Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • nyxor

    aktív tag

    Sziasztok! Van egy Philips 32PFL3606H típusú tv-m, DVB-C tunerrel. Invitelnél vagyok, ahol van digitális kábeles adás, 110 csatorna van a hálózaton. Az a probléma, hogy akármilyen frekvenciára állítom a tv-t telepítésnél, csak az adott frekvenciáról keresi le a csatornákat, aztán meg is áll. Egyszerűen lehetetlen az összes digitális csatornát egyszerre elmenteni, mert ha egy újabb streamről szeretnék csatornákat keresni, akkor újra kell telepíteni a csatornákat, és a korábbiak odavesznek. Próbáltam már a tesztvételt, ott nem talál csatornákat sehol, csak 370 MHz-nél aktív a Tárol gomb, itt 10 csatornát lát. Tehát összesen 2 frekiről tudom lementeni a csatornákat, mégpedig úgy, hogy telepítésnél megadok mondjuk 306 MHz-et, ami ott van azt elmenti, aztán tesztvételnél 370 MHz-et, mert akkor csak ott talál adókat. Már minden országot kipróbáltam, teljes/gyors/javított keresést is, minden frekvencián, már azon gondolkoztam hogy külön-külön minden stream csatornáiról a listát szervizmenün keresztül lementem, majd hex editorral összegyúrom őket vagy írok rá programot ami megcsinálja, de áhhh... a lista valami értelmezhetetlen, tömörített formátumban van. :/ Biztos van ennél egyszerűbb mód. Valakinek valami ötlet?

    LG G2

  • nyxor

    aktív tag

    válasz 52a52a #2557 üzenetére

    Az a baj, hogy ha csatorna újratelepítésnél teljes keresést futtatok, akkor csak a 370-es streamen talál csatornát, viszont ha "javított" keresést, akkor ott meg lehet adni egy frekvenciát, és ott bármit beírok, megtalálja rajta az adókat, el is menti, de ott megáll. Ha mondjuk 306-ot adok meg, csak az ott lévőket fogja menteni, de utána 314 MHz-re ugrani és ott is keresni már nem jutna eszébe. Kiírja, hogy a csatornakeresés befejeződött, mint aki jól végezte dolgát. Kézi hangolásnál meg (tesztvétel) csak a 370-es streamen lát csatornát. Hogy van ez, hogy csatorna újratelepítéssel befogom pl. a 314-est, azon van pár kódolatlan adó tökéletes jelszinttel, minőséggel, és tudom is nézni, viszont a tv automatikusan nem tudná megtalálni ezt a frekit? Miért áll meg egy stream után a keresés? Felfoghatatlan.

    LG G2

  • nyxor

    aktív tag

    válasz 52a52a #2562 üzenetére

    ez volt az első dolog ami eszembe jutott, így a legfrissebb szoftver van rajta. 2 ilyen tv-nk is van és mindkettő ugyanezt csinálja, meg másoknak is akik az én szolgáltatómnál vannak ugyanilyen tv-vel. na mind1, felhívom a philips üfsz-t hogy mit tudnak vele csinálni...

    LG G2

  • nyxor

    aktív tag

    válasz 52a52a #2566 üzenetére

    Onnan is felvettem a kapcsolatot valakivel, éppen várom a válaszát. A Philips meg úgyse tudna semmit csinálni, mert nincs philipses garipapírom, csak a netes bolt által kiállított jótállási jegyem...

    LG G2

  • nyxor

    aktív tag

    Van még egy ötletem. Ugye hangolásnál, ha kiválasztom pl. a UPC-t mint szolgáltatót, kér egy kezdeti frekvenciát meg egy hálózati azonosítót (NID). Ezeket persze az "Egyéb" szolgáltató választásánál is meg lehet adni az opcióknál, csak ott eldugottabb, nem tolja a képembe az ablakot hogy adjam meg az értékeket. Ha ezt az azonosítót tudnám, elképzelhető, hogy a tv egy frekinél tovább is tudna keresni, mert megtalálná a NIT-t, és ezáltal pontosabb képet kapna a hálózatról. Nem véletlenül kéri a NID-t szolgáltató választásnál. Helyes a meglátásom?

    LG G2

  • nyxor

    aktív tag

    32PFL3606H tv-m van. Szép, jó meg minden, a célnak megfelel. Viszont a firmware az valami undorító.
    Kezdem ott, hogy ugye a settopboxoknál megszokhattuk a csatornaváltáskor megjelenő kis panelt, amin látszik a most futó és a következő műsor címe, kezdési ideje. Hát, ez itt nincs, és még csak be sem lehet állítani. Ha meg akarom nézni mi megy, akkor Opciók gomb -> Aktuális. Nem valami kényelmes megoldás.
    Ha netalán a teljes EPG-t akarnám megnyitni, ahol minden csatorna műsora ott van, akkor volt adás nincs adás, fekete háttérrel, teljes kussban mutatja a táblázatot. Könyörgöm, még a 10 ezer forintos, szutyok fibernetes settopboxban is volt áttetsző EPG, és ment is mögötte a műsor gyönyörűen.
    A csatornalista, vagy inkább tömb, nem tudom találkozott-e már valaki ezzel a szörnyűséggel, szerintem a 2011-es modellekben van, ha valaki nem ismerné: van 4 sor, 5 oszlop, ebből áll egy oldal. Tök mindegy, melyik sor végén vagyok, ha ott megnyomom a jobbra nyilat, nem ám az hogy a következő sorba lép, hanem a következő oldalra! Ha az utolsó sor utolsó cellájából nyomok egy jobbrát, akkor a következő oldalnak nem az első, hanem ugyanúgy a legutolsó cellájában lesz! Hát milyen logika ez? A csatorna átrendezés is borzalmas, ha mozgatok egy csatornát, nem az van, hogy beékeli kettő közé, hanem a kiválasztott csatornát lecseréli az áthelyezendőre. És ha 110 csatornánál be akarok rakni valamit az első 5-be a végéről? Akkor majd az, ami eredetileg ott volt, majd szépen megy a végére? Falra mászok ettől az egésztől komolyan. A régi Philipseknek ezerszer jobb volt a csatornalistájuk, az csak egy lista volt és kész, de remekül használható a mai napig. Nem értem minek ilyen baromságokat kitalálni, ami a használhatóság rovására megy ráadásul.
    Olyan csatornát kiválasztva, ami nincs előfizetve, előjön a CAM ablak, és addig villog a képembe, amíg csatornát nem váltok. Ami nem túl könnyű, mert a csatornalistát megnyitva pár másodpercen belül ismét előjön ez a fos, és bezárja a listát, úgyhogy nagyon gyorsnak kell lenni. Jó, kiveszem a nem előfizetett csatikat a listából, de ez csak részleges megoldás...
    Na meg mi az, hogy a sleep funkciót csak a menün átverekedve tudom elérni? Miért nincs a távirányítón sleep gomb, vagy legalább egy gyorsmenü? Ilyen hülyeséget, komolyan mondom.
    USB-n keresztül nem ismeri fel a külső vinyót, se a digitális kamerát, se kártyaolvasót, csak és kizárólag pendrive-ot.
    A magyar fordítás meg katasztrófa, hemzseg a hibáktól. Hát így hirtelen ennyi, nem tudom mit lehetne ezekkel kezdeni, Philips fórumon már írtam, de sztem azok ide se fognak bagózni. Az a baj, hogy mióta a tv-kben benne van a frissítés lehetősége, a gyártók előszeretettel bocsátják piacra a termékeiket félkész, bugos, szar firmware-ekkel, aztán majd ráérnek kijavítani. Nem telik bétateszterekre? Muszáj ezt a sok gusztustalan fw-t a végfelhasználók elé rakni? Ha már veszek valamit nem kevés pénzért, akkor szerintem elvárhatom, hogy az normálisan működjön, kényelmesen lehessen használni, és ne kelljen frissítésekre várni.

    LG G2

  • nyxor

    aktív tag

    Belenéztem a 2011-es modellek firmware update fájljába.
    Az elején található egy xml fájl, ami leírja a fájlban található elemeket. Ezek közül maga a firmware képfájl foglalkoztat.
    A struktúrája mindegyik fw-nél megegyezik, ahogy látom, nincs titkosítva, csak tömörítve.
    A tömörített adatblokk így néz ki:
    4 bájt - fájl kicsomagolt hossza, 4 bájt - fájl tömörített hossza, 4 bájt - ismeretlen, 4 bájt - padding, és innen kezdődik a tömörített adat. Mindegyiknél ugyanaz az első 5 bájt (63 0B CC E5 7F). Valakinek ismerős ez az algoritmus? Több helyen van az update-ben valami LZHS-re utalás, de erről sehol nem találtam semmit.

    [ Szerkesztve ]

    LG G2

  • nyxor

    aktív tag

    válasz ficere #2999 üzenetére

    Ez az eltérő időzónából ered. Az órát próbáltad már átállítani? Egyébként szinte biztos, hogy Mo.-i beállítással is megtalálja a csatornákat, 2011-es modellről lévén szó, enyém is akkori, és gond nélkül megtalál mindent (32PFL3606H). Esetleg szoftvert próbálj meg frissíteni rajta.

    LG G2

  • nyxor

    aktív tag

    Ilyen problémák se lennének, ha Philipsre is lenne buherált soft. Samsungokra van, ott aztán lehet nyúlkálni mindenbe. Valaki foglalkozhatna a Philipsekkel is, ugyanaz a Linux fut rajta, mint a samun.

    LG G2

  • nyxor

    aktív tag

    válasz face55 #3031 üzenetére

    Még 300 gigásat se. Legalábbis a 32PFL3606H az nem. Csak a pendrive-ot eszi meg, arról visz is mindent szépen, de kártyaolvasó, HDD szóba se jöhet :(

    LG G2

Új hozzászólás Aktív témák