Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz attila9988 #296 üzenetére

    És szerinted Win7 tudását is hányan használják ki, akkor ennyi erővel mért nem használ mki Win98-cat?? Illetve a másik része, h kelljen az új rendszerért pénzt kiadni, talán az a nyomósabb indok (már aki ugye megveszi eredetiben... :D )
    Csempe így, csempe úgy, de használni lehet, illetve ott az asztal, ergo maga a rendszer tökéletesen alkalmas a mindennapi használatra. Az, hogy vkinek nem tetszik, egy dolog, skinezze át, ha akarja, v akkor maradjon az előzőnél (ha teheti).
    A "hülye", mint minősítés pedig igenis jellemző sajnos, v te mit mondanál, arra az átlag Windows userre, aki parancsikont nem tud kirakni az asztalra, v Start menüben megkeresni egy programot, nem ismeri a vezérlőpultot és persze W8-ban se megy neki pár alapvető dolog :F
    Normális ember, mielőtt megvesz egy notebookot, kicsit utánakérdez mit tud, milyen OS stb., ha teheti megnézi üzletben kiállított mintapéldányokat, de ott a net is erre stb.
    " Látja hogy nem jó.... ezért takaríttatja le a gépről..." miből, bekapcsolja, aztán elakad a bejelentkezésnél...? :D
    Nem jó alatt én azt értenem, h hardveresen xar a gép, instabil, bugos és totál használhatatlan az OS, nem tudom rajta azokat a feladatokat elvégezni, amit az előzőn, pl. Win7-en. Talán erről van szó, mert akármennyire is szeretnéd te bemesélni, sajnos nem... :DDD
    Aztán mi lesz, ha a Win9 is más annyival, mert nyilván nem Win7 klón lesz, pl. az átszabott tálca problémát fog okozni egyeseknek, akkor majd leszarozzátok azt is, mert újítottak, de ugyanúgy használható?

    Az a nevetséges, ahogyan próbálsz itt, üres kifogásokkal, általános hülyeségekkel érvelni, de konkrét rendszerhibákat nem tudsz említeni... :U Minek kukázza vki, ha nála tökéletesen működik, stabil a rendszer és bőven használható hétköznapi, de komolyabb munkákra is, azért mert te azt mondod, meg mert sokaknak csökkent képességekkel alapvető dolgok nehezére esnek benne, de más rendszerekben is?? Ha még egy igazán hozzáértő szaki mondaná...

    [ Szerkesztve ]

  • Dtomka

    veterán

    Mindent nem... csak azt, ami rossz.Dehogy. Bár így lenne. Ez egy ilyen emberi hülyeség és terjed mint a vírus. Nem is csodálkozom , h butulnak az emberek...sokan csak FB, és hasonló oldalakkal töltik az egész napot, igen a telefonon is azt böngészik.

    Az MS letett valamit az asztalra, de sokan még a fáradságot sem vették, h kipróbálják. Aki kiprobálta és szánt rá időt (és ért egy picit a gépekhez, és használja az agyát mert azért van!) annak esze ágába sincs visszamenni a múltba win7/winxp op rendszerhez.
    "Teccikérteni?"

    A jövő pedig elkerülhetetlen. Tom Cruiseval van egy film, megvan különvélemény. Ott is milyen már a rendszer....ha az emberek ennyire nem fogadják be az újdonságot akkor mikor lesz itt olyan rendszer mint abban a filmben?
    Én mikor gyerek voltam, akkor azt hittem, hogy 2000-ben már repülő autók lesznek.(Transport Tycoon :) ) De ha ilyenek az emberek, akkor ez lassú folyamat lesz...

    [ Szerkesztve ]

  • vzozo

    senior tag

    válasz #40553216 #279 üzenetére

    Kérek élménybeszámolót.

    Jelen.

    Ha éppen nincs bedokkolva, hanem csak magát a notit használom, mert pl. ügyfélnél vagy egyéb külső helyszínen vagyok, akkor tapicskolom rendesen a képernyőt. Felhasználástól függ, sok scenarióban sokkal kényelmesebb a képernyőre bökni, mint az egérkurzort keresgélni egy touchpaden (tudom, vegyek külső egeret). Amennyiben pedig lapozni, nagyíteni kell egy diagramot, dokumentumot, akkor mindennél kényelmesebb a touchscreen.

  • fordfairlane

    veterán

    válasz attila9988 #298 üzenetére

    Addig windows -on ha elcsesznek alapvető funkciókat, nincs mit tenni, azt kell használni....

    A Windows 8 nem funkcionálisan, hanem usability szempontból elcseszett, ezért is van az, hogy a felület átalakítása a lényege az új Windowsnak, a hírek is erre fókuszálnak.

    x gon' give it to ya

  • King Unique

    titán

    válasz Dtomka #302 üzenetére

    Ez van...
    Még egy-néhány éve szakembereket ültettek computerek elé, v tanfolyamra küldték őket, manapság akárki vesz magának laptopot, PC-t, csak az már más kérdés, h tudni fogja-e használni...? Ami pedig nem csak OS függő, hanem nagymértékben user függő is, ha utóbbinál nincsenek meg az alapok, akkor nehézkes lesz.
    Mostani folyamatot elnézve, ha ilyen ütemben visszafelé hülyül a user réteg, akkor mi lesz később, egy Win10/ 11 esetében olyanra kell majd csinálni, h egy ötéves gyerek is tudja kezelni, v mi??

    [ Szerkesztve ]

  • Dtomka

    veterán

    válasz fordfairlane #305 üzenetére

    "A Windows 8 nem funkcionálisan, hanem usability "
    Akarod mondani használhatóság? Már miért ne lenne használható?Szerintem sokkal jobban testre szabható mint eddig bármelyik win...Mind1 akinek nem tetszik ne használja....ennyit tudok csak mondani. :) (De valamit szidni, úgy hogy nem is használta, legalábbis a többségre ez igaz, az... szánalmas? :) )

  • King Unique

    titán

    válasz fordfairlane #305 üzenetére

    Ez így nem annyira igaz, mert ugyanolyan használható, mint az előzőek, hisz a fő munkát úgyis asztalon végzed, az meg lényegében ugyanaz, mint a többinél. vagy esetleg vannak olyan dolgok, amik nem oldhatóak meg benne, v annyira nehézkesen csak, mondjál párat?
    Hibrid notiknál meg előny, mint feljebb olvashatjuk.
    Más oldalról megközelítve van benne némi igazság. De ott a zis közrejátszik, h a user alapból nem tudja használni jól a Windows-t. Illetve nem is értem, mert új verzióknál alapból asztal jön be és annak nem kellene gondot okoznia. Zavaró tényező lehet max a Charms bar, illetve átváltás 2 felület közt. Viszont ezek se mindig jönnek elé, csak bizonyos esetekben, az meg kitapasztalható, kontrollálható, illetve egy ingyenes Classic Shell segítségével tiltható is.

    (#307) Dtomka : +1

    [ Szerkesztve ]

  • fordfairlane

    veterán

    válasz Dtomka #307 üzenetére

    Mind1 akinek nem tetszik ne használja....ennyit tudok csak mondani.

    Kösz a tanácsot, nem használom.

    x gon' give it to ya

  • fordfairlane

    veterán

    válasz King Unique #308 üzenetére

    Ez így nem annyira igaz...

    Én ezt figyeltem meg sok felhasználónál, nem áll nekik kézre az új felület. Bármi miatt is van ez, ez ellentmond a könnyű kezelhetőségnek, még akkor is, ha rossz beidegződésként fogjuk fel az eddig megszokott felület ismeretét.

    Egyébként meg felőlem mindenki úgy magyarázza a Windows 8 problémáit és üzleti sikertelenségét, ahogy akarja, nem fogok tízezredszer is vitába szállni. Csak is arra reagálok, akinek az érvrendszerében látok valamiféle racionalitást is. A "felhasználók tömeges elbutulása három év alatt" típusú magyarázatok nálam nem számítanak ilyen érvnek. Ugyanis ennyi év telt el a Windows 7 és a Windows 8 kiadása közt.

    [ Szerkesztve ]

    x gon' give it to ya

  • King Unique

    titán

    válasz fordfairlane #310 üzenetére

    Ez max sima 8-casra volt igazán ráhúzható, de a 8.1-re már kevésbé. Az, h vki nem frissített rá, az megint egy másik dolog, v ha Start menü pótlót nem akar feltenni.
    Nem 3 év alatt butultak el úgymond, hanem már előtte se volt meg az a bizonyos szint...kezdetekben Win7-nél is problémáztak sokan kinézeten, más Start menün stb. Csak azért tudják úgy-ahogy elkezelgetni egy szinten, mert x éve eléjük van téve és megszokták.
    Ha nem lenne Win7 és XP után csak 8.1-re lehetne váltani, illetve korábban kiadták volna előző helyett, akkor ugyanúgy hozzászoktak volna ahhoz is. Csak fennáll az a kényelemes helyzet, h ott a megszokott Win7 és van mihez visszanyúlni.

  • Döglött Róka

    veterán

    válasz King Unique #311 üzenetére

    Az alapveto problema az, hogy egy 18 eves gyakorlatot tortek meg a start menu teljes kepernyosse tetelevel. En is neztem amikor eloszor meglattam, de megbaratkoztam vele.

    Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő

  • Dtomka

    veterán

    válasz Döglött Róka #312 üzenetére

    "megbaratkoztam vele.":C
    Itt a lényeg. Szántál rá időt...gondolom!

    [ Szerkesztve ]

  • King Unique

    titán

    válasz Döglött Róka #312 üzenetére

    Lehet merész húzás volt, de azt nem lehet ráfogni, h használhatatlan, illetve megszokni is meg lehet, ha vki akarja és szán rá kis időt, aki nem, az meg nem...
    Illetve ott van rakás free start menü alternatíva...pl. ez a Classic Shell se új keletű, egyesek már Win7 idején is használták, mivel annak start menüje se felelt meg az igényeiknek, nem olyan volt, mint az XP féle...

  • bzoley

    veterán

    válasz Dtomka #313 üzenetére

    Hol a lényeg? Ezek szerint a napi bölcsesség az, hogy ha elég időt töltesz Guantanamo-n, idővel megbarátkozol vele. Remek móka ez az egymásnak tapsolás, csak a saját butaságotokat reklámozzátok vele.
    Elárulom, nem idő kérdése, valószínűleg tetszett neki. Ha valami nem tetszik, vagy nincs értelme, a büdös életben nem fogsz megbarátkozni vele, de miért is tennéd. Lehet folytatni a bölcselkedést.

  • fordfairlane

    veterán

    válasz King Unique #311 üzenetére

    Naphosszat lehetne ezen vitatkozni.

    Mindenesetre kíváncsi vagyok, hogy az új rendszer miféle változásokat hoz. Remélem, hogy tényleg szeptember 30-án lesz a bemutató, és hogy lesz letölthető Developer Preview verzió belőle. Kíváncsian várom.

    x gon' give it to ya

  • King Unique

    titán

    válasz fordfairlane #316 üzenetére

    Amiket fentebb is leírtam, pl. flat dizájn, állítólag átszabott tálca, ablakban futó modern appok, ez a hibrid start menü stb.
    Én egyébként nem vagyok Win9 terén már semmiben biztos, mert nagyon sok hír volt eddig is, köztük sok kacsával az élen...
    Amúgy biztos nem lesz rossz, gondolom lesznek motorház alatt is fejlesztések, gyorsulni fog a rendszer stb., bár az elején driver és kompatibilitási problémák biztos előfordulnak majd. Az külön öröm volt, mikor a 8.1 Preview verzióban egyes antivírusok frissen telepített rendszerfájlokra ugrottak :D Illetve az is kérdés, milyen alapvető védelem lesz a Win9-ben, mert az eddigi Win7-es MSE, meg a 8-cas Defender egy rakás sz@r mind2... :F
    Aztán pl. 8-casban integrálva volt USB 3.0 driver, ebbe lehet már USB 3.1 is belekerülhet, v ki tudja?

    (#315) bzoley: ez milyen példa? Guantanamo minden szempontból nézve szar a raboknak, míg azért egy W8.1-re ez túlzás...
    Az viszont igaz, ha vmi nem tetszik nekik, akkor azt lehet talán idővel sem szokná meg. Viszont van különbség a között, ha tényleg szar és használhatatlan az adott dolog, és a között, ha csak szubjektív "nemtetszés" áll a háttérben.
    Ennyi erővel le vannak minősítve általános szinten a Linuxok is, h milyen szar, van akinek nem tetszik a felülete stb., viszont azt nem mondanám, h rosszak, használhatatlanok lennének és egyes disztrók is igen tetszetősek. Ergo nem kell minden hülyeséget készpénznek venni, bizonyos dolgokat nem árt előtte magunknak kipróbálni.

    [ Szerkesztve ]

  • virkir

    veterán

    válasz King Unique #293 üzenetére

    Ezek szerint te már 8.1-el kezdtél.
    Ugyanis a 8 első kiadásánál csak akkor tudtál továbblépni ha felhúztad a bejelentkező képernyőt.
    Szerintem ember nem volt aki előzetes tapasztalat nélkül azonnal rájött ekkora baromságra.
    Vgy tán volt valamelyik sarokban 2 pixel is amire reagált, de erre már nem emlékszem biztosan.

    [ Szerkesztve ]

    "Nekem papírom van róla, hogy értek hozzá" by Glenda

  • fordfairlane

    veterán

    válasz King Unique #317 üzenetére

    Én egyébként nem vagyok Win9 terén már semmiben biztos, mert nagyon sok hír volt eddig is, köztük sok kacsával az élen...

    Én is így vagyok vele, ezért várom a bemutatót és a kipróbálható tesztverziót.

    x gon' give it to ya

  • King Unique

    titán

    válasz fordfairlane #316 üzenetére

    Illetve még az a nagy kérdés, h Win9-ben milyenek lesznek a hardverkövetelmények, milyen erős vas kell majd hozzá :F

    Mert ugye 8.1-ben szigorítottak procik terén, így nem is megy fel akármilyen régi gépre, ellenben W7/W8 esetével.
    Vmint egyik cikkben írták, h a cél a megmaradt XP-sek meggyőzése is, illetve, h XP-ről is lehet rá frissíteni....
    Win8-ra is csak közvetlenül Win7-ről lehetett a beállítások, fájlok megtartásával, XP-ről csak tiszta telepítéssel, ahogy gondolom majd W9 esetében is, csak persze cikkírók az ilyeneket jellemzően nem írják oda... :D Ennyi erővel írhatnák, h XP-s gépen újra kell telepíteni a W9-cet, már ha egyáltalán olyanokra felmenne, kétlem...

  • King Unique

    titán

    válasz virkir #318 üzenetére

    Szerinted egy vérbeli 8-cas fan, mint mondhatni én, kihagyná a sima 8.0-át? :)
    Azt a 8.1 Preiview vírusírtó dolgot csak példaként írtam, mert annál tapasztaltam. Nálam a sima 8.0 DP verzió maradt ki, illetve csak kipróbáltam haver notiján rövid időre és utána már a véglegeset nyomogattam a sajátomon.

    Képzeld notin dualboot rendszerben, illetve egyik gépen meghagytam átmenetileg nosztalgiázás gyanánt a sima 8-cast (most is az alól írok), mert vagyok annyira mazochista...pár dolog jobban tetszik benne Persze majd frissítem azokat is 8.1-re, csak élvezkedek vele még egy kicsit, start menü nélkül... :D
    Ebben is kattintok rá, felmegy egyből és már kéri is a jelszót :) , illetve nem is nagyon emlékszem már mi volt a kezdeti időszakban, de olyan nem rémlik, h egérrel fel kellett volna húzni :N (ha nyomva tartod, akkor fel lehet persze)
    azt nem tudom, h ezt később vmi frissítés oldotta-e meg, de én ilyen direkt felhúzós bejelentkezésre nem émlékszem hirtelen.

    [ Szerkesztve ]

  • Dtomka

    veterán

    válasz bzoley #315 üzenetére

    A lényeget korábban leírtam, úgy látszik a kötekedés 1xübb mint olvasni, és megérteni amit az ember leír.
    Ki bölcselkedett itt valamivel? A te példát aztán pont ide való, gratulálok inkább tartsd magadban az efféle "szakmai" hozzászólást. Tapsoltam, (ebben mi a butaság?) mert vannak akik megismerték, és nem a sok troll véleményére adtak. Gondolom használod a win 8.1-et ha már ilyen negatív példát hoztál fel ellene.. :U

    [ Szerkesztve ]

  • bzoley

    veterán

    válasz King Unique #317 üzenetére

    Itt, és más hasonló témában is többször elhangzott már az a "tudományos tény", hogy akinek "szaracsempe", az ki sem próbálta, nem vette a fáradságot, hogy kipróbálja. Nagyjából erre utalt Dtomka is a rászánt idővel, mintha csak idő kérdése lenne, hogy mindenki megszeresse. az egyik nagy bölcslekedőnek sem jut eszébe, hogy talán más okok, és talán pont a fölöslegesen elfecsérelt idő idő miatt alakult ki mások álláspontja. Ha valakinek valamiért nem tetszik, azon nem segít az idő. Ha nincs más választás elviselni lehet, de az nem egyenlő a szeretettel.
    Rám nyugodtan lehet mutatni, mert csak kíváncsiságból nyomtam meg rajta pár dolgot, de már az első képeken láttam, hogy engem csak hátráltatna, ha használnom kéne. Hosszasan sorolhatnám mi minden zavar benne, és ehhez nem kell vele semennyi időt eltölteni. Viszont ez csak a csempés része. A "modern" ui részét képezi az asztal ablakainak design-ja is, ami számomra szintén idétlenre sikerült, pl. semmivel sem harmonizáló ablak színek sok fölösleges helyet elfoglalva. De ahogy írtad, ez csak szubjektív nemtetszés.
    Nem is szeretek belefolyni az efféle vitákba, sokkal szomorúbb, hogy sok túlművelt hidegburkoló, csak ezt a néhány elcsépelt butaságot tudja puffogtatni. Komoly, értelmes érveket csak kevesen tudnak felhozni, de leginkább ők is kerülik ezeket a témákat. Részemről "szaracsempe", ha már ennyire menő ezt írogatni bizonyos szinten, de nem reklámozom minden sarkon.

    De ha már Win9 téma, az új start menünek ugyanúgy nem látom értelmét, legalábbis hülyeségnek tartom, mert a fele ugyanolyan hasontalan számomra, mint a Win8 csempéi.

    Dtomka:
    Csak ismételgeted magad, de egyetlen példát nem tudsz felhozni, mutatni. Legalább egy valakit mutass, aki trollok miatt döntött úgy, ahogy. Kitaláltál egy bölcs véleményt, és reklámozod.
    A win8-cal semmi bajom. Én az operációs rendszert operációs rendszernek használom, a körítés, a fölösleges csicsa, a fölösleges elemek, amire semmi szükségem.

    [ Szerkesztve ]

  • fordfairlane

    veterán

    válasz Dtomka #322 üzenetére

    Nem tudom, minek kell rugózni ezen a nemhasználta témán. Elsők közt töltöttem le anno a Developer Previewt, és az elsők közt szembesültem a koncepció alapvető hibáival. Ezen sem a 8.1, sem a testre szabhatóság, sem a megszokhatóság nem sokat változtatott.

    Ami a megszokást illeti, a parancssort is meg lehet szokni, az AS400 konzolt is meg lehet szokni, a többség számára mégsem kényelmes. Az iPhone vagy az Android felületét pedig sokan gyorsan megszokták, pedig ezt a két platformot sem professzorok meg szoftverfejlesztők használják csak.

    x gon' give it to ya

  • #40553216

    törölt tag

    válasz King Unique #293 üzenetére

    „az is számít”ana, ha nem az lenne a helyzet, hogy két évvel a megjelenése után az elődje még mindig gyorsabban szaporodik.

    A negyedik, általad meg sem említett „réteg” a valószínűsíthető többség meg nem érti, hogy ezmiez.

    „h sokaknak elég a Win7 tudása”
    Hát ez az! Legalább egy olyan fontos újítást írnátok már le, ami annyira nélkülözhetetlen az otthoni felhasználóknak, ami miatt megérné váltaniuk 8-ra! Mert a vállalati felhasználásra lenne, csakhogy az a baj, hogy ahhoz meg túl korai lenne a váltás.

    „Mert ha csak egyet kattint, lenyom egy billentyűt.”
    De miért kattintana? Sehol nincs olyan, ami azt mutatná, hogy kell. Miért nyomna billentyűt? Vagy olyanoknak csinálták ezt a bejelentkezőt, akik csak nyomják mint süket a csengőt?

    „user tudásszint és hozzáállás itt a fő probléma.”
    Ez legfeljebb az MS-nek és az MS-termékek eladásából élőknek probléma. Miért nézitek hülyének az embereket csak azért, mert nem harap rá a csalira? Vagy nem olyan képzett vagy önjelölt informatikus mint ti? Vajon ti a saját kajátokat meg tudnátok termelni, ha megkapnátok a szerszámokat, a magokat? Vagy meg tudnátok magatokat gyógyítani, ha valami bajotok lenne? Az élet minden terén megállnátok úgy a helyeteket, ahogy az IT-világában? Minden területen ugyanilyen szinten van a tudásotok? Mondjuk hideg burkolásban, ha már csempékről van szó.

    „mert a rendszernek kell kiszolgálni a usert, meg, h úgy kell megcsinálni, h mki könnyen tudja kezelni...ez igaz, csak épp a második rész bizonyos feltételekkel.”
    Ébresztő! Ezeknek a feltételeknek felelnek meg a tabletek világa. Amiről vastagon lemaradt az MS.

    Szóval júzert lehülyézni lehet, de a Windowsra kritikát nem, mert az nektek „szaracsempe”. :C

    „Az a nevetséges, ahogyan próbálsz itt, üres kifogásokkal, általános hülyeségekkel érvelni, de konkrét rendszerhibákat nem tudsz említeni...”
    Nem. Az a nevetséges, hogy ti így értitek, és nem veszitek észre, hogy ő csak az átlagember tipizált érveit sorolja. Márpedig az az átlagember, akiknek az MS ezt szánta (ahogy azt attila9988 többször írta) döntött így. Ezt kéne nektek megérteni. De nem megy.

    „Még egy-néhány éve szakembereket ültettek computerek elé, v tanfolyamra küldték őket, manapság akárki vesz magának laptopot, PC-t, csak az már más kérdés, h tudni fogja-e használni...?”
    Nos. Ez az egynéhány év már kb. 25, de lehet, 30 is, főleg ha nem az itthoni, hanem a nemzetközi viszonyokból indulunk ki. Emlékszel? IBM-PC: personal computer, 1981-től.

    (#291) Döglött Róka
    Megakadt a lemez?

    „Nem lehet allomanyokat masolni?”
    Igen. Pl. a metro felületen nincs, nem volt fájlkezelő, és a keresőben (akármelyik korábbi topikban írtam) meg sem talált fájlokat, konkrét névre kereséssel sem.

    (#294) Dtomka
    Persze. És írjon egy köszönőlevelet az MS-nek, hogy fizethet a rendszeréért? Nem élsz te fordított világban?

    „Mind1 akinek nem tetszik ne használja.”
    Épp ezért bukta. Mert akiknek nem tetszik, azok nem használják. Kb. 1 milliárd ember a 1,5 milliárdos Windows-táborból.

    (#303) vzozo
    Első (és egyetlen?). ;)

    (#318) virkir
    Köszi. :DDD

  • Dtomka

    veterán

    válasz bzoley #323 üzenetére

    "Hosszasan sorolhatnám mi minden zavar benne"Erre várunk már mióta :). De sokan a csempén kívül nem sok mindent tudnak felhozni ellene. A win 9 hasonló lesz, tehát akkor emiatt sokan nem fognak váltani?De lehet a DX12 miatt mégis, na persze ahhoz olyan vga is fog kelleni. Aki tud, és akar az halad a korral, és nem ragad le a múltban. Tudom a változás megrémíti az embereket.A megszokásból kitörni a legnehezebb.Nem bölcsként mondom, de örülök, h már nem XP-t/win7-et hanem egy sokkal jobb op rendszert használhatok. Ha az MS kijavítja azokat a problémákat, (nekem nincs vele gondom, és még nem is írt ide senki egy olyan problémát ami tényleg az lenne!) ami miatt sokan nem fogadták el a win8/8.1-et akkor sokan mégiscsak váltani fognak.

  • King Unique

    titán

    válasz bzoley #323 üzenetére

    Userek egy része valóban ki sem próbálta, v ha igen, csak rövid időre és mivel más volt, mint a Win7, egyszerűen élből elutasította...és szólt a kókler havernak, h rakjon a jogtiszta 8-cas laptopra egy vrágbolti 7-test... :D Holott, ha használta volna néhány napig, pár hétig, tapasztalta volna, h ez sem bonyolultabb és bőven használható a rendszer. Persze attól még nyilván nem kötelező megszeretnie, de egyéni nemtetszéssel nem is lehet igazából mit kezdeni.
    Nyomós érvek másik oldalról nem kerültek felhozatalra, csak a hivatalos, bukással, "xaracsempe"-vel kapcsolatos szöveg lett beírva jó néhányszor. Tudtommal itt és más hasonló topikokban is, a másik oldal sorolt fel konkrétumokat, a rendszer használhatóságára vonatkozóan, illetve itteni Win8 topikban hoztak fel egyesek olyan valós problémákat, amelyek objektív ellenérvnek mondhatóak.

    Win9 kapcsán abban egyetértünk, h az új hibrid Start menünek ilyen formában én se látom sok értelmét, meg gondolom az adott réteg körében ez is ugyanúgy nemtetszést szül majd.

  • virkir

    veterán

    válasz King Unique #321 üzenetére

    Látszik rövid a memeóriád
    Egy példa csak, hogy lásd, nyilván azért húzta mert kattintani is lehetett.
    Az a baj, hogy egy darab 8 telepítő nincs a közelembe, keresgélni meg lusta vagyok, hogy felrakjam virtuális gépre.

    "Nekem papírom van róla, hogy értek hozzá" by Glenda

  • #40553216

    törölt tag

    válasz Dtomka #326 üzenetére

    „Aki tud, és akar az halad a korral, és nem ragad le a múltban”
    De minek, ha az új dolgokat csak azért kellene megvenni, mert újak. Ezen kívül semmit nem adnak. Jó kis alanya vagy a fogyasztói társadalomnak.

    (#327) King Unique
    „Nyomós érvek másik oldalról nem kerültek felhozatalra”
    Mondjuk mi is lehet nyomós érv azok után, hogy MINDENRE „szaracsempe” a reakció?

    [ Szerkesztve ]

  • Khan13

    senior tag

    válasz #40553216 #325 üzenetére

    Nem szeretnék belefolyni a vitátokba, de egy apró megjegyzés ehhez a részhez:
    "De miért kattintana? Sehol nincs olyan, ami azt mutatná, hogy kell. Miért nyomna billentyűt? Vagy olyanoknak csinálták ezt a bejelentkezőt, akik csak nyomják mint süket a csengőt?"
    Tableten és mobil telefonon ki mutogatja, hogy mit csináljon a szerencsétlenje a zárképernyővel? Ráadásul Másképp kell Apple rendszereken, másképp a különböző Androidra készült megoldásokon, mégis valahogy sikerül nekik. Azt értem, hogy asztalon ez újdonság a többségnek, de ezeknek a nagyrésze használ valamilyen okos eszközt. Az ellen meg hiába ágálnak itt páran, alapvető számítógépes ismeret, bátorság - mert sokakból csak az hiányzi, egyszerűn nem mernek kattintani vagy bármit csinálni - ma már elkerülhetetlenül szükséges és a mindennapok része. Nem, nem azért, hogy valaki Windows 8-at használjon, hanem mert a világ abba az irányba halad, hogy mindenhol körülvesz minket valamilyen formában.

    (#328) virkir:
    Hallgattad hogy mit mond? Gombnyomásra és (dupla) klikkelésre is eltűnik, de a kedvence az egérrel feltolás. Ez utóbbi egy darabig vicces, aztán már csak elkezded a jelszavad gépelni, hogy feloldja (jó, nálam speciális karakter miatt oldja fel, különben lemaradna az első karakter).

    [ Szerkesztve ]

  • fordfairlane

    veterán

    válasz bzoley #323 üzenetére

    De ha már Win9 téma, az új start menünek ugyanúgy nem látom értelmét, legalábbis hülyeségnek tartom, mert a fele ugyanolyan hasontalan számomra, mint a Win8 csempéi.

    De legalább nem olyan tolakodó UI elem lesz így, mint a teljes képernyőt beterítő Start screen.

    A Modern UI érintőképernyőkre lett készítve, egértámogatással kiegészítve, ami nem igazán hatékony a desktop és notebook userek számára, mivel ezek nem érintőképernyősök, és ahogy elnézem, nem is lesznek egyhamar azok.

    Ezért bár a Modern UI megmarad, mivel az API is megmarad, de jobban a háttérbe vonul, ebben látok rációt. A megvalósítás részletei persze bizonyára fontosak lesznek abban, hogy az új UI beválik vagy sem.

    [ Szerkesztve ]

    x gon' give it to ya

  • #40553216

    törölt tag

    válasz Khan13 #330 üzenetére

    Hiába, mert ha az iPhone-t vagy egy droidos telót bekacsolsz, nem tolnak egy ilyen akadályt a képedbe. Szerinted teljesen normális, jó indítás, hogy a bekapcsolás után már nem is tudsz tovább menni?

    „Azt értem, hogy asztalon ez újdonság a többségnek”
    Ahogy az előbbi hsz-emben: azon kívül, hogy új ez a belépés(t akadályozás), mit ad? Jobb mint a régi? Ez a fő kérdés.
    Ne fárassz már ezzel az „MS majd jól megtanít élni” dumával! Finoman szólva is nevetséges.

    „aztán már csak elkezded a jelszavad gépelni, hogy feloldja”
    Igen, sokadjára, esetleg. Vagy akkor sem, mert nem fog azon gondolkozni, hogy milyen egyéb módokon lehet még. A legtöbb júzer a felhasználónév és a jelszó begépelése után egérhez nyúl, és kattint a tovább gombra. Pedig egy enter általában megoldja. Miért gondolkodna olyanokon, amiket itt leírsz?

  • fordfairlane

    veterán

    válasz Khan13 #330 üzenetére

    Tableten és mobil telefonon ki mutogatja, hogy mit csináljon a szerencsétlenje a zárképernyővel?

    Slide to unlock?

    A 2.3-as Samsung droidon ki van írva, hogy "A feloldáshoz húzza végig az ujját a képernyőn", nem pedig az, hogy "olvasd el a manualt!" vagy "Tedd le az ECDL vizsgát, aztán okostelózz!"

    [ Szerkesztve ]

    x gon' give it to ya

  • bzoley

    veterán

    válasz Dtomka #326 üzenetére

    Szerintem te még várni fogsz egy darabig, mert nem csak írogatni kell a bölcsességeket, hanem elolvasni, amit mások írnak. Korábban, más témákban már részleteztem, hogy mi a gondom a metroval. Csak ti annyit tudtatok felfogni belőle, hogy szaracsempe.

    King Unique:
    Amit írtam, csak a metroval kapcsolatos, a rendszer tetszik. CP óta hsználom, rövid időre felraktam a Win7-et, mert valami nem stimmelt, de pár nap után visszaraktam a W8-at, mert hiányzott ez-az. Persze csak metro nélkül, és aero glass-szal vagyok hajlandó használni. Utóbbit az ótvar színei miatt.

    fordfairlane:
    Ez mondjuk igaz. Annyit javult a helyzet, hogy a Win8 startja teljes egészében haszontalan, Win9-ben már csak a fele:) (gyk:számomra)

    [ Szerkesztve ]

  • King Unique

    titán

    válasz #40553216 #325 üzenetére

    Látom a régi lemez került fel ismét, hasonló érveléssel... :)

    Otthoni user igényeinek (böngészés, filmnézés, skype stb.) bőven elég az XP tudása is, ha lenne nyugdíjazva, azon maradt volna a többség. Hiába mondom azt W8.1 kapcsán, h pl.jobb feladatkezelő, fájlműveleteknél hatékonyabb folyamatjelző, VHD-boot, integrált USB 3.0 driver, nagyobb teljesítmény bizonyos helyzetekben, nagyobb fps néhány játéknál, hatékonyabb diver telepítés szűz rendszerre WU-n, néhány hasznos modern app, ha vki nincs vele tisztában és nem is érdeklik ezek... De egy Win7 újításait is hány átlagfelhasználó használja ki, v tud róla egyáltalán :F
    Linux fronton is mit tud az új rendszer, frissebbek benne a csomaglisták, az integrált programok, v épp az is LTS verzió lett, h ott is sokan az 1-2 verzióval korábbi (LTS) kiadást használják?

    Inkább sorolj fe te nagy, kritikus W8 hibákat, vagy olyan dolgokat, amiket nem lehet benne megcsinálni, a W7-ben meg igen, mert az elmaradt eddig is...!

    Ez a bejelentkezési képernyő példa meg annyira triviális....ha vki itt elakad, az meg is érdemli. Nyilván ilyenkor próbál vmit (kattintani) csinálni a user és olyankor egyből tovább léphet.
    Ennyi erővel leül egy Ubuntu elé és mert más a Windows, nem találja hirtelen a rendszer leállítását jobb felső sarokban, v Unity oldalsávján a rendszer beállításokat, mert nem mondta neki senki, akkor ott elakad, kész vége..?? Ahelyett, h kicsit ismerkedni a rendszerrel, próbálgatná stb.? Na ez az, amivel nem lehet mit kezdeni és ez bizony nem (csak) a rendszer hibája.

    Az is el lett mondva, h itt senki nem azt várja el, h mint mi, "önjelölt informatikusok" értsenek ehhez-ahhoz az átlag userek is, de akinek fenti dolgok, v egy parancsikon asztalra rakása Windows alatt problémát okoz, azt te minek neveznéd??
    Azért egy ilyen szakmai fórumon, hozzáértő egyénekkel az élen, magunk között el lehetne ismerni a user error tényét és nem mindenért az OS-t hibáztatni, meg üres kifogásokkal jönni...

    Tablet...ja, mert azt elsőre mki, legyen az Android, iOS, W8.1 RT, olyan könnyen kezelgeti talán, mindent elsőre beállít, megcsinál benne, h nem kéne kicsit ismerkednie vele?? MS meg azért is van lemaradva, mert későn léptek be a piacra és W8 "xaracsempézése" arra is kihatott. Mert, ha fogtál már a kezedbe WP-s telót és RT-s tabletet, akkor tudnád, h egyáltalán nem rosszak.

    Lehet régen volt az az egynéhány év, de fenti alapján akkor is ez a szomorú helyzet...szövegszerkesztő, képszerkesztő programokat talán tudja használni az átlag user?? NEM, és tökmindegy, h MS Office vs LibreOffice, v Photoshop vs. Gimp/ Picasa van elétéve...mert szarik az egészre és elvárja, h a program legyen olyan egyszerűre, már-már primitívre csinálva, h az ő 0-ás tudásszintjéhez igazodjon. Csak ez az, ami sok esetben kivitelezhetetlen, akár egy OS esetében is....Ilyenkor is a program a hibás, mert alapvető dolgoknak nem hajlandó utánanézni, megtanulni a leendő felhasználója??

    Szóval részedről ez megint csak olcsó kötekedés maradt...

  • Dtomka

    veterán

    válasz bzoley #334 üzenetére

    "Szerintem te még várni fogsz egy darabig"Mire? Én észreveszem, a jobbat...és pl a win 8.1 jobb a win7nél. Ezért is váltottam.Mert:

    -Kevesebb az erőforrásigénye. (optimalizáltabb)
    -Jobb a támogatottsága, azaz régebbi hardvereket is felismer.
    -Gyorsabb boot idő (SSDvel persze még gyorsabb)
    -Stabil rendszer
    -Jó hálózatkezelés

    Hirtelen ezek jutottak eszembe. Várom aki a negatív észrevételek megosztja. :)

    Jah és WP-n a programok a nem akadnak, de androidon igencsak "belaggol" a képernyő több alkalmazás elindítása után. A win9 remélem ezt fogja továbbvinni.

    [ Szerkesztve ]

  • bzoley

    veterán

    válasz Dtomka #336 üzenetére

    Gratulálok, megválaszoltad azt, amit nem is kérdeztem :)
    Úgy látszik, még mindig jó emberismerő vagyok, mondjuk ez már az elején kiderült :U

  • Dtomka

    veterán

    válasz bzoley #337 üzenetére

    Kit érdekel te mi vagy?Véleményt alkotsz egy olyan rendszerről amit nem is használtál...én is gratulálok. A személyeskedést meg be lehet fejezni!

    Amiket leírtam azokat tapasztaltam, problem?

  • Khan13

    senior tag

    válasz #40553216 #332 üzenetére

    Zárképernyő azokon is van, ne mondd már, hogy nincs. Sőt, jelszavazni is lehet őket. Jobbnak nem mondtam a W8-ast a korábbi Windowsokétól, azt mondtam ilyennel találkozik más eszközökön is. A koncepció lényege meg az volt, hogy egységes felület mindenhol, ehhez jött az asztali zárképernyő, amira a telefonhoz hasonlóan lehet kitenni értesítés jelzőket.
    Kérlek ne add a számba, amit nem mondtam: „MS majd jól megtanít élni”. Én azt mondtam haladni kell, és a világ már most az informatikai eszközök köré épül. Ez nem MS jövőkép, hanem már a valóság, és ha körbenézem minden nagyobb IT cég ilyen irányban fejleszt.

    Igen, sokadjára, esetleg
    Szólj már a gépemnek, hogy amikor elsőre lenyomom a Shiftet, akkor ne oldja fel a zárat :D
    Tudom, hogy mennyire nem használja a triviális enter nyomást sokan, de azért hadd ne ragadjunk már le itt, mert akkor tényleg az őskorban élnénk még, mert ott is voltak olyanok, akiknek nem tetszett valami. És kérlek ne add itt a számba a W8 vagy MS dolgokat, mert számítógép/okos eszköz használatról beszélek.

    (#333) fordfairlane:
    Akkor biztos csak nekem a Spicán volt olyan az alap ROM, illetve a CM pár verzióján jópár, amin semmi kiírás vagy jelzés nem volt. Tudom, hogy van, amelyiken jelzi, de nem mindegyiken.
    Amikor először vettem a kezembe a Lumiámat, akkor csak néztem, hogy hogy a jó b*dös f@szba kell bekapcsolni a képernyőt (a gombokon semmi jelzés), aztán csak sikerült. Nem várok el az átlag felhasználótól mérnök informatikus végzettséget, csak azt, hogy legyen nyitott. (Nem csak arra, hogy mindenhol mindent posztol a nagyvilágba...)

    [ Szerkesztve ]

  • virkir

    veterán

    válasz Dtomka #336 üzenetére

    -Kevesebb az erőforrásigénye. (optimalizáltabb)
    Ebben van némi igazság de kóráj meg 8-16Gb ram világban ki nemszarja le a 7-8 közötti különbséget.
    -Jobb a támogatottsága, azaz régebbi hardvereket is felismer.
    Processzorkövetelmény, PAE-, NX és SSE2-támogatással. Aha...
    -Gyorsabb boot idő (SSDvel persze még gyorsabb)
    Mert a nyolc óra munkaidőből eddig hatot a boot vett el. By ultimate bullshitt.
    -Stabil rendszer
    Mihez képest? Win95, Xp?

    "Nekem papírom van róla, hogy értek hozzá" by Glenda

  • fordfairlane

    veterán

    válasz bzoley #334 üzenetére

    Annyit javult a helyzet, hogy a Win8 startja teljes egészében haszontalan...

    Nem haszontalan, csak nem áll kézre. Fölöslegesen nagy, emiatt kitakar mindent, de leginkább csak innen lehet elérni a telepített alkalmazásokat. Tipikusan olyan launch képernyő, amit kisképernyős hordozható eszközökre találtak ki.

    [ Szerkesztve ]

    x gon' give it to ya

  • Khan13

    senior tag

    válasz virkir #340 üzenetére

    Mikoriak azok a technológiák? Az Intel f@szsága, hogy pár nem olyan régi alsó kategóriásban nem engedélyezi. Amúgy gondolom nem erre utalt a fórumtárs, belekötni viszont jó volt (részben jogosan).

    (#341) fordfairlane:
    A Startképenyőnél ez a "mindent eltakar" érvhez mindig furcsán álltam, mert amíg azon ténykedsz, addig azt nézed, és nem a többi ablakot, amikor meg az asztalon ténykesz, akkor nem akarod látni mi van a Starton. A telepített alkalmazások nagyrésze továbbra is megkérdezi, hogy kell-e asztali parancsikon. De kiteheted magadtól, tűzheted a tálcára, meg amit akarsz. Na meg eléred ott is, ahova telepíted. Sőt, a Startképernyőre sem kötelező bármit kihelyezni.

  • Dtomka

    veterán

    válasz virkir #340 üzenetére

    "Ebben van némi igazság de kóráj meg 8-16Gb ram világban ki nemszarja le a 7-8 közötti különbséget."
    Az akinek csak 4 GB ramja van!

    "Processzorkövetelmény, PAE-, NX és SSE2-támogatással. Aha..."
    Mindennek van minimális hardverkövetelménye. Jó, h nem C64 re szeretnéd felerőszakolni...

    "Mert a nyolc óra munkaidőből eddig hatot a boot vett el. By ultimate bullshitt."
    Nem, de gyorsabb?Ha lassabb lenne akkor joggal háboroghatnánk. Már ez sem jó?

    "Mihez képest? Win95, Xp?"
    Akár azokhoz is. A lényeg a javulás...(volt olyan OS ami gyakran kék-halálozott...)

    [ Szerkesztve ]

  • premete

    veterán

    válasz Dtomka #336 üzenetére

    Nem mondanám, hogy jobb a w811 a w7sp1-nél, bár szerintem is szebb. :)
    - Ugyanazon a hardweren a w7 nem akadozik, a w811 igen (viszont jobb az akkuidő, valamit, valamiért) :)
    - hardvereket kb. egyformán ismeri fel, nálam a wwan volt az egyetlen, amit a w7 nem, a w811 igen, letöltött hozzá drivert, de azzal nem volt mobilnet, és a drivert sem lehetett eltávolítani, csak manuálisan törölni a fájlokat.
    - bootidő w7-nél 12-13 sec, w811-nél 22-29 sec (ugyanaz a szoftverkörnyezet)
    - 21 év windows használat alatt nem láttam annyi BSOD-ot, mint a w811 alatt 1 nap alatt.
    - Stabil? ugyanarra a hardwerre még nem sikerült a w811-et egyformán felrakni, a w7-et ezerszer igen.
    - hálózatkezelésben egyszerűbb a w811, plusz benne van a hotspot gyárilag
    Ahol próbáltam: i5 3437u, i5 4310u, i7 4600u mindegyik 8 GB ddr3 1600 8GB és samsung 841 ssd 512 GB
    Ja, és nekem az android sem akad az LG G2-n. :)

    [ Szerkesztve ]

    Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH

  • King Unique

    titán

    válasz virkir #328 üzenetére

    Lehet így volt az elején vmikor (tényleg nem emlékszem... :N ), de kit érdekel, mikor már vsz egy frissítéssel rég módosítva lett (mert már nem olyan) és azóta kijött 8.1, 8.1 U1, amikben szintén nem így van.
    Amúgy ilyen triviális dolgokra jó hogy nem emlékszem....az szokott lenni, h akkor jegyez meg igazán vmi az ember, ha az pl. problémát okoz neki, nem tudja megoldani (pl. matek feladat) és még akár hónapok, évek múlva is pontosan emlékszik rá. Amit meg teljesített, v nem okozott neki problémát, elfelejti, mert nem foglalkozik vele ttovább.
    De vicces, h pont te oltasz engem, amikor magad se tudod pontosan és yotube-os videókkal próbálsz példálózni... :D

    (#334) bzoley: ha amúgy nincs bajod a rendszerrel és gondolom nem volt megerőltető pl. Start menü, Glass 8, v skin belevarázsolása, akkor hogy is van ez, illetve hogy nem kell már a Win7, mégse olyan szar?
    De mindegy...bárcsak ilyen lenne az átlag user is és akkor nem lett volna semmi gond. :)

    (#344) premete: te legalább tudsz konkrétumokat, hibákat is felvonultatni, nem úgy, mint a többiek.
    Viszont az összeomlások, telepítés utáni eltérő állapotok szerintem hardverfüggő, mert én speciel nem tapasztaltam és a topik többsége se.

    [ Szerkesztve ]

  • bzoley

    veterán

    válasz Dtomka #338 üzenetére

    Látod, hogy csak írogatsz olvasás nélkül? Pontosan melyik az a rendszer, amelyikről véleményt alkottam, de nem is használtam. Ugye hogy nem tudsz válaszolni? :)
    Mert a Win8-ra pár hsz-sal korábban írtam, hogy az első nyilvános verziók óta használom. Ja, és már az is baj, ha jót írok róla? Neked semmi sem jó?

    King Unique:
    Mégegyszer légyszi, tényleg nem értem a kérdést :)

    [ Szerkesztve ]

  • Dtomka

    veterán

    válasz bzoley #346 üzenetére

    "Hosszasan sorolhatnám mi minden zavar benne, és ehhez nem kell vele semennyi időt eltölteni."
    Ebből gondoltam, h nem használod :)!Tévedtem. (De ha használsz valamit, akkor használd úgy, h neked a lehető legtöbb igényednek megfeleljen ;) )

  • King Unique

    titán

    válasz bzoley #346 üzenetére

    Igen, megfogalmazás kicsit félresikeredett valóban...
    Csak azt nem értem, h ekézed ezerrel, mondod, h erővel márpedig megszeretni nem lehet, még desktop ablakkerete sem felel meg stb., de ott a lehetőséged, h ha annyira nem pálya, akkor Win7-et használj (mint említetted is), erre mégis 8-cast használsz :F OK, h "át lehet szabni", de ha annyira zavarna, akkor talán egyszerűbb lenne alapból W7-et használni, mint ezt faragni, v nem?
    Ha meg már ilyen előzményekkel használja az ember, akkor elismeri, h annyira mégse szar és túl lehet lépni a csempe mizérián.

  • #40553216

    törölt tag

    válasz King Unique #335 üzenetére

    Ezek az újítások egy átlagjúzernek még az ingerküszöbét sem érik el. Legalábbis ilyenek miatt nem vesz új rendszert.

    „Ez a bejelentkezési képernyő példa meg annyira triviális....ha vki itt elakad, az meg is érdemli.”
    Ahogy az MS is megérdemli. A milliárd dolláros buktát is a Surface-en.

    „Az is el lett mondva, h itt senki nem azt várja el”
    De. Azzal, hogy lehülyézitek őket, azt fejezitek ki, hogy elvárjátok.

    „Linux fronton is mit tud az új rendszer”
    Pl. az új kernel miatt újabb eszközöket támogat. A rendszerfrissítéseknél gyakorlatilag az össze feltelepített program az utolsó bitig frissül, ha olyan a rendszer, hogy vannak időpontokhoz kötődő frissítési ciklusai. Mert vannak olyanok (az ú.n. rolling disztrók), amelyeknél nincsenek ilyen időpontok, egyszerűen csak mindig a legfrissebb csomagok kerülnek fel mindig.
    És mindezt ingyen tudja, nem háromévente 30 ruppóért.

    A Linux rendszer pl. tudja azt, hogy MINDENT kicserélsz alatta, és megy tovább, újabb licenc vásárlása vagy a régebbi újabb beizgatása nélkül..
    Trey itt leírja pl., hogy 2005 óta hogyan upgrade-eli az Ubuntut félévente. Nyilván már nem az eredeti vason. Tehát a hw és az sw is totál más már, a rendszer mégis folyamatos. Na ezt meg tudod csinálni Windowszal?

    A saját gépemen a rendszert az elmúlt hét évben háromszor telepítettem újra. Egyszer az elején, amikor még lámább voltam a mai állapotnál is, egyszer mert ext3>ext4 fájlrendszer váltás volt (bár emlékeim szerint itt nem kellett volna), egyszer pedig a rendszer hibája miatt. Mindezt úgy, hogy félévente frissítettem, ahogy trey, tehát 14 verzióváltás volt.

    „Ennyi erővel leül egy Ubuntu elé és mert más a Windows”
    Többször leírtam már, hogy ismerősön felesége még XP-n dolgozva beleragadt az IE6-ba, de annyira, hogy már az IE8 is rég kint volt, mire sikerült meggyőzni, hogy feltehessem az IE6 helyett. Szimplán azért, mert attól tartott, hogy másképp kell majd kezelni. Ehhez képest amikor (mindegy, mi miatt) döglődött az XP, akkor elfogadta, hogy a sokadszorra ajánlott az Ubuntut telepítsem fel nekik. Kb. két héttel később minden rákérdezés nélkül maga mondta, hogy mennyivel logikusabban felépített, mennyivel könnyebben kezelhető rendszer, mint a Windows. Azóta is ezt használják, csak már ott is volt egy disztró váltás. No, szevasz.

    „Inkább sorolj fe te nagy, kritikus W8 hibákat”
    Elég gyenge duma lenne ez marketing fronton: sorolj fel olyan nagy hibát, ami miatt nem akarsz kiadni rá pénzt. Magadnál vagy? Sorolj te pozitívumot, ami miatt érdemes kiadni.

    „Azért egy ilyen szakmai fórumon, hozzáértő egyénekkel az élen, magunk között el lehetne ismerni a user error tényét”
    Én nem vagyok hozzáértő, egész mást csinálok. Emiatt ilyen helyzeteket sosem fogom elismerni user error-nak. Mert nem az.

    „elvárja, h a program legyen olyan egyszerűre, már-már primitívre csinálva, h az ő 0-ás tudásszintjéhez igazodjon”
    Rossz a hozzáállásod. Az MS kezdetek óta nyomja a júzerfrendli, sőt, egyre júzerfrendlibb mantrát. De 30 év alatt nem sikerült oda eljutni, hogy letesznek a gép elé, és kezeled, mert logikusan működik. Ennek csak az az egyetlen oka van: az MS jelentős túlsúlya akadályozta a saját valódi fejlődésüket is. A WP-nél és a metro ui-nél szinte világmegváltó ötletként hozzátok fel, hogy egy kattintással telepíthet még ez az mínuszos IQ-val bíró idióta átlagjúzer is. Pedig ez az egy kattintós cucc évekkel korábban volt iOS-en és Droidon. Látszik is az elterjedtségükön.

    „Ilyenkor is a program a hibás”
    Mondom, egyetlen oka van az MS túlzott jelenlétének: a vendor lock-in. Látod, a mobilkütyüknél nem jött be, nem is használja, csak az asztali felhasználók töredéke az MS cuccait.

  • Khan13

    senior tag

    válasz premete #344 üzenetére

    Vista (vagy akik ragaszkodnak hozzá Vista SP1) óta akinél sok kékhalál van, ott valami nagyon nincs rendben. Lehet, hogy a W7 elment rajta, de ott vagy hardver gond van, vagy driver gond, vagy egyszerűen rosszul telepítette magát a rendszer (Pl. hibás DVD, de még nem panaszkodik sérülésre, öcsémnél ezzel szívtam meg).

Új hozzászólás Aktív témák