Új hozzászólás Aktív témák

  • redbulz

    tag

    válasz zolszi #6042 üzenetére

    Szia,

    Nekem is ilyen tv-m van. Próbálom tételesen felsorolni amiket tapasztaltam, először a negatívak:
    -Lassú a menü(melyik Philipsen nem az mondjuk?), a beállításokba bejutni meg azért nem az első menüpontban fogsz.
    -A beépített lejátszója sajnos tényleg nem viszi a külön fájlban (srt, sub) levő feliratokat, sem usb-ről, sem pedig hálózatról lejátszásnál. Időponthoz ugrani nem tud, de lejátszási sebességet 32*-ig lehet gyorsítani és előző állapottól folytatni tudja a lejátszást ha kiléptél valamiért.
    -Alapból elég durva input lag, még akkor is ha a menüben a számítógép vagy a játék módot választod. (de azért majd lásd lejjebb is amit írok ;) )
    -Néha lefagy, ilyenkor van, hogy magától újraindul, de volt már, hogy áramtalanítani kellett. Azért annyira nem vészes, mondjuk 2 havonta 1, nagyon max. 2 alkalom.
    -A smart funkciót azt az ember megnézi egyszer max. kétszer, hogy még egy esélyt adjon neki. A böngésző pl. mire betöltené az indexet az oldal frissül és kezdi elölről.
    -Ár. Karácsony előtt láttam legutóbb az árát, nem kevés, sőt amennyire rémlik pl amikor én vettem drágább volt mint egy 40 colos 7000-es szériás(és akkor is kb annyiba került mint még karácsony előtt) a saját évjáratában, de a passzív 3D meg a picit nagyobb méret így is a javára szólt.

    Na és lássuk a pozitív dolgokat:
    +Képminőség, ez az ahol mindent meg fogsz bocsájtani neki.
    +Ambilight, csak javasolni tudom, hogy ha van alkalmad menj el megnézni(bár lehet, hogy itthon nem találsz olyan kiállítottat ami valamennyire sötétben van tartva, én csak Bécsben láttam ilyen "Philips fal"-at kiállítva, ahol ambis tv-k voltak), szerintem nagyon jó funkció és ezzel talán a szemed se fárad annyira egy sötét szobában nézve.
    +Okos telefonról vezérelhető, van Philips alkalmazás hozzá ami egész jól használható, még van benne touchpad funkció is.
    +Youtube alkalmazás az egyetlen általam használhatónak talált része a smart funkcióknak, ez viszont egész jó. Szintén okos telefonnal összekapcsolhatod, és amit a telefonon megkeresel, elindítasz azt a tv-n lejátssza. Viszont számomra bazi negatívum volt, hogy minden alkalommal amikor kilépsz belőle és újra belépsz az alkalmazásba akkor megint össze kell párosítani a telefonnal. Sajnos a Youtube fiókomba nem tudtam permanensen hozzáadni a tv-t, hogy rögtön felismerje amikor belépek. Ennek ellenére ez korrektül működik, és okostelefonról vezérelve akár a tv-n pötyögve sem gáz a kezelése.
    +Passzív 3D. 2012-es szériából ha jól rémlik csak a 6000-esben volt passzív 3D, nekem az aktív azért egy idő után sok, ezért ez nekem pozitívum. Képminőséggel nincs baj itt sem, hiába a fele felbontás, nagyon vájt szeműnek kell lenned, hogy bántson.
    +Mozgásjavítás. Igaz néha picit kockás, ha nagyon gyors a mozgás, de összességében nekem tetszik a folyamatossága.
    +Input lag jelentősen redukálható, lásd 5933-as hozzászólásom, de azért bemásolom alább is:
    "
    Sziasztok,

    Ha esetleg valaki játszani is szeretne a tv-jén számítógépről és input laggal küzd(nekem 42PFL6067 van, ennél durva volt eléggé), annak érdemes ezt a cikket megtekintenie: [link]

    Innen letölthető egy zalman és egy acer driver (utóbbival a hangot is átviszi hdmi-n) amivel normalizálható a helyzet. Nekem rengeteget javított az input lagon(számítógép módba kapcsolva a tv-t) és már simán játszható pl a World of Tanks ami eddig élvezhetetlen volt. :)
    "
    Bár más játékot még nem néztem meg, pl valamilyen fps-t, ahol még jobban számít, de már WOT-nál is olyan égbekiáltó a különbség, hogy szerintem más is játszható lehet.

    Elnézést ha kicsit hosszúra engedtem a dolgot :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák