Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • MaCS_70

    félisten

    válasz hallador #16 üzenetére

    Lehet, hogy naiv vagyok, de Te meg paranoiás...

    Nem tudom, a Te ismereteid honnan származnak és milyen mélységűek, az enyémek talán részletesebbek és sokkal hitelesebbek az átlagosnál -- dolgoztam ilyen területen, elég jó munkakapcsolataim vannak elég jó szakértőkkel. Olyan igaziakkal, akik nem az újságok hisztériagenerátoraiból szerzik az információikat, hanem azok a munkájuk részei.

    A gyakorlatban ez az egész adatvédelmi mizéria teljesen másképp néz ki, mint azt itt sokan hiszik. Van mitől tartani, érdemes óvatosnak lenni -- csak éppen nem pont úgy, mint ahogy azt a félinformáltak sugallják. Elég jó közelítéssel jelenleg annyiról van szó, hogy bizalmas, neaggyisten visszaélésre alkalmat adó adatainkat ne bízzuk másra -- ez pedig szerintem nagyjából egyéni intelligencia kérdése. Én sok száz gigabájtnyi adatot tartok különböző felhőszolgáltatóknál (van, amelyikben jó okom van bízni), de akkor sem fájna a fejem, ha kiderülne, hogy az egész nyilvánossá vált.

    A többi meg úgysem rajtunk múlik. Persze hisztizni lehet, meg menő, olyan geekesen trendi...

    Egy ügyvédi irodánál magasabbak a megbízhatósági igények, de -- amint mondtam -- a többségnél azért még messze van a maximális szint igénye. Ha olyan nagyon bizalmas dolgokról van szó, akkor ne használjunk telefont, sőt, ne beszélgessünk nyilvános helyen, de nem csak emailt, de hagyományos postát se vegyünk igénybe, sőt, futárt se... És mindezt legfőképpen következetesen.

    Az egészségügyi példáddal nagyon nem tudok mit kezdeni, szerintem nagyon mellétalált. Ugyanis pont olyan adatokról beszélsz, amik felett amúgy sem nagyon van uralmunk.

    MaCS

    Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

Új hozzászólás Aktív témák