Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Cathfaern

    nagyúr

    válasz Syde #41 üzenetére

    400-500ezer ember? Dehogy, gyakorlatilag nem találsz olyan embert, akinek számítógépe van és/vagy dvd lejátszója és/vagy mp3 lejátszója (itt még lehetne sorolni egyéb multimédiás készülékeket), akit nem lehetne büntetni ezért Mo-n.

    Amúgy tényleg röhejes a tervezet, mert ok, legyen illegális magánhasználatra is letölteni (ez így van sok másik országban is), de akkor ne legyen jogdíj az adathordozókon, vagy le lehessen tölteni, s akkor legyen adathordózon díj. De az hogy ne is lehessen letölteni meg legyen is díj... röhej. Gyakorlatilag ha te megveszel eredetiben egy lemezt 5k Ft-ért, akkor többet fizetsz ki, mint ha valaki letölti, kiírja egy dvd-re, emiatt megbüntetik és kifizettik vele az árát, de ekkor ő visszakapja a dvd árát... (tudom, ez elég demagóg volt, de valamilyen szinten tényleg ez lenne a helyzet).

    erdoke:
    Mindig is másoltak az emberek. Csak régen nem DVD-ről DVD-re, meg letöltött mp3-ból CD-re, hanem VHS-ről VHS-re, vagy kazettáról kazettára, vagy bakelitről kazettára, vagy rádióból kazettára, stb. A dolog ezen részében semmi újdonság nincs.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák