Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • a_tesz

    Korrektor

    válasz dchard #6 üzenetére

    végülis érthető, nem két fillér a beruházás, és T-ék se jótékonysági intézmény :D

    az egyéb szolgáltatókat nem értem, másnak talán az invitelen kívül nemigen lesz elég tőkéje hogy optikát húzzon országosan, de gondolom ez kicsit összetettebb kérdés lehet mint az adslnél volt

    スバル | De semmi baj Eric, ne feledd, nincsenek hülye kérdések, csak hülye gyerekek! - Mr. Garrison

  • leviske

    veterán

    válasz dchard #6 üzenetére

    Kisvárosnak a kisvárosok, vagy a vidéki kisvárosok értendők? :)

    Konkrétabban: Üllő/Vecsés (BP 25km-es körzete) esélyes az FTTH bevezetésére, vagy a szolgáltatók csak az olyan nagy városokban lesznek elérhetők, mint BP, Pécs, Eger, Győr, Sopron, stb? Ez a szolgáltatás csak ott lesz elérhető, ahol a DIGI is, vagy a nagyok már jobban fognak terjeszkedni?

  • Socket370

    csendes tag

    válasz dchard #6 üzenetére

    Szia, gratulálok a cikkhez, korrekt szinten magyarázol. :)
    Nem tudom mennyire vagy a témában bennfentes, én nem kisvárosban élek, területileg szép nagyban, amit úgy hívnak Érd. :) Kb. 60-70e lakos, túlnyomórészt kertváros, azonban, a belvárosi rész társasházakban bővelkedik, és ugye Bp-től sem esik messze. Szerinted mi a valószínűsége, hogy ide el ér 2 éven belül?

    Socket

  • bba

    tag

    válasz dchard #6 üzenetére

    Hali!

    Az, hogy más szolgáltatók is majd megjelennek az optikai hálózaton a hálózatot kiépítő és tulajdonló cégen kívül szerintem nagyon is lehetséges és a jövőben valóságos is lesz, mivel egyrészt ez hatóságilag és szabályozás ügyileg aggályokat vetne fel (piaci verseny fenntartása, monopol helyzet kialakulásnak veszélye, egyetemes szolgáltatás fenntartása, stb.), másrészt akkor, ha a fizika hálózat és tartalom szolgáltatás jobban szét vált volna nálunk is, de a piacnyitáskor nem ebbe az irányba léptünk.

    Azonban a szabályozás nagyon lassan változik, - főleg nálunk Mo. ahol a nyugati szabályozást követjük (lásd piacnyitás, árképzés), - lassan követi a technológia fejlődését, így ennek megtörténte még a hálózat kiépítés befejezésén túl is jóval odébb van.
    Jelenleg épphogy csak az új technológiai hálózatok kiépítése kezdődött meg, amit eleinte a tőkeerősebb cégek megpróbálnak versenyelőnyként kihasználni majd, és a többiek előtt elérni a potenciális ügyfeleket.

    Amennyiben az NHH elég emberrel rendelkezik, és vannak már nyugati szabályozási minták, valamint tanul(t) az ADSL, mint új technológia bevezetése és szolgáltatók monopol területre történő kötelező beengedéséből (nagyker szoláltatások, naked ADSL megjelenése), úgy elébe mehet a dolgoknak és a technológia kiépítéssel egy időben már leszabályozhatja az optikai elérés és szolgáltatás piacát a már létező (ADSL, PSTN) technológiákhoz megszületett szabályokkal analóg módon...

    ''Semmi sem állandó, csak a változás örök.''

  • PTS

    csendes tag

    válasz dchard #6 üzenetére

    Szia!

    A VDSL-es duruzsolást, hogy érted? Valami nagy fejlesztésre készül a Telekom rövid időn belül?

    Amúgy engem kifejezetten az érdekelne a legjobban, hogy nem -e lehet valahol nyomon követni azt, hogy mely településeket szeretnék és mely településeket tették már OptiNet képessé?

    Arról esetleg tud valaki valamit, hogy Kaposvárra mikorra tervezhetik az Optikai hálózat kiépítését? Hisz sokan beszélnek arról, hogy hamarosan kell lépni előre hisz a csúcs a 8Mbps-es Adsl még a belvárosban is nem, hogy a szomszédos testvérvárosokban.

    Aki mer az csak néha nyer legtöbbször nyel! http://pts-live.net

Új hozzászólás Aktív témák