Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • vicze

    félisten

    válasz Slack #3 üzenetére

    Aha tehát mert te lenézel valakit, ki tudja miért, ezért úgy gondolod, hogy a robot munkát ők végezzék, ahelyett, valahol láttam ezt már 1930 körül... (A felsőbbrendűségi komplexust máshol terjeszd szerintem.)

    "Az inkább a cégek érdeke, hogy a robot olcsóbb, mint az ember."
    Ja a robot az égből pottyan mi? A robot rohadt drága befektetés, és nagyon stabil üzlet kell hozzá, hogy megérje befektetni rá. Ezért van ott használva ahol.

    Ezért vannak a biorobot munkák cipelve országról országra, mikor épp kifacsarják az adott munkaerőt. Nem véletlen települ az összeszerelő üzem M.o.-ba és nem Hollandiába.

  • Hi!King

    őstag

    válasz Slack #3 üzenetére

    Egyrészt nem csak magas intelligenciát igénylő munkák vannak, amelyek nem automatizálhatóak. Egy rakás területen maguk az ügyfelek várják el, hogy ember szolgálja ki őket, és ez így is fog maradni bizonyos körökben. Plusz ugye mindig van olyan réteg, akiknek kézzel készült, egyedi termékekre van szükségük, ami eddig sem a gyártósoron droid munkával gyártott termékeket jelentette.

    Másrészt nem, nem érdeke a társadalomnak, hogy a gyengébb értelmi képességűek alibi munkákat végezzenek. A társadalom érdeke, hogy a következő generációkban okosabb, képzettebb emberek legyenek (nem csak a puszta intelligencia az egyetlen tényező), és az emberek csak olyan munkát végezzenek, amit nem célszerű automatizálni.

  • totron

    addikt

    válasz Slack #3 üzenetére

    hogy aki ennél többre is képes annak legyen lehetősége nagyobb hozzáadott értéket biztosító munkát végezni.
    A virágzó könyöklési kultúra és az egyre sokasodó számunk mellett ezt hogyan oldanád fel? Mert úgy hangzott ez a mondatod, mintha mindenkinek jutna =mindenki a helyén lenne a képességeihez igazított munkakör. Egyrészt nem jut, másrészt sokszor van inkompetens egy adott pozícióban az, aki jobban tudott nyalni/kigolyózni, hiába virágoztatná fel és maxolná ki az adott területet egy arra ezerszer érdemesebb. Szorosan összefügg a jelenség a robot-humán problematikával: ha nem helyezkedsz jól, nem illeszkedsz az adott "morálba", maradsz biorobot fillérekért, megbecsülésről, szakmai előmenetelről még csak álmodnod sem érdemes, ha pedig mindezeket jól csinálod, koma vagy és rendszerbe simuló, máris kinéz egy alibimunkakör, helyetted pedig dolgozik a géprobot. Változik a díszlet, technológiai ugrás is jöhet, a játék ugyanaz marad... Gondolom ez majd az AI általi rabszolgasorsba hajtásunkkal változik meg, akkor egyenlítődnek ki majd a különbségek köztünk.

    Most pedig jöjjön az egyik legelcsépeltebb sci-fi elem, mely keretében ráeszmélünk, hogy mi már most is robotok vagyunk, sőt, nagyszüleink is azok voltak már.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák