Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • bambano

    titán

    válasz Aryes #14 üzenetére

    meg az áfa.

    Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

  • Timer

    veterán

    válasz Aryes #14 üzenetére

    Meg az, hogy majdnem annyiba kerül, mint a nyomtatott könyv, és ennek függvényében még sokan választják inkább azt. Lásd ugyanezt az újságok kapcsán is; ha fele annyiba kerülne egy ebook és egy emagazin, mint a printelt társa, sokkal hamarabb terjedne. De nem. Gondolom, azért sincs különbség az árakban, mert egyrészről keveset adnak el az elektronikus formátumból, másfelől más az ÁFA tartalom is, ahogy azt már írta bambano.

    A magam részéről már várom, hogy mikor terjednek el jobban az emagazinok, de addig, ameddig ugyanazt az újságot, amit a boltban 2 ezer forintért kapok meg, elektronikusan pontosan ugyanannyiba kerül, én sem fogok tableten szopni az olvasással. Különjösképp, mert a digitális kiadás tízből tízszer csak annyi, hogy mindenféle újratördelés nélkül, megkapod a "szkennelt" ását a nyomtatott printnek. Úgy meg olvashatod még monitor méretű kijelzőn is, kényelmetlen lesz az egész. Ki a tököm akar folyamatosan nagyítgatni, szkrollozgatni olvasás közben, hogy a szabvány printméretre szabott tartalmat egy teljesen más arányú és méretű kijelzőn is elolvashassa? Plusz, a papír az papír, sokszor életet ment, ugye...

    Azt egyébként érdekesnek tartom, hogy az antikvárium jellegű klasszikus könyveladást nem sújtja külön jogdíj, de ha ebookot akarnál eladni, azt meg igen? Szerintem a legegyszerűbb itt is a kölcsönzős modell lenne, amit az Amazon is csinál, csak magyar nyelvű kiadványokkal. Fix havidíj 3000 forint, és azt olvasol, amit akarsz. Viszlát. A VoD szolgáltatóknak egészen jól bejött ez a modell. Ha a könyvkiadók begyepesedett, molyszagú döntéshozói nem is látják a lehetőséget, egy nyomorult DiMag azért tehetne egy próbát, így legalább a periodikákhoz hozzáférne a modern kor gyermeke fapusztítás nélkül.

    [ Szerkesztve ]

  • válasz Aryes #14 üzenetére

    Az ekönyvek terjedését a minőségük is erősen hátráltatja. A sikerkönyveket leszámítva (melyek persze alig olcsóbbak nyomtatott társaiknál - ok, ÁFA), rendszerint csak korábban nyomtatásban megjelent, aztán digitalizált anyagokat vehetsz. Még véletlenül sem az eredeti elektronikus formátumból kiindulva... S a választék sem a legjobb a papír alapúakhoz képest. Pedig minden papíralapúnak van digitális verziója. Na, ezért tart itt ez az egész :))

    "Sum ergo cogito; cogito ergo dubito" - Jonathan Hepburn

Új hozzászólás Aktív témák