Aktív témák

  • Mr Dini

    Topikgazda

    LOGOUT blog

    Sziasztok!

    Megjelent a StreamShark 1.1.44-es verziója, illetve a StreamShark modul 1.00.056-os verziója és felkerült a repóba egy vadi új saját kiegészítő, ami Webtor névre hallgat és a 0.7.0-ás verzióval került fel elsőnek modulként.

    Az utóbbi időben kicsit lelassult a fejlesztés, ennek két fő oka van. Egyrészt a kiegészítővel sikerült elérni azt az állapotot, hogy javarészt minden úgy működik, ahogy azt szerettem volna, a másik ok pedig, hogy még mindig nem csendesedett le a felhasználóbázis kezdeti lelkesedése és tucat support kérést kapok. Ez egyrészt örömmel tölt el, mert miattatok van értelme csinálni a projektet, másrészt viszont sok időt elvesz, ami mellett alig van időm a frissítésekkel foglalkozni.

    De annak ellenére folynak a háttérben a munkálatok. :) Az utóbbi időben főként a ResolveURL-re fókuszáltam a figyelmem. Aki nem ismeri még a projektet, ez is egy kiegészítő. Lényegében a StreamShark lelkét adja. A StreamShark feladata minden, egészen addig a pontig, hogy talál egy elérési utat (ami lehet link, fájl, vagy magnet link) a tartalomig. Sok esetben ez nem a végleges MP4/MKV, vagy bármi más fájlra mutat, hanem az adott forrás weboldalára. Hogy ebből hogy lesz a Kodi számára lejátszható link, az a ResolveURL feladata. Igyekszik ismerni az összes létező forrást, mint pl. az indavideo, videa, debrid kiszolgálók stb és megpróbálja megkeresni a direkt linket a médiához.

    Viszont a forrásoknak nem érdeke a Kodi támogatás, ezért folyamatosan változtatnak valamit. Annak érdekében, hogy továbbra is működjön az összes forrás, ezeket a változásokat a ResolveURL-nek nyomon kell követnie. Szóval az utóbbi időben olyan források után vadásztam, amiket a ResolveURL még nem támogatott, vagy támogatott, de nem működött, majd ezeket megcsináltam. Illetve megcsináltam a felirat támogatást az összes olyan forrásnál, ahol találtam feliratos tartalmakat.

    Mivel a ResolveURL egy nemzetközileg használt megoldás, nem csak a StreamShark, de a legtöbb egyéb filmes kiegészítő is profitálhat így abból, hogy ismét működnek a linkek. :)

    És akkor a változtatásokról!

    Mostantól a mozicsillag forrás IMDB alapján igyekszik ellenőrizni (amennyiben meg volt adva az oldalukon), hogy megegyezik-e a tartalom a keresett címmel. Így elkerülve a sok pontatlan találatot.

    Eddig mindig lekérte a kiegészítő lejátszás előtt a média egy részét előre. Mivel a ResolveURL is megteszi ezt, így nincs értelme ennyiszer lekérni a médiákat. Szóval ha ResolveURL-től kapom a linket, akkor nem kérem le a linket többé. Ez jelentősen gyorsít a média indításon.

    vargalexnek köszönhetően implementálásra került a kliensben a tetszőleges kódolású tartalmak lekérése. Ez talán annyira nem lényeges az átlag felhasználónak, de kritikus fejlesztés annak érdekében, hogy pár, kényes forrásoldalt hozzá tudjunk majd adni a jövőben a kiegészítő repertoárjához. Köszönet érte! Ez a változás tönkretette a filmpapa és sorozatcc resolvereket, amiket emiatt meg kellett javítani. Ezeket megcsináltam.

    Közkedvelt kérés volt, hogy kerüljön be az itorrent nevű forrásoldal. És a mai verziótól kezdve már ezt is támogatjuk! Egyelőre nem debridként, mivel nincs debrid hozzáférésem, de Elementummal és Webtorral működik és nézhető.

    Hogy mi az a Webtor? Nos, volt egy kis csavar a történetben, ugyanis szigorúan nézi a szolgáltatóm a torrentezést publikus oldalakról, így nem tudtam tesztelni a plugint. Szembejött velem viszont egy webtor.io névre hallgató weboldal, ami azt ígéri, hogy feltöltök neki egy magnet linket, vagy egy torrentet, ő pedig letölti egy távoli szerveren és weben keresztül eljuttatja hozzám. Fontos, hogy a feltöltött torrenteket örökké megőrzi és bárki más leszedheti azt, így privát oldalakra nem alkalmas és NEM IS SZABAD PRIVÁT TRACKERRŐL SZÁRMAZÓ TORRENTET FELTÖLTENI. Az oldal tulaja egyébként sehol nem ír erről, sőt inkább támogatja a privát torrentek feltöltését, de erre senkit nem bíztatnék, mert akkor más is tud letölteni a te nevedben.

    Viszont az itorrent esetében ez a projekt kapóra jön, mert ott aztán mindegy, hogy ki, mit tölt le. Nincsenek egyedi passkeyek és torrentek. Igen ám, de az oldal egy viszonylag új technológiát használ, a grpc-web-et, amire nem találtam számomra megfelelő Python klienst. Így az elmúlt napok arra mentek el, hogy kiismerjem a protokollt és lefejlesszek egy klienst, amivel Kodi alól is tudok beszélgetni az oldallal. Rögös út vezetett el a végeredményig, de az eredményre kifejezetten büszke vagyok. :) Lehet úgy torrentezni Kodi alól, hogy egy távoli szerver tölti le neked a tartalmat real time.

    A projektet nem terveztem kirakni Githubra, mert nem láttam sok értelmét. Félek, hogy felkapnák nemzetközileg is, és hamar elfogyna a sávszélessége a projekt fejlesztőjének, majd megszüntetné a lehetőséget. Akit érdekel a kód, az a repóba feltett zipbe belenézhet, vagy adhatok privát Github hozzáférést.

    Szóval egyelőre az itorrent esetében csak, a kiegészítő megkérdezi az első itorrentes forrás elindításakor, hogy akarunk-e webtor.io-t használni. Nem javaslom a használatát. Az Elementum sokkal profibb, kényelmesebb és gyorsabb. Csak akkor érdemes használni a webtorio-t, ha olyan országban élsz (pl. Németország), ahol szigorúan veszik a torrentezést. Macera használni a webtorio-t, mivel kis idő, mire peereket talál a távoli szerver és elkezdi letölteni az anyagot, ezért simán lehet, hogy timeoutra fut a StreamShark és próbálja a következő forrást. Simán lehet, hogy többször kell megpróbálni a lejátszást, mire ténylegesen elindul. Meg linuxon nekem rendszeresen kifagyott a Kodi a torrentes streamek után (a többi rendszeremen nem). Illetve bizonyos formátumok esetén a szerver transzkódol, ezért nem lehet pörgetni a lejátszás során, csak olyan részekre, amit már transzkódolt a kiszolgáló. Ez a lehetőség inkább nekem kellett tesztelni. Power usereknek ajánlott, akiknek nincs más alternatívájuk. A kiegészítő beállításaiban, a Torrent fülön kapcsolható a webtorio támogatás. A magos torrent kiszolgálót nem érinti, az továbbra is kizárólag csak Elementumot támogat.

    Eddig is csak Python3-at használó Kodi-ra lehetett telepíteni a kiegészítő együttest, azaz minimum Kodi 19 kellett hozzá, viszont ez nem volt a telepítőben feltételként megadva. Bevallom, ez azért volt, mert egészen mostanáig igyekeztem, hogy kis munkával Py2 kompatibilis maradjon a kód arra az esetre, ha sokan kérnék a régi Kodi támogatást és egyszer a végtelen sok szabadidőmben mégiscsak lesz kedvem visszaportolni. Mivel eddig senki sem kérte, illetve most bekerült a webtor támogatás, amihez mindenképp py3 szükséges, ezt a lehetőséget végleg elvetettem. Mostantól megköveteli a repóból telepíthető StreamShark a Py3 meglétét és nem is fogja listázni azt, ha nem kompatibilis a Kodiddal.

    Végül, de nem utolsósorban bekerült a clearart és clearlogo támogatás a filmekhez és az epizódokhoz. Ez a gyakorlatban így néz ki:

    Lejátszásnál látható az alap Kodi skinnel, amennyiben elérhető és a fanart.tv-ről igyekszik a kiegészítő beszerezni ezeket a logókat. Ha elérhető magyar nyelvű logó, akkor azt szedi, egyéb esetben az angolt, végül az ismeretlen nyelvűt. Ha ezek egyike sem elérhető, akkor marad a korábbi, címes megoldásnál. Nekem nagyon tetszenek ezek a logók, remélem, hogy ti is örömöt leltek benne. Egyszerű fejlesztésnek gondoltam, de rengeteget szenvedtem vele, mire sikerült megoldani a rendes támogatást. Előfordulhat, hogy korábbról gyorsítótárazott címeknél nem fog azonnal megjelenni az ikon. Türelemmel megoldódik a probléma, ugyanis max 1 napig tárolja a kiegészítő a metaadatokat.

    Illetve a háttérben igyekeztem valamilyen módon egy szervert szerezni, amiről lehetne egy API-t futtatni, mivel egy jövőbeni tervemhez elengedhetetlen, de egyelőre ez csupán folyamatban van.

    Mára ennyi! Használjátok egészséggel! :)

    [ Szerkesztve ]

    Eleinte angol billentzuyetet akartam. De aztán megismerkedtem a nagy 'Ő'-vel!

Aktív témák