Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • tobal

    tag

    válasz WonderCSabo #3 üzenetére

    Szóval akkor szerinted a modell-alapú fejlesztés sem programozás, csak mert ott is egérrel kell kattintgatni meg huzogatni (pl. RoseRT, RSA RTE, stb.)? Szerinted ha egy for ciklust UML nyelven írok le (vagyis rajzolok meg), az nem programozás, csak akkor ha szövegesen írt nyelven írom? Tovább megyek, ha ugyanazt az UML kódot egyből XML-ben írom le, ahelyett, hogy kattintgatnék, akkor az már programozás?

    Tudom, ezzel erősen kiforgattam a hozzászólásod, de a programozás jóval általánosabb fogalom annál, mint amit a legtöbben (és a hsz-ed alapján te is) hisznek. A helyedben hanyagolnám ezt az arrogáns stílust, miszerint "csak az számít programozásnak, ha vi-ban írod a kódot, és még az omni completion is csak a gyengéknek való", mert jön egy villamosmérnök, és rámutat, hogy csak az számít programozásnak, ha a chip lábain te állítgatod a feszültséget ;).

  • tobal

    tag

    válasz buherton #19 üzenetére

    Ha szerinted az Eclipse-hez nincs hasonló a piacon, akkor nem igazán néztél körbe. Java-hoz például az IntelliJ sokkal jobb (a Netbeans-től meg főleg), C/C++-hoz a QTCreator-nál nem láttam még jobbat, Python-hoz pedig szerintem a PyCharm a legjobb. A "jóság" itt főként a rengetegféle refactor művelet ismeretét jelenti, amik legfőképp a legacy kódok fejlesztésénél jönnek jól (márpedig a legtöbb fejlesztés az). Az igazsághoz hozzátartozik, hogy tudomásom szerint az IntelliJ és a PyCharm is Eclipse alapú. Mindezek ellenére személy szerint az Eclipse-et és a Vim-et (sok hasznos plugin-nal felokosítva) használom legtöbbször.

  • tobal

    tag

    válasz buherton #32 üzenetére

    Attól függ, hogyan nézzük. Ha neked attól lesz jó egy IDE, hogy rugalmas, és minden nyelvre lehet használni, akkor tényleg az Eclipse a legjobb, hisz abba csak felrakod az összes plugint amivel valaha is akarsz dolgozni, és használod. Bár minél inkább szénné van pluginolva, annál kevésbé stabil. És igen, így lehet C/C++-ban is programozni Eclipse-el (pl. én is gyakran ezzel dolgozok), de a QtCreator sokkal jobban képes kezelni a C++ kódokat, sokkal gördülékenyebb vele a fejlesztés. Ugyanez igaz a PyCharm-ra is.
    Szóval, jó az Eclipse, én is szeretem, sok nyelvet ismer, de egyiket sem tökéletesen. Én szívesebben használok külön specializált IDE-t a különböző nyelveken való fejlesztésre, ha már lehet választani. De mondom, kinek mi jön be, preferencia kérdése :).

Új hozzászólás Aktív témák