Új hozzászólás Aktív témák

  • #16820480

    törölt tag

    válasz qwertly #17 üzenetére

    azért az állami szintet sem kell összemosni. lehet, hogy a felsővezetés tényleg flancol (és végülis ők hozzák a döntéseket), de mondjuk egy kisebb közigazgatási egységnek nem nagyon van lehetősége átállni csak úgy egy másik rendszerre. rengeteg program van, amiből csak valami ősi dos-os, vagy win98-as változat létezik (adminisztrációs meg hasonló cuccok). ezekből a programozó (aki, mivel ilyen fontos cuccokról an szó, egyedüli joggal rendelkezik ilyen szoftvert csinálni az önkormányzatok vagy államigazgatás számára) még normális naprakész verziót sem tud csinálni, nemhogy mondjuk linuxra átfordítani. néha az az érzésem, hogy iszonyatos inkompetencia van ezen a területen.
    de a lényeg, hogy hiába akarna mondjuk egy önkormányzat átállni szabad szoftverekre, nem igazán teheti meg, pont ezek miatt.

    egyébként alacsonyabb szinten általában úgy megy a közbeszerzés, hogy a legolcsóbbat veszik. van egy cég, aki beígér 5 év garanciát a szállított (sját házibarkács) gépeire, potom áron, akkor tőle veszik. semmi háttér nem számít, lehet, hogy fél év múlva már nem is létezik az eladó, de azt kell venni, mert olcsó.

Új hozzászólás Aktív témák