Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Béééla

    őstag

    válasz #56573440 #46 üzenetére

    Csak úgy odaírom: egymilliárd, akkora összeg hogy megfoghatatlan"
    Neked. Én van hogy százmilliós gépekkel dolgozok, én azért el tudom képzelni.

    És igen, te vagy EGY ember, a lakosság (és az itt olvasók) hány százaléka, akinek van minimális rálátása? Vagy jöhettél volna Sorosgyurka bácsival vagy Mészároslőrinccel, mert ők annyiért le se hajolnak, nekik is mást jelent ekkora összeg, de akinek ez az összeg "kézzelfogható", az a többség.

    "A telekomos példa pont azért van, hogy IT újság körbehordozza mint győzelmi zászlót azt a pár milliárdocskát, közben máshol hagyjuk elfolyni..."
    A hálózatot ki építi? Az adó oda folyik? Nem. Álomvilágban persze oda fektetne, de itthon kizárt.

    Elolvastad a cikket? Magánpénzből csinálta? Nem, pályázati forrásból :W

    "Mert ha csak népességarányosan nézzük az évi 1 milliárd € elmaradt adót, nem jön ki ám évi ~ 6 milliárd Ft, Apple által elcsalt adóra..."
    Csakhogy sajnos nem népességarányos,

    Tudsz gyors közelítő számításhoz jobbat és megemlítetted vagy csak a probléma része vagy? Különben minden ország GDP-jével, népességével és egy csomó számmal kéne zsonglőrködni.

    ha az lenne mindenkinek két iphone-ja kéne legyen már, 6 milliárdot befizetni valahol 30 pármilliárdos bevétel után kéne adóba
    Számoljunk nyereségadót, mert dobálózni, az megy. 6 milliárdra (de ez kevesebb, hiszen Te említetted fentebb, hogy ez így nem jön ki, úgyhogy a valóságban ez kevesebb)
    Nyereség: eladási ár - előállítási-bekerülési költség: Az iPhone 6S Plust körülbelül 236 dollárért állítják elő, a boltokban viszont 749 dollárért árulják, azaz a nettó ár 68%-a tiszta nyereség.
    Nem tudom mennyi a szifonok átlagára, gyors körbenézés után a 150e HUF reálisnak tűnik, talán még alacsony is. Így a nettó iPhone átlagár ~120e Ft.
    120e Ft-os eszközön 68% nyereség ~80e Ft, darabonként.
    A társasági adó mértéke (2011-től) 500 millió forintig 10%, afelett 19%, írják a hozzáértők. Kedvezmények nélküli a 19%, így a 10 és 19%-os kulcsra is jönnek a számok (dobpergés)
    ha 10%-ra le tudják tornászni akkor durván ~750e eladott iPhone,
    ha pedig 19%, akkor nagyjából ~400e eladott iPhone kell ennyi kilopott adóhoz. (ha a szerinted is túlzott 6 milliárd adóról beszélünk) És ebben még nincs benne az iTunes-os bevételek, az iPod, iPad, macBook, kismillió pótfüles, ésatöbbi!

    Bélabá

Új hozzászólás Aktív témák