Aktív témák

  • clayman

    aktív tag

    hát én erre csak azt tudom mondani hogy azokat az embereket akiknek nincs fenn egy tűzfal és egy vírusírtó legalább a számítógépén, fel se kéne engedni az internetre. Én személy szerint Symantec Internet Security 2004 vagy hasonlót ajánlok, nekem nagyon bejött. A spamek nagyrészét is kiszűri.


    btw. a most következő sorokat csak ugy kiadtam magamból, mivel már rég szándékszom megosztani más emberekkel is a véleményem arról, hogy a számítástechnika hova fejlődik ellenben a juzerek hol ragadtak le. Egyáltalán nem szükséges hogy ismerjék hogy működik egy szgép, de ha van legalább tudják már használni. De szerintem szánalmas Mo-n a júzerek hozzánemértése és néhány számomra bosszantó lame-minutes felhasználó problémáit akarom leírni.

    az átlagos felhasználóknak sztem 2 fő típusa van:

    Lámák - egyszerűen az aki nincs olyan ,,evolúciós'' szinten hogy felfogja mi micsoda. Ez a rosszabb változat. Ráadásul ezek vannaka médiában és tökéletes hülyeséggekkel tömik meg szegény userek fejeit. Ezek a rendszergazdák rémálmai. ismertetőjegyeik: nem tudja megtanulni se hogy hova klikkeljen egyet ill. hova kettőt. Nem tudja megjegyezni hogy mi volt a jelszava és tökéletesen összekeveri a username, felhasználónév, azonosító, login szavakat a password, jelszó, kód mezőkkel és csodálkozik hogy nem tud sehovase belépni. Ha pl. bejön neki egy ZoneAlarm figyelmeztetőablak nem hogy elolvasná és ha nem érti mit kell tenni szól a rendszergazdának, hanem megszokásból egyszerűen vmiért rákattint valamelyik gombra, lényeg hogy tűnjön már onnan el az az ablak. Továbbá az is idegesítő hogy évekig tart még megtalálják a menüben, dialogboxban a 'tulajdonságok', 'rendszer', 'mégse', 'ismét' stb... gombokat.

    - b. a jobb kategória az aki csak egyszerűen még nem tanulta ki a dolgot. Nem akarok konkretizálni, de keresztanyum pont ide tartozik. 2 hete véletlenül kitörölte a netkapcsolatát. Először megpróbálta magától feltenni, de vhogy nem jött össze neki. Igy felcsörgött telón és kb 2 perc alatt ismét volt internetkapcsolata. Mindent másodpercek alatt megtalált és amilyen kérdések kijöttek azt mondta erre mondtam a választ és szinte öröm volt neki segíteni. Mellesleg tegnapelőtt saját magától sikeresen, kizárólag a user's manualt használva az általam megemlített programok segítségével sikeresen átmásolt kameráról, betömörített és kiírt egy videót DVD-re. Ilyen emberek jogosan kaphatják a User nevet, mivel ha nem is szakemberek, de megvan bennük az a józan ész hogy ha kihúzza véletlenül az egeret nem rohan rögtön a rendszergazdához hanem megnézi hogy hova megy vissza és megpróbálja működésre bírni. Továbbá ha nem sikerül próbálkozik többször. stb...

    végül is a következtetésem az hogy nagyon sokan feleslegesnek fogjátok találni amit itt összeírtam, de szerintem sok embernek ez a véleménye. ahhoz, hogy a pöcegödörből kilábaljunk talán a kreativitásra kellene pl gimiben tanítani az embereket számtech órán nem pedig arra hogy papíron számonkérjék tőle egy függvény pontos alakját Ms Excel 7.01241. verziójában. Ennek semmi értelme, s mivel sajnos én is gimi II os voltam idén szembesültem azzal hogy bizony annak ellenére hogy országos 10ben benne vagyok NjSzT -n, én is kaphatok még karót is infó órán, mert esetleg nem tudom hogy az AB.SZUM függvénynek épp ilyen sorrenben kell feltüntetni a paramétereit milyen jellel elválasztva holott ha kreatívan tanítanánk azért kéne ötöst adni hogy ki tudja először megtalálni a sugóban/neten/fórumban erre a problémára a megoldást.

    sokat dumálhatnék még a véleményemről, összességében annyit hogy hazánkban már a kezdetektől elcseszik a számítástechnikaoktatást és ez sztem szánalmas. pont.

Aktív témák