    őőő. nem. a gőzmozdony felett járt el az idő, meg a folyóban mosás felett. a Start menüt meg egyszerűen csak kidobták, mert ha lenne, akkor a kutya nem használná a Start képernyőt

    Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

  • Sub-ZeRo

    nagyúr

    válasz Lenry #1 üzenetére

    Akkor én kutya vagyok... :( És én hol voltam hogy nem tudtam erről eddig :F :O

    ;]

    "Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."

  • Jaffafa

    aktív tag

    válasz Lenry #1 üzenetére

    Én használnám, ha használható lenne. A design szuper és az is rendben van, hogy a júzerek többségét nem érdeklik az apróságok, DE...

    @poszt:

    "mivel 20 év nagy idő, eddig a Windowsok mindig a tálca és az asztal elválaszthatatlan duójával indultak, most pedig miért nem, ugye?! "

    Nem zavarna a dolog, ha az App-ek többsége nem abból állna, hogy van egy csempe a Modern UI-n ami a rákattintása után nyit egy ablakot a desktopon és valójában ott is marad. Magyarul az App egy shortcut, semmi több. Innentöl fogva elég felesleges a Modern UI egy desktop gépen. A tablet az más.
    Ettöl függetlenül nagyon jó a poszt. :R :R

    "Most már ideje lefeküdni. De előtte elolvasom a NENYI-t, hogy merjek nagyokat álmodni." by Szözö

  • Kaiku

    senior tag

    Semmi gond sincs a Win8-al, a szokásos hisztit leszámítva semmi komoly hibát nem lehet felróni neki. Persze ez sem tökéletes, de jobb mint az elődei. A start gombot meg épp ideje volt lecserélni. Sokkal gyorsabb az új elgondolás.

  • pzstm

    titán

    válasz Lenry #1 üzenetére

    Vista óta arra használtam, hogy windows gombo megnyomtam és elkezdtem gépelni majd Enter-t nyomtam. ;)

    A cikk írójának gratula, nem csalódtam most sem benne :R

    [ Szerkesztve ]

    iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!

  • Az az érdekes, az ilyen "nekem sincs érintőképernyős rendszerem, és Magyarországon az elsők között váltottam az új rendszerre, amikor az RTM megjelent az Upgrade akcióban" kijelentésekben, hogy soha, senki nem írja mellé, mire használja a gépet. Mert átlag felhasználásra (netezés, levelezés, videó, zenelejátszás, esetleg szövegszerkesztés) aztán oly' mindegy, hogy egy Linux is megtenné. Enyhén ironikus az érintőképernyőre fejlesztett UI érintőképernyő nélküli PC-n való használata: magolj billentyűparancsokat :U Szerintem egy kezemen meg tudnám számolni, hány olyan ember van, aki tudja ezeket és nem Windows-on nőtt fel.

    Na mindegy, ahogy egy másik topicban is leírtam: a Win8 szerintem túl korán jött. A cégek is, ha épp, hogy felocsúdtak az XP-Vista/Win7 váltásból, már egyből jött a 8, ami céges szinten ráadásul szvsz használhatatlan: AutoCAD / Inventor inkompatibilitás az biztos (2014 verziók előtt), ezen kívül el tudom képzelni, hogy más professzionális programmal sem az igazi. Ami az átlagfelhasználót illeti, nekik bejöhetett a cucc, de úgy látszik a MS ezt kevésnek tartja (ld. Win 8.1), de ez már az eső után köpönyeg esete.

    Tulajdonképp az MS megérdemelte, magasról sz*rt mindenki fejére, pedig példát vehettek volna az igazán nagyokról: mikor az Autodesk bevezette a szalagmenüt,
    1) első indításkor megkérdezi, akarod-e egyáltalán ezt a valamit vagy egyelőre jó a régi menü, mert dolgozni szeretnél
    2) egy ikonnal átkapcsolhatóvá tették a régi menüre, mert ki a franc akar parancsokat keresgélni, ha szorít a határidő, s ez a Win8 esetében is igaz lett volna
    3) csináltak egy parancs-keresőt, ami megmutatja, hogy a szalag menün a parancs merre található, aztán, ha az embernek van ideje, barátkozik a felülettel és láss csodát: én is átálltam már a szalagra, mert rájöttem, hogy praktikus

    De úgy nem lehet, hogy nesztek, ez van, gyárilag ki sem kapcsolható, olvass cikkeket, nézz YT videókat, hogy egyáltalán ki tudd kapcsolni a gépet! Én nem jöttem rá basszus, hogyan lehet kikapcsolni a gépet ALT+F4 nélkül. De, mint írtam, nem is ez a legnagyobb probléma, hanem az inkompatibilitás. Meg persze az olyan apróságok, hogy mit számít, mi mindent lehet megcsinálni a Modern felületen, ha egyrészt meg kéne tanulni, másrészt egy része hülyeség, a maradékra meg az emberek java részének meg van a bevált programja az ilyen-olyan feladatok kezelésére, mint pl. nálam, a még DOS-os korban megkedvelt Norton Commander leszármazott Total Commander. Gondolom a mai napig nem lehet a Windows beépített filekezelőjében csoportos átnevezést végezni vagy két könyvtárat szinkronizálni. Amíg meg az olyan idegesítő dolgokat nem tudják kijavítani, hogy minden rohadt ablak LISTA megjelenítéssel mutassa a file-okat, inkább ne kísérletezzenek más felületekkel.

    szerk.:
    Kaiku: állításodból arra engedek következtetni, hogy te is annyi mindenre használhatod a Win-t, hogy a legostobább Linux is bőven megtenné neked.

    [ Szerkesztve ]

    Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7 | BF4: DarkArchonHUN

  • #40553216

    törölt tag

    "de volt egy nagy gondjuk: nem volt meg az egységes OS, sem kezelhetőség, sem pedig látványvilág szempontjából."
    Ez neked gond? Vagy nekik? Mert a júzereknek nem. Az Apple jóval előbb kezdte ezt az "egységesítést", de még közel sem tartanak ott, ahová az MS egyből ugrott. És ha eszük van, soha nem is fognak. Ez egy igen nagy melléfogás az MS részéről, akárhogy fényezik magukat, vagy fényezitek ti őket.

    "minél kevesebb dolgot kelljen fejben tartania, egyszóval ne is nagyon vegyen észre különbséget a három rendszer között."
    Most ezzel azt érték el, hogy a júzerek agygörcsöt kapnak a pc skizofrén működése miatt, cserébe viszont a telót és a táblagépeket sem veszik. Sikeres...

    "vajon mi igaz a mítoszból, hogy a Windows 8 csak érintőképernyős rendszereken domborít igazán"
    Bocs, ez egy álmítosz, amit ti azért terjesztetek, hogy egyből meg is cáfolhassátok. Tehát a semmit nem cáfoló álcáfolathoz generáltok egy álproblémát. Sokadszor: nem az a baj, hogy pc-n nem működik jól, gyorsan, hanem hogy skizofrén. Hogy a metro NEM VALÓ PC-RE! Bár a klasszikus felületnek is van a metroból eredő baja.

    Pl. abszolút nem ergonomikus. Jobbra le/balra fel egér: kikapcsolhatod, meg ilyen-olyan funkciók, balra lent difót ott a felületváltó, metron fentről le programbezárás, Ide-oda ugrálhatsz egy akármilyen nagy monitoron, egérrel, szemmel.
    Ehhez képest a sokat szidott Unity az Ubuntuban maga az ergonómiai tökély. Már évekkel ezelőtt fújoltak, hogy balra (természetesen fel) kerültek az ablakkezelő gombok. Aztán minden oda került. Így gyakorlatilag az összes kezelési lehetőség balra fent van. Ráadásul egy már széles képernyőkre optimalizált, nem alul-felül, hogy kevesebb legyen a használható felület, hanem oldalt, eltűnő menüben.

    (Többit később.)

    [ Szerkesztve ]

  • virkir

    veterán

    válasz pzstm #5 üzenetére

    Aha... gépeld be egy olyan spec program nevét amit fél-egy évvel korábban telepítettél mert akkor meg éppen most lenne rá szükséged.
    Ja, hogy a fene se emlékszik nem, hogy az .exe-re de még a teljes névre se nagyon?
    A másik fele, hogy ha olyan hektikusan indexel mint a 7 akkor meg alapból bacchatod.
    Egy kupac szart lehet polírozni napestig attól még szar marad.
    Azért a cikkben berakott screenshotok lehettek volna a telepítés utáni állapotról is mindjárt nem lenne annyi szép rendszerezett az a startscreen.

    "Nekem papírom van róla, hogy értek hozzá" by Glenda

  • Narxis

    nagyúr

    Csak azért mert valami régi még nem kellene egyből kukázni. Ettől a mentalitástól agyvérzést kapok. Azt kell nézni, hogy működik vagy sem, szeretik az emberek vagy sem.

    Semmilyen értelmes indokot nem látok arra, hogy miért kellene Windows 7-ről Windows 8-ra váltanom. Csakis akkor ha érintőképernyőm lenne.

    Az, hogy új vagy újabb az még nem érv.

    Thanos was right.

  • Sub-ZeRo

    nagyúr

    válasz virkir #8 üzenetére

    Nem kell a .exe-t beírni, csak el kezded gépelni és már adja is ki amit talál.

    "Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."

  • #40553216

    törölt tag

    válasz pzstm #5 üzenetére

    Remélem, nem sértő. :DDD

    Cikkre:
    "esztétikus, ha az élőcsempéket helyezzük előtérbe"
    Erre csak azt tudom írni, amit Steve Jobs mondott Gates-ről: az a legnagyobb baja, hogy nincs ízlése.

    "Szerintem ez is túl van lihegve"
    Szerintem meg egy "szoftverbemutatóba" nem kellene "szerintem" kezdetű mondat, főleg nem a legvitatottabb funkciónál. Bemutatod vagy reklámozod? Persze, előbbi is lehet reklám, de egy IT-oldalon inkább objektívnek kellene lenni. Nem?

    [ Szerkesztve ]

  • Воланд

    titán

    válasz #40553216 #11 üzenetére

    lol, itcafe, meg az objektivitas.

    "Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."

  • Maxentius

    addikt

    Egyrészt [link].

    Másrészt az a bajom vele leginkább, hogy erőlteti a teljes képernyős programfuttatást és emellett eléggé funkciószegények az alap programok is.

    Samsung Galaxy S22 Ultra | JBL E65BTNC

  • pzstm

    titán

    válasz #40553216 #11 üzenetére

    nem sértődök meg ilyenen, de semmi ilyesmi nincs a háttérben ;)

    iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!

  • virkir

    veterán

    válasz Sub-ZeRo #10 üzenetére

    Értő olvasás így korán nem megy?
    Leírom még egyszer.
    Bacchatod a keresőt ha fingod nincs adott program pontos nevéről vagy legalább a név kezdetéről.
    Viszont ha annó beraktad a startmenübe esetleg funkciók szerint mappákba rendezve akkor kb 3 kattintással megvan bármi.

    "Nekem papírom van róla, hogy értek hozzá" by Glenda

  • alevan

    őstag

    válasz #40553216 #11 üzenetére

    Ajánlom figyelmedbe a következő cikket, ha objektivitást keresel:

    http://itcafe.hu/hir/windows_8_1_hivatalos_ujitasok_microsoft_blue.html

    [ Szerkesztve ]

    "Ezért lovagol a pokolba a konzumer IT piac. A hülye igények... . Azt sem tudod, hogy mit akarsz de az jöjjon havonta frissités formájában."

  • imibogyo

    veterán

    válasz Sub-ZeRo #2 üzenetére

    Dettó. Kezdetben nagyon idegenkedtem tőle, most meg már egyáltalán nem hiányzik a Start menü. Mondjuk magát a kezdőoldalt sem használom olyan sűrűn, inkább ikonozom az asztalon, de ettől még nem hiányzik a start gomb. :B

    (#6) Dark Archon:
    "Mert átlag felhasználásra (netezés, levelezés, videó, zenelejátszás, esetleg szövegszerkesztés) aztán oly' mindegy, hogy egy Linux is megtenné." Mint aktív Linux használó, ezzel azért tudnék vitatkozni. Bár a mondandódban nem volt benne például a netezés, vagy a szövegszerkesztés mélysége.

    "AutoCAD / Inventor inkompatibilitás az biztos (2014 verziók előtt), ezen kívül el tudom képzelni, hogy más professzionális programmal sem az igazi." Solidworks 2013, Maya 2012, 3DS 2010 csak amiket én használok, ezek biztosan futnak rajta. ;)

    A kapcsolgatós dologgal teljesen egyetértek. Több topicban feljött már, hogy ez jól elszúrták, mert van akinek szüksége lenne rá. De talán arra gondoltak így könnyebb lesz az átállás, mert muszáj ezt megszokni. Lehet úgy voltak vele, mint a Vista-Win7 párosnál. Ott is mindenki húzta a száját a Vista-ra, majd a Win7 nagyon elfogadott lett. Itt szerintem a Win9-el hasonló lesz majd a dolog, ott már nem lesz feltűnő. Egyébként én erőszakkal nem raktam fel 3rdParty start menüt, mondván lehet jó lesz ez és tudod mit, jó lett..... ;)

    "Én nem jöttem rá basszus, hogyan lehet kikapcsolni a gépet ALT+F4 nélkül." Pedig még ennél is van egy egyszerűbb megoldás, lődd be a power gombot, hogy automatikus kikapcsolást végezzen, ha röviden megnyomod (ez már talán XP óta így van, pontosan nem emlékszem).

    (#8) virkir:
    "Aha... gépeld be egy olyan spec program nevét amit fél-egy évvel korábban telepítettél mert akkor meg éppen most lenne rá szükséged. Ja, hogy a fene se emlékszik nem, hogy az .exe-re de még a teljes névre se nagyon?" Ha egyáltalán nem emlékszel a nevére, akkor Start menüben hogy találod meg? Mi alapján? Ja. hogy ott is átpörgeted az egészet? Na ezt megtudod tenni itt is, ráadásul nem kell almenüket kinyitogatnod. Amúgy meg ott a lehetőség ikont kirakni az asztalra, vagy tetszőleges csoportokat létrehozni a Start menüben. Én például direkt csináltam annak a 8-10 programnak egy külön oszlopot, amiket ritkán használok, de fontosak és előre raktam őket a kezdőképernyőn (Paint, Képkivágó, Tűzfal adminisztráció, Total commander, NP++ stb.). ;)

    (#15) virkir:
    "Viszont ha annó beraktad a startmenübe esetleg funkciók szerint mappákba rendezve akkor kb 3 kattintással megvan bármi." Ugyanezt meg tudod tenni itt is. Egy teljes képernyőn. Még csak almenüket sem kell kinyitnod. :U

    [ Szerkesztve ]

  • Sub-ZeRo

    nagyúr

    válasz virkir #15 üzenetére

    De megy, de szerintem ha saját magad telepítesz valamit, akkor csak tudod a nevét. Ha meg annyi programot telepítesz, hogy már a nevüket sem tudod, akkor sem a kereső a hibás, hanem a felhasználó.

    Viszont ha annó beraktad a startmenübe esetleg funkciók szerint mappákba rendezve akkor kb 3 kattintással megvan bármi. Ezzel viszont egyet értek.

    "Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."

  • Воланд

    titán

    válasz virkir #15 üzenetére

    jah, tok hulyeseg volt az ms reszerol, hogy kihagytak az all apps nezetet a win8-bol....

    "Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."

  • M5Norbi

    őstag

    Biztos meg lehet szokni nekem valamennyire tetszik is talán DE !

    Próbáljunk meg belegondolni mások helyzetébe!!!
    Akik itt fórumoznak ők keménymag. Az hogy tetszik e nekik vagy sem az egy dolog de sokkal könnyebben megértik mi hogy és hol működik,hol található mert ez a hobbijuk (PC) része.

    És aki dolgozna rajta? Nem guru csak a munkához kell? És tényleg túl gyorsan jött.A cégek,a dolgozók és az átlagemberek épp hogy elfogadták és megszokták a Windows 7-est(amit könnyebb is volt) már itt az új........ TANULjon egy oprendszer kedvéért ami számára csak egy futtató környezet??? Mit érdekli őt a Windows?

    SŐT! Az átlag usert szerintetek érdekli az MS Apps? (csak mert a cikkírónak ez tetszett) Isten ments hogy megbántsam de ő a kissebb részét képviseli a Win usereknek.......

    Pár nap plusz munkával megtehették volna hogy lehessen W7 stílusban is és ebben a Modern Ui stílusban is használni......onnantól ha nem egységes a PC,táblagép,telefon vonal az már a user beállításai miatt van......

    Lejárt az asztal és a Start menü ideje.......pffffffff Kedves MS köszönjük hogy megmondod a felhasználóidnak hogy mit szeressenek egy "munkaeszközben".

    MÁS: azért valószínűleg a keménymag nagy része is inkább azt szeretné egy oprendszertől hogy működjön normálisan nem azt hogy legyen újító meg úttörő és hogy élményt adjon(manapság ez a reklámozás új vonala).......

    Ha meghalsz, Te nem tudod, hogy halott vagy, csak a körülötted élőknek nehéz. Na most ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy!

  • virkir

    veterán

    válasz imibogyo #17 üzenetére

    Ha egyáltalán nem emlékszel a nevére, akkor Start menüben hogy találod meg?
    Roppant egyszerűen.
    Tudom a funkcióját. Tételezzük fel keresek egy ID3 taggert amit biztos, hogy a "Zene/MP3/ könyvtárba kell keresnem a startmenüben. Azt megnyitva meg már az ikonjáról felismerhetem.

    Ugyanezt meg tudod tenni itt is. Egy teljes képernyőn. Még csak almenüket sem kell kinyitnod.
    Nagyon nem ugyan az pl a testreszabhatóság mikéntje sem mivel a startmenübe simán behúzok egy ikont az egyedi könyvtárba majd a program telepítő által létrehozott könyvtárat és a benne lévő 3-4 tök felesleges ikont két kattintással törlöm szemben a 8 kijelölgetem törölgetem millió kattintásaval.
    A sorbarendezés meg még szép is egy bizonyos programszámig de én pl scrollozhatnék géptől a szomszédig ami minden csak nem kényelmes produktív.

    "Nekem papírom van róla, hogy értek hozzá" by Glenda

  • tcp

    tag

    jogos a kritika, hogy az élő csempék sok esetben jelenleg csak arra szolgálnak, hogy elindítsanak egy hagyományos programot. Ez azonban nem a Win hibája, sokkal inkább az alkalmazás fejlesztőké. Az MS ezzel a felülettel egy kicsit megelőzte a fejlesztőket, most meg kell várni, hogy a programozók felfedezzék, hogy mire is jó ez az egész, és valóban elkezdjék kiaknázni a lehetőségeket, mert abban azért egyet lehet szerintem érteni, hogy megfelelő szoftver háttérrel, jó ötletekkel sokkal több rejlik az egészben, mint amit ma kihasználunk belőle.

  • Dilikutya

    félisten

    Az ASUS EEEPC legfeljebb az asztali PC-ktől vett el vásárlót, a Windows-tól nem, mivel ezeken az aktuális verzió futott.

    Én amúgy nem érzem hátránynak, hogy a Windows PC-s és mobil verziói nem egyeztek meg látványban, a használhatóság rovására nem ment. Ráadásul pl. az Android felülete az ikonokkal, statusbarral sokkal közelebb áll a desktop Windows-hoz.

    Szerencse, hogy a Modern UI-t rögtön egy Total Commander vagy Firefox indítással el lehet tüntetni. A 20 év nem csak a megszokásra volt elegendő, bebizonyította, mennyire jól működik az Asztal felület.

    Az is a baj, hogy a kezdőképernyőre elég érdekesen kerülnek ki a nem a Modern UI-ra írt programok ikonjai (sok van ilyen, és még sok lesz), és bosszantó ömlesztve a sok indító, súgó és uninstall ikon, ami csak a "minden alkalmazás" panelen válik rendezetté. Az Asztalra is ömlesztve kerül ki, de oda csak az indítót rakja ki a programok telepítője. Van még hova fejlődnie a kezelőfelületnek, ez így kicsit alfa/béta verziónak tűnik. Jó üzlet 100 millió felhasználón tesztelni pénzért, bár emlékeim szerint a preview verziók sem tetszettek a többségnek.

    Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

  • pzstm

    titán

    válasz Dilikutya #23 üzenetére

    és bosszantó ömlesztve a sok indító, súgó és uninstall ikon

    javítva ;)

    iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!

  • btudos

    veterán

    válasz Dilikutya #23 üzenetére

    Az ne a Microsoft hibaja legyen mar, hogy az idiota fejleszto ugy rakta ossze a telepitot, hogy az telef**sa a Start kepernyot. :U

    Az MS eloszor WP vonalon, aztan desktop vonalon is azt jatsza, hogy nem ad valasztasi lehetoseget. Azzal egyetertek, hogy egy kevesbe radikalis lepessel, egyfajta atmeneti idoszak beiktatasaval talan kevesebb kopkodot kapott volna nyakaba a Microsoft. Ezzel egyutt is akit erdekel a dolog, es nem csak zsigerbol fikazni akar, az igy is nagyon szepen es jol ki tudja aknazni a rendszerben es a Start kepernyoben rejlo lehetosegeket, erre rengeteg peldat lehet talalni.

    Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.

  • virkir

    veterán

    válasz pzstm #24 üzenetére

    Tehát nyugodtan kijelenthetjük, hogy a 8 jelenleg sem érte el el az RTM fázist mivel alapvető hiányosságokat is csak mostanában javítgatnak.

    btudos
    De a MS sara mivel egy, igaz rosszul begyepesedett módszert nem vett figyelembe amikor megalkotta ezt a csodát.

    [ Szerkesztve ]

    "Nekem papírom van róla, hogy értek hozzá" by Glenda

  • Dilikutya

    félisten

    válasz pzstm #24 üzenetére

    Ezt passzolom, mivel továbbra sem vagyok hajlandó a Kezdőképernyőt használni :). Nincs rá szükségem.

    btudos: február vége óta Windows 8 az otthoni rendszerem, a fősuli miatt ingyenesen feltehettem, éltem is a lehetőséggel. Igaz, XP/Vista/7 licenc is jár ingyen, de miért ne legyen a legújabb. Érdekes, a Win7-et alig egy évig használtam, akkor volt gépcsere, előtte a régi gépen előnyösebb volt XP-t használni az 1 magos Sempron/2GB RAM miatt.

    [ Szerkesztve ]

    Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

  • Воланд

    titán

    válasz Dilikutya #27 üzenetére

    a 8.1-ben javitottak.

    "Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."

  • pzstm

    titán

    válasz virkir #26 üzenetére

    vehetjük úgy, hogy egy szoftver sosem éri el az RTM fázist ;)

    (annyi az egész hogy default nem rak ki ikonokat csak all apps view-ba emlékeim szerint)

    amúgy amelyik program rákérdett install közben, hogy start menübe csináljon-e neki ikont és kivettem a pipát, akkor az nem rakta ki értelemszerűen start screenre sem.....az már más kérdés, hogy kisebb százalékban vannak/voltak ilyen programok mint azok melyek mindent kiraktak...

    iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!

  • Воланд

    titán

    válasz pzstm #29 üzenetére

    de, az rtm fazist eleri, akkor, amikor rabollintanak. a veglegest nem eri el soha.

    "Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."

  • pzstm

    titán

    válasz Воланд #30 üzenetére

    igaz. Jogos ;)

    iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!

  • NPeete

    tag

    Ami engem bosszant: külön lapra rakja a start kereséskor a beállításokat, így vagy csak az alkalmazásokat látom, vagy csak a beállítások részt, ami elég zavaró. A másik, amitől herótom van, hogy miért a beállításokba került a kikapcsolás? Ez egy eléggé átgondolatlan döntés...
    Amúgy én nem nyavalygok annyit mint mások, kb. 3 nap alatt megszoktam a rendszer használatát, mást úgysem tudok tenni, attól még hogy a felhasználók 95%-a nem elégedett az egésszel, nem jelenti azt, hogy a microsoft bármit visszacsinál :)

  • .tnm

    addikt

    nahát egy több hónappal ezelőtt aktuális "cikk" a logout-ról az ITcafé-ra tévedt véletlenül.

    darabokra lehetne szedni amúgy az írást. de nem ér annyit: tulajdonképpen azt a kommentben milliószor hangoztatott érvet veszi elő, hogy akinek nem jön be, az csak azért lehet, mert konzervatív és/vagy nem hajlandó megtanulni rendesen az új használatát.
    önellentmondások vannak az irományban; átfogó, mély szoftverbemutatónak viszont nyoma sincs, állításokat nem igazol/bizonyít, így aztán nehéz vele vitatkozni is.

    a 3rd party start menü-ket bemutató részt, meg ki kéne vágni belőle úgy ahogy van. mi értelme random 3-at bemutatni a 7-10 ígéretes (és kb. ugyanakkora súlyú) megoldás (próbálkozás) közül? jah, hogy arra megy ki, hogy leírhassa, hogy alig van belőle ingyenes (nem igaz), de legalábbis veszélyes a használatuk (pontosan miért is? vagy mostmár csak a modernUI-os app-okban lehet bízni, mert azok eleve csak korlátozottan férnek hozzá rendszerhívásokhoz?)

    kedves ITcafé, ha valami cikknek néz ki, és valaki cikknek nevezi, azért még nem lesz tartalmilag is cikk, ez egy vélemény, legjobb esetben is egy személyes beszámoló, mi a fenét keres ez a tesztek között?

    elnézést a keményen leütött hangnemért, de tényleg nagyon zavaró, hogy egy objektivitástól ennyire távol álló cikk az olvasótábor jelentős részét... hát, tulajdonképpen "flame-eli". de persze lehet pont ez volt a cél? erre biztos jön majd hsz és a kattintás.

    [ Szerkesztve ]

    It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."

  • sh4d0w

    félisten

    LOGOUT blog

    "...A Windows 8-ban az éppen nem aktív Modern UI-s alkalmazások erőforrás-takarékossági szempontokból kifolyólag fel vannak függesztve..."

    Ha már egyszer azon küszködnek a CPU-gyártók, hogy minél gyorsabb rendszerünk lehessen és minél több alkalmazásunk futhasson egyszerre, akkor igen jó egy olyan OS, ahol a multitasking, mint olyan megszűnik. Tabletre elhiszem, hogy van ennek létjogosultsága, desktopon viszont nincs, ez egy fos.

    Megjelenésében ráadásul egy hihetetlenül ocsmány és ízléstelen rendszer. Kétségbeesett próbálkozás ez a Microsoft részéről, hogy újra meghatározhassa a trendeket és piacot diktáljon, de ezek az idők már elmúltak.

    [ Szerkesztve ]

    https://www.coreinfinity.tech

  • imibogyo

    veterán

    válasz virkir #21 üzenetére

    "Tudom a funkcióját. Tételezzük fel keresek egy ID3 taggert amit biztos, hogy a "Zene/MP3/ könyvtárba kell keresnem a startmenüben. Azt megnyitva meg már az ikonjáról felismerhetem."
    Én most is így használom. Van 5 fontos oszlopom ("grafika-tervezés", "hálózat és programozás", "hang és video", "játékok", "egyéb, ritkán használt, de fontos program" oszlopom) ezeken belül meg simán felismerem ikonról azokat amiket kell, amit meg annyira ritkán használok azt egy picit böngészem, mert úgysem ismerem fel ikonról, de azért ez nem a világ vége. :N Természetesen ezeken kívül is vannak programjaim, de azokat nem használom olyan sűrűn, minek foglalják itt a helyet? Össze vannak rendezve az asztalon egy mappában.

    "A sorbarendezés meg még szép is egy bizonyos programszámig de én pl scrollozhatnék géptől a szomszédig ami minden csak nem kényelmes produktív."
    Te komolyan mondjuk 200 programot használsz napi rendszerességgel amit nem tudsz már átlátni? Mert akkor a hiba benned van. Ami nekem kezdőképernyőn van az is bő 50 program mégis nagyon gyorsan átlátható, és összesen 72 program kifér egy képernyőre nálam kényelmesen, még egy oszlopnak mindig marad hely (a beszúrt kép vágott). Na most ha a te, mondjuk 200 alkalmazásodból indulunk ki, akkor is két képernyőn elférnek az rendszerezett ikonok. ;)

    "Nagyon nem ugyan az pl a testreszabhatóság mikéntje sem mivel a startmenübe simán behúzok egy ikont az egyedi könyvtárba majd a program telepítő által létrehozott könyvtárat és a benne lévő 3-4 tök felesleges ikont két kattintással törlöm szemben a 8 kijelölgetem törölgetem millió kattintásaval." Én meg csak az új feltelepített program ikonját áthúzom a kezdőképernyő (ugyanis ide is bekerül azonnal a telepített program ikonja) a megfelelő oszlopba és kész, a többit meg hagyom hátul, nem zavar, addig el sem görgetek, még csak törölgetnem sem kell. :N

    Ez mind csak szokás kérdése, erre vagy hajlandó és képes valaki, vagy nem. De ha nem, akkor még mindig ott a 2MB-os megoldás a Start menüre. És problem solved. Az, hogy ezt az MS-nek kellett volna megtennie az egy másik dolog, és teljesen jogos is, emiatt már én is írtam pár ódát más topicokban, de hogy emiatt kuka egy egész rendszer, az elég blődség, főleg, hogy emellett rengeteg pozitív tulajdonsága is van. :K

    [ Szerkesztve ]

  • Dilikutya

    félisten

    válasz Воланд #28 üzenetére

    És hol a 8.1? Nekem még nem kínálta fel a rendszer, és még hónapokig nem is fogja. Tesztverzió csak torrenten érhető el, azt meg nem tolnám rá a használatban lévő rendszeremre.

    Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

  • Воланд

    titán

    válasz Dilikutya #38 üzenetére

    meg sehol, csupan jeleztem, hogy a jelenlegi verzioban meg ne vard ezt az ujdonsagot.

    "Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."

  • #41133696

    törölt tag

    válasz Lenry #1 üzenetére

    Tudod minden OS esetében muszáj mélyrehatóan és előre gondolkodni. Figyelembe kell venni a gazdasági szempontokat, a felhasználói igényeket, és a konkurenseket is szemmel kell tartani, nehogy nekik jusson eszükbe egy olyan forradalmi újdonság ami igazi vásárló mágnesként szippantja el a vásárlókat.

    Minden nagy cég keresztül ment már ezen az OMG effektuson, amikor a cégvezérük, vagy a fejlesztőjük a homlokára csapott, hogy a francba ez hogy hogy nem nekünk jutott eszünkbe... ha az előbbi tette akkor ott jó eséllyel a felmérésért felelős osztályon csattant az ostor. A Google is alkothatott volna globális méretű közösségi hálózatot az egyetemi éveit taposó Mark Zuckerberg előtt, és nem kellene most szenvednie a Google plusszal.

    Az MS-nek az Apple a fő ellenfele. PC-n kényelmes MS dominancia van, de bár nem láttuk, azért nyilván volt egy ilyen homlokra csapós jelenet amikor látták, hogy az addig nem ismert táblagépekkel milyen siker sztorit írt az Apple (iPad sorozat). Ők voltak vele az elsők, bukhattak is volna akár, aztán hihetetlen siker lett, mindenki kullogott utánuk. Pedig akkor is voltak ilyen hangok, hogy aha, majd egy ilyen lapos téglalapot fogok magamnál hurcolászni, telefonnak hatalmas, számítógépnek, laptopnak meg kicsi...

    ... és maradjunk is ennél a példánál.

    Az MS azt csinálta amit a józan ész diktált. Igazodott a trendekhez, megvizsgálta hogyan csinálta az Apple ezt a dolgot, és próbálta a jó dolgokat megvalósítani.

    Nincs MAC gépem, de amikor kijön egy új OS verzió belőle, nincsenek benne innovatív újdonságok? Esetleg almáék benne hagyják a régi módszert amikor bevezetnek egy újat?

    A Windows 8 kezdőképernyőjének megszületésénél fontos gazdaságossági szempontok is érvényesülhettek, de végeredményben minden a felhasználókra vezethető vissza. A Windows üzletág a PC piacra épült kizárólag és sokáig. Aztán beléptek a WP rendszerükkel a mobil piacra is. Az látható, hogy a PC piac zsugorodása egyelőre nem állítható meg. Az iPad taposta ki az utat a táblagépek piacának, amit ugye minden nagy gyártó megpróbált koppintani, mert ők se maradjanak ki a jóból. A Google is későn lépett be erre a piacra az android alapú Nexus-al.

    Leegyszerűsítve, ha nem lettek volna olyan gazdasági szempontok mint például amennyire csak lehet közös vizuális alapokon nyugvó OS, ha az emberek nem vették volna mint a cukrot a mobilkütyüket akkor lehet, hogy most is a Windows 7 féle hagyományos Start menü kisebb mértékű reformálásán átesett dolog lenne a kezdőképernyő. De őszintén azt a régi típusú Start menüt mivel lehetett volna még tovább csiszolni? Amit lehetett a Windows 7-el kihoztak belőle. Az az ügy lezárult. Most erre megint lehet azt mondani, hogy benne lehetett volna hagyni például változatlanul. A superbar-t sem nagyon piszkálták már tovább, felveszi a háttérkép színét meg kisebb módosítások.

    Egyébként a Windows 8 fejlesztésének korai szakaszában még arról volt szó, hogy két féle start menü lesz, és annak megfelelően dönti el a rendszer hogy melyik lesz az alapértelmezett, hogy milyen eszközre települ. Aztán ez nem így lett.

    (#3) Jaffafa, (#5) pzstm: Köszi szépen :R

    (#6) Dark Archon: A cikk írásánál lényeges szempont volt, hogy érintőképernyő nélküli rendszeren legyen bemutatva, mennyire sikerült az MS fejlesztőinek megoldaniuk a használhatóságot úgy, hogy azoknak sem essen nehezére a kezelése akik egérrel és billentyűzettel dolgoznak. Magyarán úgy 10-ből 9 embernek. A válasz pedig benne van a cikkben, hogy semmilyen hátrányt nem éreztem a Windows 7-hez képest, ebből pedig az a konzekvencia vonható le, hogy remekül sikerült kombinálniuk a hagyományos beviteli móddal összehozniuk az érintőképernyős műveletekre is optimalizált felületet.

    "Enyhén ironikus az érintőképernyőre fejlesztett UI érintőképernyő nélküli PC-n való használata: magolj billentyűparancsokat..."

    Tudod, hogy az alap billentyűparancsokon túl, mint ALT+F4 és társai, hányat "magoltam be"? Egy kezemen megtudom számolni. pl a Windows+E amit megjegyeztem. Nagyon a többire nem volt szükségem, pedig tervben volt, hogy betanulom őket, de nem vitt rá a kényszer. A Windows+E is azért mert ugye nálam nincs Total Commander, több mint 10 éve Windows intézőt használok, illetve Windows 8 alatt Windows fájlkezelőt.

    (#7) tomtyi:"Most ezzel azt érték el, hogy a júzerek agygörcsöt kapnak a pc skizofrén működése miatt, cserébe viszont a telót és a táblagépeket sem veszik. Sikeres..."

    Ezt meg nevezhetjük Vista szindrómának. Elterjedt a Vistáról hogy fúj egy rossz rendszer, és mindenen hőzöngtek, az oldalsávon,a minialkalmazásokon, hogy lassitják a bootolást, az UAC-on stb. Bukott is egy nagyot. Aztán jött a Windows 7, amiben ugyanúgy benne volt az UAC - szerencsére -, a minialkalmazások és a rendszert imádták még úgyis, hogy a maradibbak szédültek a superbaron, és egyből kapcsolták vissza Vista módba, azaz legyen a tálcán látható a program neve is ne csak ikonja. Mintha olyan együgyűek lennének, hogy ikonról nem ismerik fel mi fut. Jó mondjuk lehet volt egy pár olyan. Pl apám munkahelyén van egy tag, akinek ez a perverziója, meg az, hogy a dupla Full HD monitoros rendszeren a Windows 7 professionalnál elrejteti a tálcát.

    A többi dologra, meg a rendszer tudathasadásosságára a válasz az, hogy jön a Windows 8.1, ahol már az asztali vezérlőpult lehet teljesen ki is lesz iktatva, és csak a gépház marad.

    (#8) virkir: Windows 8-ban is ott van a minden program mutatása lehetőség

    (#9) Narxis: Szerinted akkor a szalagmenü elfogadottá vált volna valaha is? Az embereket noszogtatni kell néha, mert lusták.

  • Воланд

    titán

    válasz #41133696 #40 üzenetére

    az ms-nek nem az apple a fo ellenfele. meg a konzumer piacon sem.

    "Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."

  • #06658560

    törölt tag

    Ja, a gépet kikapcsolni csak az OS miatt nem jó dolog? Csökkenhetnek újraértékesítés nélkül? Igen. Ezt emlékeim szerint az UNIX-ekkel kinöttük, a fél órás bootok óta. A kikapcsolásban egyébként mi a holtidö? Utána a cikkíró még a fekete kijelzöt akarja nézegetni egész estés tevékenységként?

    A két ikonméret: az, hogy csak eme kettö létezik, köztes nem beállítható, ellenben az átmenet idejére egy kollégiumi buli hányásgyüjteménye is vizuális élmény, az nem baj?

    A funkciókkal megtöltött sarkokat hogy kezeljük a desktop programok sarkokban levö funkciói mellett? Ablak bezárása, átméretezése, stb., vagy a File menü a bal felsöben, stb. Ha meglököm az egeret adott sarok felé akkor a csoda gondolkodásával pont mást fog beadni, mint ami kéne.

  • Narxis

    nagyúr

    válasz #41133696 #40 üzenetére

    Épp ezaz, hogy nem kell. Én fizetek a termékért azért, hogy használhassam és nem fordítva. Nem az op. rendszer szüli a felhasználói igényeket hanem a felhasználói igények szülik és alakítják az op. rendszert, legalábbis ez lenne a normális.

    (#37) imibogyo: uhh ez eszméletlen ronda. :F

    [ Szerkesztve ]

    Thanos was right.

  • emvy

    nagyúr

    válasz Narxis #43 üzenetére

    Ez szinte semelyik iparagban nem igaz. A felhasznalok ritka esetekben tudnak csak megfogalmalmazni konkret igenyeket, es ha igen, azok altalaban evoluciosak es nem revoluciosak. 2000-ben nem volt kulonosebb nyomas a szoftvercegeken, hogy csinaljanak egy Facebook-szeru szocialis szajtot, peldaul.

    while (!sleep) sheep++;

  • imibogyo

    veterán

    válasz Narxis #43 üzenetére

    Egyéni szoc. problem. ;) Nekem jó így. Mondjuk alapból nem ilyen cikcakkos, csak a "nemkívánatos" programokat ki paint-eztem. :P

  • sh4d0w

    félisten

    LOGOUT blog

    válasz #41133696 #40 üzenetére

    "...Figyelembe kell venni a gazdasági szempontokat, a felhasználói igényeket..."

    Na, ez utóbbi pont az a pont, amire a Microsoft a Himalája csúcsáról tett, vastagon és hígan.

    "...Az MS-nek az Apple a fő ellenfele..."

    Lassan kezdem azt hinni, hogy a Microsoftnál dolgozol (no offense), ott szokás mostanság ekkorákat tévedni.

    [ Szerkesztve ]

    https://www.coreinfinity.tech

  • Narxis

    nagyúr

    válasz emvy #44 üzenetére

    Külön kellene választani, hogy mit tartunk hasznos és nem hasznos "erőltetésnek". Hasznos pl. az, hogy nem adnak ma már drivert XP-re az új hardvereknél, ez is egyfajta terelgetés az "új" felé. Én továbbra is azt mondom, hogy a Modern UI nem hasznos egy érintőképernyő nélküli desktop PC-n vagy notebookon de egy huszárvágással megelőzhette volna az MS a vitát azzal, hogy opcionálissá teszi.

    Thanos was right.

  • Lenry

    félisten

    válasz #41133696 #40 üzenetére

    az érvelésed ott esik el, hogy Apple-ék sem egyforma OS-t csinálnak a tapis és asztali cuccaikra, és Microsoftékat sem kényszerítette erre senki.

    az a döntéshozó, aki nem volt tisztában azzal, hogy a csempézés totálisan értelmetlen asztali környezetben, az nem alkalmas a munkakörének betöltésére

    Nincs MAC gépem, de amikor kijön egy új OS verzió belőle, nincsenek benne innovatív újdonságok? Esetleg almáék benne hagyják a régi módszert amikor bevezetnek egy újat?

    van otthon egy 1997-ből származó, a mai napig működő Mac-em, OS 8-al. alapjaiban pontosan ugyanúgy működik és kezelendő, mint a legújabb OS X.

    Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

  • .tnm

    addikt

    válasz emvy #44 üzenetére

    a felhasználók igényeit felmérni kell és nem várni, hogy ő megfogalmazza (ha megfogalmazza, akkor alapvetően már akkora "baj", hiány van, hogy átlépi azt a szintet, ahol túl lusta ahhoz, hogy szóvá tegye).

    pont ezért születnek a különböző felhasználói tesztek, vizsgálatok stb.

    ezen kívül egy létező termék következő verziójában szinte mindig az evolúció a cél, a "revolúció" egy teljesen új termék megjelenésének az alapja. a windows 8 abszolút nem az. ha az MS a win7 start menüjének kis pofozgatása mellett jelent volna meg egy alternatív start menüvel, akkor egészen más lenne a helyzet. vagy esetleg egy teljesen alternatív asztali OS-sel, ami a tablet-ek világához közelebb áll, de a régi rendszer vérvonala is megmaradt volna, akkor megint más a gyerek fekvése. aztán az idő eldöntötte volna, hogy érdemes-e a revolúció a régi leváltására, vagy sem. (MS Bob valaki?)

    It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."

  • emvy

    nagyúr

    válasz Lenry #48 üzenetére

    > van otthon egy 1997-ből származó, a mai napig működő Mac-em, OS 8-al. alapjaiban pontosan ugyanúgy működik és kezelendő, mint a legújabb OS X.

    Be kell lassuk, azert az OSX eleg fajdalmas tud lenni idonkent, az ablakkezelesevel az elen. rMBP elott ulok epp, es nem tul produktiv, oszinten szolva - igazabol az egyetlen es legnagyobb elonye a Windowszal szemben a konzol meg a MacPorts.

    while (!sleep) sheep++;

Új hozzászólás Aktív témák