Új hozzászólás Aktív témák

  • #82729984

    törölt tag

    válasz bambano #48 üzenetére

    3-4 fős irodai alkalmazottal rendelkező cégnek nem kell 120 megabites internet továbbra sem értem a dolgot.

    De én egy 5000 fős kisvárosban lakom (laktam) vidéken és a kábeltévé szolgáltató 60 megabites netet is kinál (oké nem annyiért mint pesten, de van, +ebből 20 megabit garantált). De 8-10 megabit szinte mindenhol van. Szóval miről is beszélünk? És azért ne mond nekem, hogy egy 3-4 főnyi irodai alkalmazottat foglalkoztató vidéki faluban lévő cég több száz gigabájtot akar elküldeni naponta az EU-nak...

    És amúgy is, ilyen cégnek minek egyáltalán a felhő? Pont erről szólt a tsz-s példám is, hogy ahol gyakorlatilag csak pár embernek van számítógépe (a többi fizikai munkát végez) oda felesleges a felhő. Ha annyira fontos az adatbiztonság akkor felmásolják külső meghajtóra, de ahogy ismerem az embereket egyszerüen egy pendrive-on átdobja a kollégájának aki ott ülne tőle 3 méterre. Nem vágom mi az az igen komoly IT infrastruktúra ami oda kell (leszámítva a szokásos router+nyomtató+internet elérés kombót).

    És végül, te is pontosan tudod hogy a felhő nem úgy müködik hogy az adat csak a felhőben van meg. Például az én dropboxom a saját gépem megadott könyvtárában lévő dolgokat szinkronizálja. És ha nem elérhető a dropbox attól az még nem tünik el, hanem ott van a gépemen, továbbra is elérhető.

Új hozzászólás Aktív témák