Új hozzászólás Aktív témák

  • Béééla

    őstag

    válasz #56573440 #29 üzenetére

    Nem lehet komolyan venni az ilyen kommentjeid az a baj.
    -Azonnal plakátra tenném és kampányolnék vele, három nagyvárosunk fizetését lopta el az Apple! egy közleményt simán megérne

    PONTOSAN ezért volt ott, hogy érzékeltesse, és pont emiatt írtam oda, de látom nem sikerült felfogni: (tudom, nem csak innen hanem egész EU-ból, ésatöbbi "észrevétel", vonatkoztassatok el, szemléltető példa)
    Csak úgy odaírom: egymilliárd, akkora összeg hogy megfoghatatlan, a legtöbb ember több emberöltő alatt nem keres (bruttó se) ennyit. Már a szemléltetés is ördögtől való? :U

    -De! Jön az emelés, office és szifon adóból optikát a hazának! És érezzük itt még nem szabad megállni
    -Emeled a hullámot, mindenre jutna pénz!!! Abból? Kétszer!!!

    Ne essünk belemagyarázós túlzásokba... Nem áll jól. A telekomos példa pont azért van, hogy IT újság körbehordozza mint győzelmi zászlót azt a pár milliárdocskát, közben máshol hagyjuk elfolyni...

    - Jön a katarzis, ha leszámolunk velük kevesebbet kell gürizned több marad a zsebedben !!!
    Mert ha csak népességarányosan nézzük az évi 1 milliárd € elmaradt adót, nem jön ki ám évi ~ 6 milliárd Ft, Apple által elcsalt adóra... Egyszeri 3.8 milliárd Ft-os felcsúti stadionépítés és az ellenzék szája vérhabos évekig és a mai napig, évente 6 milliárd Ft ellopott adót pedig söpörjünk a szőnyeg alá???

    Melyik kormányzati kommunikációért felelsz?
    Kérlek... Ilyen alacsonyra ne célozz :)

    @joey20
    te mondtad, hogy jó ha valaki látja a nagy képet. mit kell leragadni ennél a példánál? ahogy a címben is van, dőlhet a "dominó". biztos lesz olyan cég akinek termékét megveszed és drágulni fog ha a tökükre lépnek.
    De még mindig nem jött át neked a mondanivaló fele: emelje, mert a tisztességes körülmények között neked is több marad a zsebedben, sőt mondok egy olyat ami új lesz: egy új versenyzőnek is könnyebb belépni ha AZONOSAK a feltételek, de ha a nagyoknak még kevesebbett kell adózni, akkor azt rajtad vagy a helyi kisvállalkozáson verik le (akinek nincs könyvelőirodája Cipruson meg mindenféle adóparadicsomban, de van netre kötött pénztárgépe és meglátogatják ha nem hozza az "előírtat"). Ha pedig a kicsi "el van nyomva", hogy fog nagy, erős céggé nőni és konkurálni a meglévő nagyokkal? Sehogy, megmarad Jóska és társa Bt-nek évi három garas forgalommal.
    Szóval szeretnél monopóliumokat támogatni? Mert így lehet pillanatok alatt monopóliumokat hizlalni, és a monopóliumok meg ugye arról híresek, hogy a tisztességesség netovábbja mind, nem emelnek árat kényükre-kedvükre, nem használják ki hogy egyeduralkodók, ésatöbbi.

    "Na így biztosan nem lehet változást elérni."
    Elhiszem jó itt hősködni a kockafórumon és játszani a lázadót, meg hogy fogjunk össze és minden jobb lesz, de ez egy játékban lehet így van, a valóság picit más. Ha a nagyokba belerúgnak, akkor mindig a kicsik szívnak. Így volt ez mindig is mióta világ a világ.

    Akkor adnál valami megoldást? Mert őszintén, ebben a formában nem több a "régenmindenjobbvolt" kádári nyugdíjasklub éves megbeszélésénél.

    @Snoop-y
    Mondjuk az MS licence is olyan hogy atlagember ha beter az online boltba megveszi az office prof -ot mondjuk 100K-ert nekem meg belekerult 5K-ba ceges kedvezmenyen keresztul...
    Jó, hát ha utána akar nézni az ember magánszemélyként vagy kisvállalkozóként kezdi, nem a kuponfüzetet fogja a Microsoft a kezedbe nyomni. De jó is lenne!

    Bélabá

Új hozzászólás Aktív témák