Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • nemlehet

    őstag

    válasz AssAssynn #36 üzenetére

    Nekem van egy szakács ismerősöm igen drága étteremben dolgozik évek óta. Egyetlen egy magyar beszállítójuk van csak, minden mást külföldről hozatnak. Azt mondja minden évben próbálnak keresni magyar beszállítót mert olcsóbb lenne, meg amúgy is a tulaj szíve ügye a dolog, de nem megy, mert nem tudnak egész évben garantált mennyiséget és ami fontosabb, minőséget biztosítani.

    Lehet hogy szezonban keresztbeh*gyozná a magyar zöldség gyümölcs a külföldit, csak egy cég mondjuk az év 365 napján szeretné ezt akkor megáll a tudomány, mert szezonban megy csak 2 hétig...

    Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3

  • Dare2Live

    nagyúr

    válasz AssAssynn #36 üzenetére

    Sztem az alma elég jó plda.
    Versenyképtelen kis családi gazdaságok termelik az ipari / léalmát. Amiért nem ritkán a 15-20Ft/kgt se kapnak meg. Ez az az ár amiért már kb leszedni se érdemes. A magyar almatermelés 65-70% pedig ipari / léalma. Senki se akar ilyet termelni pont az ára miatt de nekünk ez sikerül.

    És azért az alma a plda mert alma vonalon MO nagyon-nagyon jó adottságokkal rendelkezik és nagyon jó az eltarthatósága.

    Ehez képest pl ott vannak a Lengyelek. Nagyon máshogy áltak és állnak a témához. Nem az a kemény, hogy 7-8*több almát termesztenek, hanem, hogy jóval alacsonyabb az ipari/léalma mennyisége és épp az se hatja meg őket ha a világpiaci ár az ipari/léalmára 15-20Ft/kg mert nagy területek vannak gépesítve. Nem kis családi gazdaságok.

    És ez van mindenhol.

    don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...

  • Dare2Live

    nagyúr

    válasz AssAssynn #42 üzenetére

    "de valójában jobb a magyar minta a családi gazdaságokkal, mert ezzel sok embernek biztosítanak megélhetést, szemben ott, ahol 1-2 nagy cég kezében van az egész birtok, és jóval kevesebb ember él meg belőle, miközben a cég felduzzad. Ugyanez igaz a gépesítés-emberi munkaerő kérdésre."

    A magyar kis családi sok embernek ad sok munkát csak versenyképtelen a lengyel... jellemzően nagy családival szemben. Ezért aztán a magyar kis családi épül le megy csődbe tűnik el.
    Ha ez neked jobb akkor neked jobb.

    Az iz és minőség vonalon én csak mosolygok.

    [link]
    Az első kép az árról szól. Barack. 0.99eur a tényleg hibátlan édes termék Spanyolo egyik hanem legdrágább (Barcelona) piacán még csak nem is főszezonban. Ismétlem hibátlan tényleg édes barackok Spanyolo egyik hanem legdrágább piacán: 360Ft/kg áron. És van 0.49eurért is. Ami nem hibátlan de édes, finom. Mikor kapsz te édes fionom barackot MOon 180ft/kg áron piacon? vagy top minőséget 360ft/kg áron? Soha?

    MOon szezonban 4eurotért kapom meg ezt a minőséget. Ha baromi jó év volt talán 3eurért. Abban a két hétben. Talán szedd magad akcióban összejöhet. :))

    áh nem linkelek több képet. tudom értem neked a mezőgazdaság célja, hogy sok embernek biztosítanak megélhetést és nem a versenyképesség. Pont ezért van csődbe a magyar gyümölcstermesztés. Max kényszerrel eröltetik rá a boltokra, magyar emberekte az 500Fts magyar almát.

    [ Szerkesztve ]

    don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...

  • Dare2Live

    nagyúr

    válasz AssAssynn #44 üzenetére

    "fogyasztót"

    A fogyasztó szív. A magyar piac ld a képemet drága és rossz. Kövnek csinálok a 0.49euros barackokról is képet.

    "a termelőt"

    A termelő szív. Nem tud ár/értékben versenyezni a lengyel almával, spanyol barackal... miközben adottságra épp jobbak is vagyunk pl almában mint a lengyelek.

    "Nem lenne baj a magyar rendszerrel, ha segítenék és nem hátráltatnák...

    A legnagyobb magyar hátrány a pár has kézzel művelt családi kisbirtok. Amúgy lehet én siklottam el felette de mivel is teszik őket tönkre? Hogy MOon ezt a családi kézzel, sok embert igénylő vonalat eröltették?

    "de szezonban itthon fillérekért veszi az ember a gyümölcsöt, akár a helyi kispiacon, akár az út melletti termelői bódéknál."

    Heti szinten járok piacra MOon. A magyar gyümölcs piacon szezonban is drága. Nagyon. ld képet. Versenyképtelen. Tudom neked a fő cél, hogy sokan dolgozzanak, sokat és nem a sok és minőségi termék. cuculizmus.

    [ Szerkesztve ]

    don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...

Új hozzászólás Aktív témák