Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Ren Hoek

    veterán

    Azt képzelem el, hogy lesznek drónvadászok, akik az Amazon, DHL stb... áruszállító drónjaira fognak vadászni :D

    Mert amúgy ez a jövő... Vagy pl a drón-defibrillátor, ami a helyszínre repül, ha valaki infarktust kap. Ez zseniális szerintem.

    Amúgy én nem vetném meg a rendőrségi drónokat sem. VIII. kerületbe simán repkedhetnének, nem egyszer vettek már le pénzzel a társadalom perifériáján élő férgek :( Járőrdrón, szirénával ilyenkor jól jöhet.
    Vannak akik ezzel foglalkoznak szoftveres területen, olyan kép és hangfelismerő, értelmező rendszer, ami intelligensen felismeri, hogyha attrocitás történik (verekedés, lopás, erőszak stb)

    ...szóval én bírom a drónokat :) Nagyon sok érdekes felhasználása lehet szerintem. Kémkedni meg eddig is lehetett. Ez csak a szokásos paranoid technológiai félelem, ahogy volt ez a mobiltelefontól, wifitől stb... Aztán azóta kb mindent tudnak rólunk, még is vidáman használja mindenki. A feleséged által rendelt harcidrónt legalább van esélyed észrevenni, ha ott zümmög az ablakod előtt, miközben kamatyolsz a szeretőddel :D

    Szóval hajrá drónok! :D

    [ Szerkesztve ]

  • Ren Hoek

    veterán

    válasz azbest #2 üzenetére

    Briteknél működik ez a durva kamerás lefedettség. Tényleg jó volt látni ahogy követték a rendszeren keresztül a molesztáló formát, vagy a hangosbemondón rászóltak a szemetelőre.

    A molesztálós esetnél azért nehézséget okozott a követés, mert bizonyos esetekben kiért a kamerák látószögéből. Ilyenkor rátapadhatna egy hőkamerás drón, amit nem lehet olyan könnyen lerázni. Akár a rendőrségi helikopterek teljes kiváltását is el lehetne érni. Természetesen míg a rendőrségi járművek meg nem érkeznek.

    Azért vannak bőven olyan pesti utcák éjjel (vagy vidék pl) ahová maximum golyóálló mellényben és egy kalasnyikovval mernék bemenni. Ilyen helyekre jól jöhet egy kis járőrdrón. Szerintem Szingapúrban előbb-utóbb ez lesz. Ők feladtak bizonyos szabadságjogokat, cserébe biztonságban élhetnek. A rendőri jelenlét szerepét ott értettem meg, hogy most kiépítették a Corvin negyed elég menő modern lakóparkját, meg sétányt... a nyócker közepén. El is kezdtek fosztogatni a mozi környékén... de amióta fixen kiraktak 2 járőrt, azóta megnyugtatóbb végigmenni ott. Hiába ahol van pénz, oda nem sajnálják a fix járőröket...

    [ Szerkesztve ]

  • Ren Hoek

    veterán

    válasz pengwin #8 üzenetére

    Mintha itt aztán olyan nagyon szabadon élnénk. Szervezz csak egy tüntetést, vagy próbáld meg kitalálni mennyi adat van rólad a kormánynál.... de vehetjük az USA-t is és a szabadságjogokat :D Azért ott is vannak vicces dolgok rendesen.
    Sehol sem teljesen szabad az ember, ez a lényeg. Csak itthon szart sem kapsz ezért, a közbiztonság gusztustalan, és úgy amúgy minden más. Szingapúrban sem tökéletes minden, de közelít ahhoz amit jó életminőségnek tudnék nevezni. Nekem nincs mit takargatnom, ha megfigyelnek, lehallgatnak, akkor ez az ára a biztonságnak.

    [link]

    Egyébként ugyan úgy itthon is lehallgatnak, megfigyelnek, listáznak stb... csak mondom ezért cserébe semmit nem kapsz, csak létbizonytalanságot... Ott legalább nyíltan csinálják, cserébe kapsz jólétet és biztonságot.

    [ Szerkesztve ]

  • Ren Hoek

    veterán

    válasz VIC20 #10 üzenetére

    Csak példának hoztam fel, ez a liberty dolog amerikaban is csak egy idea, meg ugy kb mindenhol.

    A buborekos hasonlatra. Most oszinten mit tudsz tenni? Kivonulsz az erdobe a medvek koze?

    en beletorodtem, hogy nem tudok ezellen tenni semmit. Elem a kis eletemet, probalok jogkoveto lenni, nem termelek fuvet a szekrenyben, nem nezek gyerekpornot stb... ha valaki a csaladi kepeimre kivancsi akkor nezegesse.

    Szerencsere (még) nem jon a fekete auto, ha szidom a.Viktort....

  • Ren Hoek

    veterán

    válasz VIC20 #14 üzenetére

    Egyelőre amíg bárhová mehetek, bármit csinálhatok addig szabadság van. Ennyi.
    "Ha nem tetszik, el lehet menni." Majd ráérünk aggódni akkor, amikor le vannak zárva a határok.... de ne következzék be :) ... addig meg legyen az a legnagyobb gondunk, hogy infókat gyűjtenek rólunk...

  • Ren Hoek

    veterán

    válasz #06658560 #18 üzenetére

    ...és jobb paranoiában élni? Nem. Úgy sem tudsz ellene semmit tenni, csak apró porszemek vagyunk egy elképzelhetetlen nagy gépben.

  • Ren Hoek

    veterán

    válasz #06658560 #20 üzenetére

    Térjünk vissza a megfigyeléses dologra. Ha nem költözöl ki az erdőbe, és szakítod meg a modern világgal a kapcsolatodat, akkor felejtsd el, hogy teszel valamit.

    Másfelől - ez az én véleményem - én önként költöznék Szingapúrba és vállalnám a sokkal nagyobb kontrollt, ha cserébe sokkal nagyobb a létbiztonság. Ha olyan környezetben él valaki, ahol állandó rettegésben kell élnie a pitiáner bűnözők, tolvajok, agresszorok, stb között, akkor átértékeli a szabadságjogait az ember... mert ezek az együttélésre képtelen, erőszakos, élősködő jellegű emberek százszor jobban lekorlátozzák a szabadságot, mint néhány kamera, drón, lehallgatás, vagy fegyveres járőr az utcán... de ismétlem, ez csak az én véleményem.

    (Jó példa erre, amikor nemrégen cimborám volt barátnőjébe, és még két társukba belekötöttek, teljesen ok nélkül. Majd miután a lány kiállt magáért, torkonszorítva felemelte a levegőbe a szemét mocsok a fiatal lányt. Járőrök persze sehol, és senki nem fog ezzel az esettel foglalkozni. Mi ez, ha nem a szabadságjogok brutális megerőszakolása? Komolyan ebben a világban az a legnagyobb problémánk, hogy adatokat gyűjtenek rólunk? WTF?)

    [ Szerkesztve ]

  • Ren Hoek

    veterán

    válasz #06658560 #22 üzenetére

    Hány felderítetlen eset van? Rettenet sok... így legalább van esélye, hogy percek alatt elkapják.
    Olvasd el az egyike első kommentemet. Angliában frankón működik a realtime követés, míg a járőr meg nem érkezik.

    Ha csak párat elkapnak ezekből az állatokból, akkor már jobb világ lesz. Lehet a késelőt is elkapták volna már sokkal előbb. Sajnos az erőszakos természet, nyereségvágy, vagy csak következmények nélküli vegetáló lét nem áll meg egy-két bűncselekménynél...

    ...de ez már nagyon off.
    Egyelőre kamerát kirakni is személyiségi jogokba ütközik sokszor, a felvételeket meg gyakran nem adják ki, vagy nem használják fel bizonyítékként. Szóval a bűnözőknek van inkább több szabadságjoga sokszor, mint nekünk átlag polgároknak...

    [ Szerkesztve ]

  • Ren Hoek

    veterán

    válasz #06658560 #25 üzenetére

    Ezek még mindenhol kísérleti rendszerek. Szóval nem várható tőlük mindenre megoldás.

    Amúgy még egy hasznos dolog lehetne, a készpénz teljes megszüntetése. Csak bankkártyával lehetne fizetni, és minden tranzakció tökéletesen nyomon követhető lehetne a hatóságok számára. A turisták sem használhatnának kp-t, csak a határon kapott ideiglenes chipes kártyát. Egy utcai bűnözőnek nem lenne olyan könnyű elbújni és visszaszorulna a kp-vel elkövetett csalások és bűncselekmények száma. Svédeknél tervezték amúgy. Előbb utóbb ez lesz a jövő, mert a készpénz a modern világ egyik nagy hátráltatója.

    Nem tudom melyik példámra gondolsz. Szingapúrban az egyik legalacsonyabb a bűnözés, és több vallási etnikai csoport él együtt, akik amúgy gyilkolhatnák egymást. Ott valami mégis működik úgy látszik... Élen járnak rengeteg mindenben, köztük a quantumfizikai kutatásokban, ami engem különösen érdekel. Lakhatás, eü stb nagyon fejlett... Na mindegy, én szívesen laknék ott, az ázsiai lányokat is csípem :)

    [ Szerkesztve ]

  • Ren Hoek

    veterán

    válasz EmberXY #27 üzenetére

    Gondolom kamera, GPS, lakcím és jön is a jard Kalányos Schrödingerért.

Új hozzászólás Aktív témák