Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • bencze

    senior tag

    Aki azt várja, hogy némi ellenzéki rinyálás miatt hirtelen publikussá tesznek minden high profile nyomozást meg nemzetbiztonsági ügyet az jól el van tévedve. Minden országban van rengeteg ügy amit tényleg nem lehet hatalmas károk nélkül megszellőztetni, mint ahogy mindenhol folyik ezernyi nyomozás minden évben mindenféle kényes ügyben. Hogy ebbe a kazalba el lehet rejteni dolgokat, sok mindenen múlik de amúgy persze, de ettől még bulvársajtó kielégítése céljából egyszerűen nem lehet mindet nyilvánosságra hozni.
    A sunyi lehallgatásokból, felvételekből sokszor ki is derülnek bizony meglepően mocskos dolgok szóval valószínűleg nyerünk is veszítünk is vele.
    Titkosszolgálati eszközök mindig lesznek, és ma fontosabbak mint valaha, sok-sok milliárdos bizniszek mennek már nemzetközi szinten is így "megéri" akár idegen országok állampolgárai ellen is turkálni. Ha tetszik ha nem egy kormányváltásnak is már óriási értéke lehet befektetők számára. A megoldást nem tudom de a probléma szerintem sokkal nagyobb mint itt sugallták egyesek, hogy hűha talán lehallgattak 5 ellenzékit is.
    Egyébként magas "rangú" bűnözők, nemzetbiztonsági, meg nemzetgazdasági érdekek is esélyesen közrejátszanak mindezekben, de valahogy még mindig kisebb problémának érzem mint a tömeges lehallgatást aminek mindannyian része vagyunk a tech óriásvállalatok révén.

    -= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-

  • bencze

    senior tag

    válasz dabadab #15 üzenetére

    Nézd, léteznek kontrollok és volt egy vizsgálat ami azt mondta, hogy nem volt törvénysértés. Ezt el lehet hinni vagy nem, de azt mondani, hogy habár nem került bizonyíték azért biztosan ilyen meg olyan visszaélés történt az meredek.Értem, hogy az utóbbi évtized vívmánya, hogy már bizonyos esetekben nem szükséges bizonyíték de azért ez logikai bukfenc. Ezek után szalmabábozással jönni elég értelmetlen.
    Azt állítani, hogy itt ti páran tudjátok az igazságot nem is naivitás inkább csak propaganda, ezt csak azt hiszi el aki szélsőséges módon politikai oldalt támogat ezért bármiféle tündérmesét felállít és elhisz ami megfelel a kedvenc oldala narratívájának. A valóságban senki nem tud semmi érdemlegeset, csak van egy sztori, ami szerint kb futni hagyjuk a bűnözőket mert a titkosszolgálatok politikai rendőrségként funkcionálnak. Ennek kb ugyanaz a valóságalapja mint amikor a nép olynokat terjeszt hogy a rendőrség azért van, hogy pénzt hajtson be. Frusztrációból, keserűségből jövő projekció a szervezet minden ismerete nélkül, lássuk be teljesen tekintet nélkül arra az érdemi munkára amit ezrével végeznek minden nap.
    A kormányellenes oldal a morzsákból azt és úgy tálalta, hogy segítse a sztorijukat de ettől még csak morzsák vannak, hogy egyesek szerint pár emberről tudni, hogy lehallgatták őket, és ezek ellenzékkel kapcsolatosak voltak. Ha teszem azt elfogadjuk, hogy van valóságalapja ennek akkor is húzós ebből azt következtetni, hogy akkor ezek tuti politikai motivációjú esetek voltak. A befolyásos emberek fele ide fele oda tartozik kis túlzással, és nyilván nem téged fülelnek le mert lehet hogy 17 éves volt csak a csaj a képen amit megnéztél hanem azt aki terjeszti, esetleg készíti a törvényellenes tartalmakat, nagy mértékben adót csal, ország érdekeivel ellentétes politikai vagy gazdasági csoportoknak dolgozik, tehát a befolyásos emberek biztosan erősen felülreprezentáltak lesznek a high profile ügyekben. Ez nem csak politikusok, gazdagok vagy titkosszolgák de ezek emberei is akik kevésbé ismertek és feltűnésmentesebben mozoghatnak miközben kiterjedt hálózatuk van és olyan dolgokhoz férnek hozzá amihez az átlagember nem. Az átlagember hall néhány nevet a médiában cégbirodalmakkal kapcsolatban, ritkábban titkosszolgálatokkal kapcsolatban de szerintem ezek inkáb a kevésbé sikeresek mert nem sikerült elkerülni a feltűnést, tuti ennél nagyságrendekkel több olyan létezik mindkét oldalon akiről a széles közvélemény nem tud de olyan dolgokon munkálkodnak ami bizony elég high profile ahhoz, hogy adott esetben lehallgassák. Mint a "diplomaták" amiket ki szoktak tiltani néha, egy országban nem 5 kém szokott dolgozni hanem talán inkább 50 vagy 500 ha nem csak a hivatásosokat veszük hanem mindenkit aki külsősként részmunkákat végez ezeknek.

    Értem, hogy egyeseknek a 444 vagy telex az igazság megmondója és amit ők írnak az szentírás de azért esetleg vegyük figyelembe, hogy a média azt teszi ami neki az érdeke, és főleg ha érdekeltek egyik vagy másik politikai oldal hatalomra kerülésében / hatalom megtartásában akkor elolvasni el lehet de szó szerint venni nem kéne. Azért a magyar média biasa messziről látható és eldönthető kapásból mert elég erős szélsőségek vannak középen gyakorlatilag semmi. Ha valaki olvasgatja híreket az is látszik, hogy a politika mozggatórugója sokszor pénzügyi érdekekre vezethető vissza.

    Végezetül a konkrétan említett pontokról, minden állam azt hallgat le akit akar, és minenhol léteznek erre kontrollok, de ezek többnyire nem a gyökeresen ellenétes oldal. Egy titkosszolgálat nem tud mindent kiadni Szél Bernadettnek vagy Dobrev Klárának hogy az ők rajongóik is elfogadjanak valamit (mert ha az állam intézményeiben nem bízunk akkor ezek a mérvadók, nem jól értem?). Ez sehol sem így megy. Főleg 01 óta - de lehet azelőtt is volt ilyen csak nem tudtunk róla - ha nem egyéb akkor terrorista gyanú amivel bármit lehet csinálni. Ahol bíró kell engedélyt adjon ott is keresnek egy baráti bírót aki megadja, nem gondolod, hogy usában le akarnak hallgatni valakit akkor nem kerül 1 aki aláírja? Lepapirozható gyanú mindig van és azt írják rá amit kell. Rendőrségi visszaélésről is mennyi szó van, köztudott, hogy hazudnak vagy amit kell, hogy elérjék az eredményt, egy kevésbé átlátható bizniszben miért ne menne ugyanez?
    Struktúrák, ezek a struktúrák mindenhol léteznek és nem hiszem, hogy lenne érdemi eltérés. Az, hogy most orbán viktor egymagában megépített egy politikai titkosszolgálatot röhejes és tinfoil hatet ajánlok annak aki ilyeneket mond mert megártott az 5g. Lehet ilyen óriási összeesküvéseket kitalálni csak nem érdemes, egy komoly rendszerről rengeteg ember tudna és rengeteg ember nem tud titkot tartani. Még az usában is kiszivárog ez-az pedig azért ha valakinek akkor nekik van tapasztalatuk titkok őrzésében mint nagyhatalom.

    -= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-

  • bencze

    senior tag

    válasz Televan74 #9 üzenetére

    Egy ideális világban helytelen mindenféle megfigyelés és én magam részéről megteszek amit tudok, hogy legalább minimálisan ezt fékezzem a tracking nehezítésével (amint mindenki kellene) de őszintén nem tudom eldönteni, hogy ezek az eszközök több jót vagy rosszat tesznek, megkockáztatom, hogy talán rosszabb lenne nélkülük. Ugyanaz a dilemma mint a titkosítással, kriptóval, ha jó biztonságú eszközök akkor a bűnözők tuti használni fogják és a hatóság tehetetlen. Akkor tiltsuk be az end t end titkosítást, legyen központi kulcs? A baj, hogy mindig lesznek visszaélések. Ha a tömeget nem is érdekli de ezért húzódoznak sokan facebook, whatsapp, microsoft stb olyan megoldásoktól amiről tudott, hogy ilyen.
    Az utolsó mondatoddal az a baj, hogy több száz, vagy ezer vagy tudiomisén mennyi volt az évek során, nyomozásra rámondod, hogy politikai motivációjúak voltak miközben erről fogalmad nincs és senkinek ebben a threadben. Egy erősen szélsőséges, nem túl valószerű lehetőség, sokkal nagyobb a realitása, hogy egy ilyen rendszerben van valamennyi viszaélés, nem is feltétlen mind ilyen high profile és nem orbán viktor saját :) ne vicceljünk. Ha a kontrollok nem elégségesek (ilyen dolgoknál feltételezhetjük, hogy sosem az) akkor simán lesz egy csomó alacsonyabb szintű visszaélés is, valamint senki nem fog egy ilyen rendszert eltéríteni saját célra, én legalábbis nem bírom elképzelni, hogy ne fülelnének le csomó bűnözőt nap mint nap ilyen módszerekkel. A világ minden országában működő rendszerek ezek és ahogy globalizálódunk és az érdekek átnyúlnak a határokon egyre gyakrabbak a határokon átnyúló nyomzások is a komolyabb ügyekben.

    -= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-

  • bencze

    senior tag

    válasz dabadab #17 üzenetére

    Próbálok érdemben beszélgetni, sajnálom, hogy ez téged feldühít és újabb üres vádaskodásra ösztönöz.
    Nem tudok konkrét vádakat megerősíteni vagy cáfolni mert nem tudom egyes esetekben mi történt mint ebben a topicban gondolom senki. Én legalább nem teszek úgy mintha tudnám. Valószínűsíteni tudok józan ésszel, hogy visszaélés biztosan van mert mindig van, de a totális politikai megfigyelés inkább vicces a leírt okokból.

    [ Szerkesztve ]

    -= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-

Új hozzászólás Aktív témák