Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Rickazoid

    addikt

    válasz anulu #23 üzenetére

    Csakhogy a legtöbb embert felháborítana még a gondolata is, hogy fizessen a weboldalakért, amiket meg akar nézni. Minimum ingyenes internetkapcsolat korlátlan sávszéllel kompenzálná ezt, de akkor is igencsak lehetetlen lenne minimum több tucat, esetleg több száz weboldalért fizetni. De ez nem fog megtörténni. Egy olyan megoldás meg, ahol kétféle weboldal van, egy ingyenes és egy fizetős reklámmentes, megint csak a többség számára lenne elfogadhatatlan, mert akkor szándékosan telepakolnák reklámokkal az ingyenes oldalt, hogy a lehető legtöbben fizessék ki az irreálisan magas reklámmentességhez szükséges árat. És ne mond azt, hogy nem így lenne, mert ugyanez van például az androidos programoknál, nemhogy lassítják a programot, de játékoknál például kitakarnak részeket belőle, ami miatt sokszor nehézkessé válik az irányítás. Magyarul itt a reklámok direkt zavaróak, hogy megvedd a fizetős verziót, de egy weboldal esetében még csak szigorú korlátozás sem lenne a megjeleníthető reklámok méretét, típusát és tartalmát illetően, úgy tennék nézhetetlenné az ingyenes weboldalt, ahogy csak akarják.
    És ezért jó a mostani állapot, illetve lesz jó akkor, ha végre születik egy szabályozás arra vonatkozóan, hogy a reklámoknak kapcsolódnia kell adott oldalhoz valamilyen módon, akár a tartalmát, akár a készítőjét illetően, illetve nem használhatnak animációkat, Flash-t, HTML5-öt, JavaScriptet, GIF-eket, csak sima JPG vagy PNG képeket, azokat is szigorú méret- és fájlméret-korláttal, illetve rövid szöveggel és egyetlen linkkel. Azonban amíg ez nem fog megtörténni, addig marad az Adblock Plus, és akinek nem tetszik az új beállítás, visszakapcsolja a teljes szűrért.

    (#26) Bici: igen, ezért is élnek bizonyos oldalak azzal a lehetőséggel, hogy a képedbe tolnak egy hatalmas reklámot és kapsz alulra egy aprócska, nehezen megtalálható linket, hogy továbbmehess. Ha van Adblock telepítve nálad, egy nagy fehér képernyőt fogsz látni, de az mindenképp meg fog jelenni és csak utána mehetsz tovább a weboldalra. Ugyanilyen, amikor a weboldal felületén egy lebegő ablakban csinálják ugyanezt. Amíg be nem zárod, nem látod a tartalmat.

    [ Szerkesztve ]

    Erkölcstelen csíkot húzni a másik krumplifőzelékébe csak azért, hogy legyen egy szünet.

Új hozzászólás Aktív témák