Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz Fritz Teufel #22 üzenetére

    Ki mondta, h ők okozzák, de ellenben a felhasználónak vhol kötelessége, h foglalkozzon a dologgal, tegyen megfelelő AV-t a gépére stb. Vírus téren se feltétlen az MS hibája, mert, ha a Linuxnak, v a Macnek lenne 90%-a home desktop szinten, akkor azokat támadnák jobban, azokra írnák ezerrel... csak éppen azért a pár %-ért a hackerek se fogják törni magukat és eleve mindig a népszerű platformokat támadják, amiket sokan használnak.
    Lásd pl. a desktop Linux vonalat totál lesz@rják ilyen téren, ellenben a népszerű Androidot támadják ezerrel, arra AV-t nem árt felrakni. De amióta a Mac népszerűsége is megugrott, arra is szaporábban készítik.

    Igen, csak XP-nél már egy jó IT se tud mindenre felkészülni, főleg a jövőben, valamint szerintem irreális elvárás, h support legyen örökké hozzá és még 10-20 évig foltozzák (ez a 13, v mennyi is épp elég lehetett), többi OS-nél sincs ez meg. Ráadásul minek, mikor pl. a hülye átlag usere alapból letiltja a WU-t, de mást se nagyon frissít a gépen (java, flash)...?
    Win7-nek meg van még jó 5 éve, mert 2020-ig foltozzák majd.

    [ Szerkesztve ]

  • #40553216

    törölt tag

    válasz Fritz Teufel #22 üzenetére

    Nagyrészt igazad van, csak az utolsó mondattal nem értek egyet. A technológiai fejlődés és más dolgok előbb-utóbb úgyis kizárják a régi rendszereket.

    (#23) King Unique
    "Vírus téren se feltétlen az MS hibája"
    De nem kis részben igen. Az évi 20 milliárd $ osztalékként szétosztott nyereség egy részét nyugodtan fordíthatnák minden évben egy kicsit komolyabb biztonsági szint elérésére.

Új hozzászólás Aktív témák