Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Menthirist

    veterán

    válasz ujoimro #5 üzenetére

    igen, a core 2 már 2x gyorsabb volt, mint a G5, de azt hiszem az időbeli különbség indokolja is... amikor kijött a dual G5-tel szerelt Mac, emlékszem egy ábrára, amin bemutatták, hogy bizonyos helyeken 80%-kal gyorsabb a dual G5 mac, mint egy ugyanolyan, de Dual 3GHz-es Xeon rendszer...
    és ez 2004-ben történt... a Core 2 meg mennyivel később készült, nem csoda, hogy elverte végül...
    Másik dolog, hogy nem szabad elfelejteni, hogy nem csak a proci, hanem az OS is nagyon jó volt a MAC esetén (én még a G4 és G5 érában használtam utoljára MAC-et). Emlékszem, az 1,25GHz-es G4-es 256 rammal agyonverte videóvágásban a túlhajtott, eredetileg 2000+-os, 1 giga ramos Athlon XP-met, ami akkor egyáltalán nem volt gyenge gép... amikor láttuk, hogy kezd lassulni az OSX, akkor láttuk, hogy az előző emberek nem zárták be a videóvágó progit (suliban volt, és mindenki windows-hoz szokván a jobb felső sarokban lévő ikonnal csinálta, ami persze itt a minimalizálás volt), szóval amikor lassult, láttuk, hogy 5(!!) futó videóvágó progi megy... 256 ramon... és semmi swap nem volt váltásnál és bezárásnál... szóval jó, gyors, megbízható gépek azok, és sokan tartják a ppc architektúrát messze jobbnak, mint az x86-ost, de mivel ez utóbbi terjedt el, így ez a meghatározó...

    Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

  • Erasmus

    őstag

    válasz ujoimro #5 üzenetére

    de hát mégis csak itt van az a zavarba ejtő hír, hogy egy processzortervező céget vásárolt az apple. ugyan mit akar kezdeni vele? azért fizetett 278 millió dollárt, hogy nála legyenek az okos embörök, ne másnál? vagy fel is használja a tudásukat?

    el tudom képzelni, hogy valami (esetleg teljesen új kategóriát teremtő) mobil eszközbe akarnak házon belül chipet tervezni, de hosszú távon bőven még belefér az is, hogy ezzel a tapasztalt mérnökgárdával egy macekben is használható cpu-t raknak össze. más kérdés, hogy ez qrva sok pénzbe kerülne, ráadásul – ahogy írod – valszeg gyártót is kéne váltani, át kéne menni a tsmc-hez vagy az ibm-hez. de erről a steve-ről el tudom képzelni.

    mármint azt, hogy inkább fejleszt valami olyan saját cuccot sok milláért, ami senki másnak nincs, minthogy 20 dollárért vegyen procit a samsungtól vagy az inteltől.

Új hozzászólás Aktív témák