Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • imibogyo

    veterán

    válasz zsolt501 #46 üzenetére

    Először is:
    - születési anyakönyvi kivonat
    - jogosítvány (az ha jól értem nem lenne az e-igazolvány része)

    21. századi megoldások (tudom sci-fi itt Mo.-n):
    - az adatbázisba minden egyes hosszabbítás alkalmával az igazolványra kerülő fotó lement, legközelebb bemész, mert elhagytad az igazolványodat és a fenti két dokumentummal sem rendelkezel, kérdeznek pár adatot amit fejből kell tudnod és ők látják a monitoron, plusz összehasonlítják a legutolsó képedet amit ők szintén látnak a monitoron. Ha minden stimmel, kész. Most sem friss fotóval hasonlítanak be mondjuk hosszabbításkor (5 éves jogsi fotó plusz az éppen aktuális fizimiskád) mégis működik.
    - első e-igazolvány készítésekor ujjlenyomat leolvas, legközelebb ezzel már tudod magad hitelesíteni
    - elvileg van egy hiteles rendszered (ügyfélkapu), oda ma is lehetne képet feltölteni (há már több Megabájt PDF-nek van hely, akkor pár száz kB-nak is jutna), ha ott helyben be tudsz lépni az ügyfélkapudba (esetleg telefonos hitelesítéssel még biztosabbá lehetne tenni), akkor az ottani adataiddal és fényképeddel megint csak igazolhatnád magad
    - ügyfélkapuba mindig felkerülhetnének az utolsó hiteles igazolványaid szkennelt változatai, és mondjuk innen ki lehetne nyomtatni őket, innen már csak be kellene hasonlítania az okmányirodai ügyintézőnek, hogy amúgy minden stimmel-e?
    - okmányirodában mondjuk FF 100 Ft/lap-ért biztosítani, hogy az egységes adatbázisból pár adat alapján (amiknek összességét elvileg csak az adott személy tudhatja, mint mondjuk ügyfélkapu reg. adatok plusz egy vészprotokoll adat, amit be kell regisztrálni az e-igazolvány kiváltásakor (mondjuk 15452369abGad45 ;] :P )) ki lehessen nyomtatni szintén vagy az igazolványok utolsó állapotát, vagy a születési anyakönyvi kivonatot).

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák