Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • julius666

    addikt

    válasz bambano #25 üzenetére

    A Blender félprofi szintig tényleg nagyon jó, felette viszont elkezd erősen krákogni. A vele összerakott blender.org-os rövidfilmek is hasonlóak, inkább csak ügyes félprofi alkotások, rendes stúdiók munkájával azért nem merném egy lapon említeni. Megkockáztatom ez nem is volt cél, mert igazából a blender fejlesztéséről, új funkciók beépítéséről szól az egész, hogy ne haljon úgy be mint a GIMP, legyen valami motorja a dolognak.
    Mindezt úgy mondom hogy amúgy követem a fejlesztését meg a filmes projektjeiket (az aktuális Tears of Steel-t is), és nagyra értékelem amit letettek eddig az asztalra, talán az opensource világ legpezsgőbb közössége a Linux mellett. Ettől függetlenül azért lássunk tisztán, inkább csak hobbi-modelerek meg garázs-stúdiók játékszere.

    #17:
    Egy játékot összehasonlítani PostgreSql-el, Debiannal hatalmas blődség. Egy adatbázist, operációs rendszert jellemzően mint "legó-elem" használnak más szoftverek, szolgáltatások alapjaként. Ott sok, ezeket használó cég ha kell/nem működik neki valami megírja magának és bedobja a forrást a közösbe, vagy ha nincs erre kapacitása akkor pénzért feldobja a problémát és megírja más.

    A játékok nagyon nem ilyenek, azok végtermékek, nem épül rájuk semmi, vagy max 1-2 mod. Nem mondom hogy nem lehet nyílt játékot fejleszteni, de a ma jellemző videojátékok esetében a nyílt forráskód teljesen felesleges, értelmetlen lenne (mert bele úgysem nyúlhatsz), ha pedig FOSS-ra gondoltatok úgy meg nem működne a modell, valamiből tényleg a fejlesztőknek is meg kell élni.

    Stallman papa amúgy nem is értem most min rugózik, kaptak végre egy játék-disztribúciós rendszert linux alá is. Steamen lehet nyílt forrású játékot terjeszteni? Miért ne lehetne? Azt meg hogy az adott játék most éppen zárt-e hagy dönthesse el az adott kiadó. Max a nagy openszósz-huszárok nem játszanak a gammával.

Új hozzászólás Aktív témák