Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dezz

    nagyúr

    válasz dark100 #14 üzenetére

    ''single issue''
    Nem: ''The PPU is a dual-issue, in-order processor with dual-thread support.'' (Lásd pl. CYX által linkelt oldal.) Talán dual-thread módban single-issue.

    ''SPE-knel nincs branch predictor''
    Na nézzük. A branch-pediction lényege ugyebár: előre beolvasni a következő utasításokat, ill. adatot, ha volt hivatkozás, adott esetben a külső memóriából, elfedve annak relatív lassúságát. Illetve az adott esetben hosszú pipe-line-ok feltöltése is időt takarít meg. Nos, az SPE-ben lévő (vagy másként megfogalmazva, az SPU mellett lévő) local storage (embedded sram) 1 ciklus alatt olvasható, és az SPU rövíd pipe-line-nal rendelkezik. Szerinted ezek után mekkora érvágás, hogy nincs itt branch-predictor? (Ami amúgy jelentős helyet foglalna, amit így hasznosabban is fel lehet használni.)

    ''egy rendszerbusz van''
    Nem, 3/több (konfigurációtól függően) is van. 1. XDR IMC (25GB/s, 2 csatorna, kb. 8 hozzáférés egy idejű kezelése), 2. 2 FlexIO interface (76.8GB/s, konfigurálható csatornaszám).

    Azért figyelmesebben is olvashatnál... :D

  • dezz

    nagyúr

    válasz dark100 #14 üzenetére

    Ja, a digg-es íráshoz: nem ''speciális esetekben'', hanem normális esetben. Mint tudjuk, in-orderes, ezért egy erre való optimizáció nélküli kóddal megszenved. (Ezt írják itt is.) Szóval lenne/lehet/lesz :) ez még jobb, csak jól se**be kellene rúgni azokat, akik a GCC PPC-s részét csinálták/csinálják (eleve gyengén fordít PPC-s procikra). :( Addig is, vannak más fordítók is. (Ez persze nem vígasz kimondottan GCC-hez passzított programoknál.)

    [Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák