Új hozzászólás Aktív témák

  • cog777

    senior tag

    Ha jol emlekszem az Apple bar penzhegyen ul, az eladasai folyamatosan csokkennek. Tovabba az emberek - meg Daniaban is - sokszor szavaznak az olcsobb gyartora pl Huawei-re, mert fel-harmad aron kapod meg az Applehez kepest a kinai gyarto csucstelefonjat. Kollegam is azt vett, mikozben beruhazott egy csinos fotoskeszletbe. Nem mindenki szeme elott lebeg telefon...

    Masreszt Apple mostanaig annyira merev volt hogy semmibe vette a felhszanloi igenyeket. Nagyobb aksi minek? Persze 1 ora Skype meeting jol leszivta az aksit. Most a Huawei telefonomon 20%-ot esik 1 ora miting utan, meg siman nekifutok a napnak ekkora toltottseggel.

    Egyetertek Akula velemenyevel, miszerint sokszor - jobb esetben kozepes - minoseget akartak rasozni a korabbi nagy gyartok az emberekre. Termeszetesen hianyos supporttal.

    A nyugati cegek belekenyelmesedtek a helyzetukbe, lasd Nokia, BB mikozben a tavolkeleti (Japan) cegek hagyomanykoveto hierarchikus cegfelepitesnek koszonhetoen, a vezetok keptelenek voltak megerteni a felhasznaloi igenyeket. Szuleim vasaroltak Sharp TV-t par evvel ezelott, amit nehany honap utan eladtak. Ugyanis a csatorna valtast olyan zsenialisan oldottak meg hogy fel-le gomb helyett, belepsz a menube, kivalasztod es leokezod idorablo muveletsorozattal csereltek fel.

    De a mostani LG TV-men sem talalsz fenyero noveles es csokkentest, hanem energia kimeles csokkenteset es noveleset talalod meg :D

    Szoval ebben az allovizbe csobbantak be a kinai gyartok. Ugy gondolom teljesen megerdemelten.
    Mielott valaki felhozna villamgyorsan, hogy tiltott allami tamogatas meg ilyesmi, a nyugati cegek bezzeg nem gondolkodtak 1 percet sem hogy EU-ban gyartassanak betartva a kornyezetvedelmi es munkavedelmi eloirasokat ,hanem rohantak egymast taposva gyartatni Kinaban, mikozben valtozatlan aron kinaltak portekaikat :D

    Nezz meg par elektronikai alkatreszt. Arduino Nano-t voltak kepesek 10 evig valtozatlan aron, fejlesztes nelkul!!! 20 euroert kinalni, szallitasi koltseg meg egy huszas.
    Ehhez kepest esp8266 olyan kepessegekkel hogy korberohogi a Nano-t ,5 dollarert szallitassal egyutt Kinabol. Ok nem ultek a seggukon, hanem versenykepes alternativat nyujtottak.

    Szoval kosz, en nem fogom a nyugati cegek halovany fejleszteseit es extraprofitjat finanszirozni. Vagy betartatjak mindenhol a kornyezetvedelmi eloirasokat - es a megnovekedett arakat mar szivesen fizetem. De ha csak az extraprofitot akarjak behajtani, fejlesztes semmi, kornyezet vedelem semmi, akkor kozepsoujjas bemutatas.

    HP ZBook Studio 15.6 G8 Mobile Workstation - Windows 11

Új hozzászólás Aktív témák