Új hozzászólás Aktív témák

  • Aliszalámi

    tag

    válasz tothmaxy182 #46 üzenetére

    És sem néztem le senkit. Tényeket közöltem. Szerintem az senkinek nem sértés, hogyha elégedetlen az életével változtasson rajta, és ha nem tudja hogyan, akkor kérdezze meg.
    Ha mindenki mérnök lenne (de mint látszik évek-évtizedek óta hatalmas a szakember hiány, mégsem mennek az emberek mérnöknek), akkor valószínűleg borzalmas nagy lenne az ország termelékenysége. Szerintem még Svájcból is jönnének vendégmunkásnak.

    A másik, hogy miért 50 ezer a szempont?! Mikor a szakmunkás minimálbér ennél jóval magasabb (és ahol mérnök dolgoznak, ott azért nem megy annyira fillérezgetés a béreknél, mint a jó magyar KKVnál).
    Aki 50 ezer forintból él rendszeresen az valóban megtett mindent, hogy az élete ne ilyen legyen? Kell-e nekünk ezért sajnálni? Mert sajnáljuk. Nem tudom te hogy keresel 300at, de nálunk az 600 ezer bruttó, amiből a többi ember (és főleg az alacsonyabb keresetűek) orvosi ellátását, és a gyerekei iskoláztatását fizetjük, meg egy rakat dolgot. Sok kérés, hogy legalább egy szakmát tegyünk már le, és akkor oda tudják adni a szakmunkás minimálbért?!

    A közalkalmazottak is pont ezért keresnek keveset. Mert olyan termelékenységű tömeget szolgálnak ki, aminek a fele minimálbéres. Nem a munka értéke határozza meg a béreket, hanem a piac.
    Sok éve nem más a helyzet, aki ilyen pályát választ tudhatta mire számít. Hívatástudatra nem termelődik a GDP.
    Egyébként a szociális munkában is lehet karriert építeni. Ott az unió. Csak nyelvet kell beszélni.

    (#48)

    Miért kell a létminimum alá gyereket vállalni? Komolyan kérdezem... Mert az nem csak úgy lesz, azért keményen tenni kell. És főleg 40 ezerért kifűteni...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák