Aktív témák

  • remington2

    senior tag

    válasz Dr. Akula #97 üzenetére

    Hát ez hihetetlen . . . :DDD Mégis mi a BSA-s reklámszöveg? Hogy "ne lopj"? Nem mondtam semmi olyat, ami miatt az ügynöki jelzőket érdemelném, mert nem is vagyok az, az érveim sem azok. De látom, a személyeskedésen kívül gyakorlatilag semmit sem tudsz felhozni, hiszen 2 komment alatt BSA-s reklámügynök lettem.

    Az hogy neked meg a jogvétő barátaidnak más tetszene, az csak egy egyéni szocprobléma, de a törvény az törvény.
    Te elolvasod, amit írok, vagy csak úgy véletlenszerűen írkálsz, bele-bele pillantva (a vörös ködön át) a hozzászólásokba? Segítek:

    Ergo számszerűsíthető a kár, de ezzel meg a szoftvergyártók élnek vissza annyira (az elmaradt haszon fogalmával), hogy visszatetszést kelt. Akár visszaélnek vele, akár nem, attól te még elkövetted. Pont. Olvasd is . . . nyílvánvaló, hogy visszaélnek vele. De a gond attól még megvan, a tényen (szoftvermásolás) nem változtat.

    pedig nem is a jogvédők oldalát védem
    Ááá, neeem, egyáltalán neeem...

    Látom, az érvekre nem sikerül válaszolni, egy hozzászóláson belül harmadik személyeskedés. Elég frusztrált lehetsz. Annyit mondtam csak, hogy a TPB-t nem fogják felmenteni, mert a jogvédőknek a szerzői jogok védése esetén egyszerűen igazuk van, a jelenlegi törvények szerint pl. a programok megosztása is illegális - és megjegyzem, ez így van jól. Attól még mehet a megosztás, létezik, attól függetlenül, hogy jó, vagy rossz, hiszen mindig lesz rá lehetőség, mert megakadályozni - teljesen - soha nem akarják / tudják (inkább nem akarják, a tudják az megoldható, de több tízezer ember kriminalizálása megint csak nem megoldás). Ezen mi a jogvédő duma? Az, hogy vannak törvények? És ha elítélik a gyilkosokat, akkor mit fogsz írni? Azt, hogy emberiségellenes vagyok?

    (#98) fordfairlane

    Amint a mellékelt ábra mutatja, teljesen igazad van.

    [ Szerkesztve ]

    They see me trollin' / They hatin' / Patrolling they tryin' to catch me ridin' dirty . . . :D

  • Sárpac

    nagyúr

    válasz #95590400 #95 üzenetére

    Kazit régen is másoltunk és moziba csak azokat a filmeket néztük meg amik ténylegesen érdekeltek is. Ez a mai napig nem változott.:)

    Teszem, hozzá a minőségi filmek mennyisége tizede a 20évvel ezelőttieknek a sok szart meg had ne vegyük már meg mert szép a borítója, vagy jó a reklám.

    [ Szerkesztve ]

    Alapfesz alatt a maximumon túl!

  • anulu

    félisten

    válasz remington2 #101 üzenetére

    TPB nem oszt meg, nem tarol. search engine, semmi mas. ugyanazt csinalja, mint a google. ott is lehet torrentre keresni, csak a TPB-n nem kapod meg resultkent, ami nem erdekel. remelem, ezt is szamitasba veszi majd a fuggetlen, nem erdekkepviselo birosag

    "Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB

  • Wolverine

    félisten

    válasz Dr. Akula #99 üzenetére

    A kiadók se csökkenthetnek árat a végsőkig. Ne felejtsd el, hogy az ő dolguk megszervezni pl. a terjesztést és a reklámot, mert az előadó/programozó ezekhez általában hülye (és ez így is van jól). Mindkét tevékenység pénzbe kerül, és az ezzel foglalkozó emberek is pénzbe kerülnek.
    Hogy a játékiparhoz forduljak: ott bizony olvadnak össze a kiadók, meg csődbe is mennek - és nem hiszem, hogy ne hiányozna pl. egy normális Interplay vagy egy Sierra...

    (és mielőtt kategorizálnál: ami lehet, az legális nálam, de vannak azért letöltött cuccaim is, bár az utóbbi időben inkább könyvek/képregények, nem filmek vagy zene; játékot eegyáltalán nem töltök, mert amivel játszom - WoW -, azt megvettem)

    "I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)

  • Penge_4

    veterán

    válasz remington2 #101 üzenetére

    Ergo számszerűsíthető a kár

    Igen, az is számszerűsíthető, hogy nekem van x fizetésem, amiből alig tudom fizetni a rezsit, a kiadóbácsinak meg van x az n-ediken fizetése, amiből röhögve kifizeti a Dubai-i luxusvillát, és én x az n-ediken melózok azért, amit ő x befektetett munkával elér. Így én számszerűsítem, hogy ha elveszek y hasznot tőle, akkor neki még mindig marad x az n-ediken-y, amiből még mindig röhögve kifizeti a luxusvillát és még a válságot is túléli. Tehát én számszerűsítem, hogy én az ő lopó, csaló módszerével megspórolom x szoftver árát. Tudod ez adok-kapok játék. Ha kib...nak velem, akkor én visszab...ok. Ha tehetem, háromszorosát adom vissza, mert ez a magyar igazság! Ludas Matyit sem ítélte el senki. :DDD

    a programok megosztása is illegális - és megjegyzem, ez így van jól.

    Akármilyen hihetetlen, tudományos tesztek bebizonyították, van élet a Rózsadombon túl is. ;]

    inkább nem akarják, a tudják az megoldható, de több tízezer ember kriminalizálása megint csak nem megoldás

    Azt tudják, hogy warez nélkül csődbe mennének.

    És ha elítélik a gyilkosokat, akkor mit fogsz írni? Azt, hogy emberiségellenes vagyok?

    Nem. Azt, hogy fogalmad sincs az életről, ha a gyilkost a szoftvermásolóval hasonlítod össze. Egyszer majd szállj ki a bőrfotelből és menj ki az utcára. Szívj egy kis friss levegőt a légkondi után, aztán nézd meg, hogy élnek az emberek Magyarországon. :(((

  • anulu

    félisten

    válasz Wolverine #104 üzenetére

    nyaron lejar a Metallica szerzodese a kiadojaval, es mar most bejelentettek, hogy nem fognak kiadozni, inkabb jotekonysagra koltik azt a penzt, amit a kiadok lenyultak toluk. errol errol ennyit, es elektronikusan arusitjak a lemezeiket.

    persze, kell stab, aki megszervezi a csapatok mogott a dolgokat, de mondjuk 20 ember, es nem 20000

    "Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB

  • remington2

    senior tag

    válasz Penge_4 #105 üzenetére

    Először is: a gyilkosság egy hasonlat volt, de ha nem tetszik, akkor itt egy másik: lopás (és ez nem is hasonlat már).

    Én megértem, hogy kinek milyen az anyagi helyzete, nekem is vannak letöltött cuccaim, de ettől még nem fogok a szélben kifeszítve lobogni, főleg nem büszke önérzettel letölteni azt, amit akarok, mondván, hogy "nem telik rá". Ferrarit is le fogsz tölteni? Mielőtt valaki közbevág, hogy nem jó példa: akkor egy babakocsi is pl.? Pelenkát, kenyeret?

    A rózsadombra: te tényleg azt hiszed, hogy a szegénység egy kibúvó a törvények alól? Attól, hogy megjegyeztem, hogy az bizony nem jó dolog, rögtön rózsadombi BSA alkalmazott lettem extra bőrfotellel?

    Szívj egy kis friss levegőt a légkondi után, aztán nézd meg, hogy élnek az emberek Magyarországon.

    Elég komoly baj van a fejetekben. És az országgal is, mert a felső vezetőket lehet szidni, napilapokban szuper fröcsögő cikkeket írni az ellopott milliárdokról (oldaltól, vallástól, kortól, nemtől, nemzetiségtől függetlenül), de ameddig a sarki boltos Józsi is adót csal, Piri néni is adót csal a szomszéd fodrászatban, az országban meg hungarikum a fusizás, addig nem lesz semminemű változás. Minden nép olyan politikusokat kap, amilyeneket megérdemel. Nem látom, nálunk miért lenne másképp.

    [ Szerkesztve ]

    They see me trollin' / They hatin' / Patrolling they tryin' to catch me ridin' dirty . . . :D

  • bambano

    titán

    válasz remington2 #94 üzenetére

    imho a tpb-t fel fogják menteni, mert a bíró nem az ártatlanság meg az erkölcs alapján ítél, hanem a kihirdetett törvények alapján. A vonatkozó kihirdetett törvény pedig rossz.

    Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

  • fordfairlane

    veterán

    válasz remington2 #101 üzenetére

    Teljesen esélytelen, ne vitatkozz velük. Mindig oda jut a dolog, hogy a kiadók nagyon gazdagok, ők meg szegények, és ez feljogosítja őket a letöltésre. Meg általában az is elég korán kitűnik, hogy a torrentezők okosak, a kiadók meg a politikusok hihetetlenül hülyék. Én bizonyos témákban próbáltam más megvilágításban szemléltetni bizonyos dolgokat, de az itteni fórumozók (tisztelet a kivételnek) nem alkalmasak ennek befogadására, úgyhogy kezdek leszokni erről. Ha nem eleve valami műszaki dologról van szó, vagy netán a téma áttekintéséhez ki kellene lépni a saját kis világukból, többnyire semmi értelme erőlködni. Olyanok, mint a gyerekek.

    [ Szerkesztve ]

    x gon' give it to ya

  • Hunter2

    addikt

    Kiváncsi lennék hogy erre a baromra meg a sleppjére hány aktív nethasználó szavazott, vagy hogy mikor rá szavaztak tudták-e hogy ilyenekkel fog akciózni?

    [ Szerkesztve ]

  • Dr. Akula

    félisten

    válasz remington2 #101 üzenetére

    Mégis mi a BSA-s reklámszöveg? Hogy "ne lopj"?
    Esetleg felhozhattad volna még a "ne paráználkodj", meg "ne ölj" és hasonló 10 parancsolatot, azoknak is pont ugyanannyi köze van a warezhoz mint a lopásnak. Semmi.

    Nem mondtam semmi olyat, ami miatt az ügynöki jelzőket érdemelném
    Tényleg?

    Látom, az érvekre nem sikerül válaszolni
    Milyen érvekre? Ha lett volna olyan a BSA marketingrizsán kívül, bizonyára lett volna mire válaszolni.

  • Dr. Akula

    félisten

    válasz Wolverine #104 üzenetére

    Esetleg engem is bevehetnének a lehúzó láncba, meg még tudok ajánlani pár ismerőst, mi mind szívesen tartjuk a markunkat a semmiért, azzal is drágábbá tudjuk tenni a szoftvereket. Sztem ez kiváló megoldás lenne a warez ellen, hiszen ha minél drágább a szoftver, annál többen megveszik...

  • Blaze71

    őstag

    Azt írja a cikk, hogy "és 60 művész a múlt héten Sarkozyvel is eszmét cserélt az ügyben"!! Bezzeg eszmét lehet cserélni büntetlenül, pedig az is valakinek a szellemi terméke. :DDD Még akkor is, ha hülyeséget beszél. :DDD

    Egyébként meg a sok ingyenélő, magát muzsikusnak nevező koncertezzen, haknizzon és ne csak arra várjon, hogy döljön a lé, amiből már telik drogra, meg fegyverekre...

    A másik szellemi termék, amire ugranak, ugye a különböző szoftverek. Azok meg már lassan oda jutnak, hogy némelyik játékot, op rendszert tele hibákkal adják ki. No, meg odákat zengenek róla, hogy ilyen szuper, olyan jó. Aztán szerencsétlen vásárló megveszi és szívja a f@szt, mert nem megy, akad, pálcika emberek tologatnak kocka dobozokat full AA-val 15 ezerért. Kellene arra is egy törvény, hogy ha nem azt kapja az ember a pénzéért, amit joggal elvár a borító, vagy leírás alapján, akkor a szoftver gyártó keményen kártérítést fizet. Mindig a felhsználó b@szik rá, ez ebből a tanulság.

    DualBios, DualCore, DualChannel, mindenem Dual, csak az Everestem Trial. :D

  • hejesírásó

    senior tag

    válasz Blaze71 #137 üzenetére

    "némelyik játékot, op rendszert tele hibákkal adják ki"
    némelyiket? :DDD

  • Blaze71

    őstag

    válasz hejesírásó #138 üzenetére

    Na, igen. Ezek után vegye meg az ember drága pénzért és a fejlesztő, kiadó röhög a markába.

    Az is érthető, hogy a szellemi terméket is el akarják adni, ráadásul minél nagyobb haszonnal. Csak ugye a vásárló meg rendes terméket szeretne a pénzéért. A szerzői jog védelme mögé bújnak azok, akiket így, vagy úgy kár ér a letöltések miatt. Valószínű, hogy sok esetben, ha nem lehetne letölteni, akkor sem vennék meg. Így legalább ismertebb lesz az illető "művész", vagy kiadó. Erre persze egyik sem gondol. A vásárló meg mehet a fogyasztóvédelemhez, ahol legalább jól pofonröhögik, amikor arra panaszkodik, hogy megvett egy játékot, de a régi gépen ment, az újon meg nem fut. Vagy hová mehet a mozi közönsége, ha nem tetszett a film? Vagy mit tehetünk, ha megfagy a Windows? Sorolhatnám.... :)

    DualBios, DualCore, DualChannel, mindenem Dual, csak az Everestem Trial. :D

  • Dr. Akula

    félisten

    válasz Blaze71 #140 üzenetére

    Ha elvennék az emberektől a warez lehetőségét, akkor a windowsnak is befellegzene, merthát mi is indokolja a használatát? Netezni, filmet nézni linuxon is lehet, csak a játék miatt van windows.

  • Blaze71

    őstag

    válasz Dr. Akula #141 üzenetére

    Van benne igazságod. Szívna is a Microsoft, ha mindenki PS3-on, vagy XBox-on játszana, a számítógépek meg Linuxot. :)

    DualBios, DualCore, DualChannel, mindenem Dual, csak az Everestem Trial. :D

  • Dr. Akula

    félisten

    válasz Blaze71 #143 üzenetére

    Konzolon sem, mert akinek pc-s játékra nincs pénze, az 2x olyan drága konzolosra se fog költeni.

  • Penge_4

    veterán

    válasz fordfairlane #131 üzenetére

    Szóval nem is volt itt semmi BSA reklámszöveg.

    Tessék, válogasd ki. :DDD

    Teljesen esélytelen, ne vitatkozz velük. Mindig oda jut a dolog, hogy a kiadók nagyon gazdagok, ők meg szegények, és ez feljogosítja őket a letöltésre.

    Hogy is volt, amikor az oroszoknál verte a tamtamot az MS, hogy mekkora arányú az illegális Windows-ok száma, aztán közölte az orosz miniszter, hogy oké, akkor átállnak Linuxra, mert nem fogják megvenni a Windowst, utána az MS egyből mentegetőzött, hogy nem úgy gondolta. :DDD Ennyit a piacról.

    A zenészek meg más lapra tartoznak. A csóró, aki élvezetből csinálja az nem él meg, mert a kiadó az utolsó bőrt is lehúzza róla, még a haver kocsmájába sem tud fellépni, mert havernak jogdíjat kell utána fizetni, a sok "sztárocska" meg drogozik, autózik 200-al, sitten van, drogozik...stb és általában ez megy.

  • Wolverine

    félisten

    válasz Blaze71 #143 üzenetére

    Az Xbox nekik nem ártana annyira :U

    "I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)

  • hejesírásó

    senior tag

    válasz Penge_4 #145 üzenetére

    csak azért mert sok sztár olyan amilyennek leírtad ne általánosíts már ennyire.

    sztárocska->drogos->200al megy ez nem mindre igaz. Spec dolgoztam már padödővel, deák billel, patakyékkal, stb-> és egy csomó mindenre buknak, de nem visszaeső hard core drogosok, max fájdalomcsillapító, ha már nem bírja a hátuk. Azt meg megnézem, h a tragacs turnés buszok, furgonok hogy mennek 200-al :C

  • GegeWarrior

    senior tag

    Szerintem nekünk emiatt a hír miatt nem kéne egymásnak esnünk, mivel nem itt van én leszarom!Majd akkor megyek utcára ha nálunk akarnak hasonló fost kitalálni!Bár ha jót akar a mai "vezetés" magának inkább meghúzza magát és nem ilyeneket akar majd kitalálni, hanem, hogy mi a f*szt egyenek az emberek holnap:(
    Örüljünk, hogy luk van a seggünkön hozzáállást gyűlölöm! :(((

    REKVIESZKÁT IN PÁCSE!

Aktív témák