Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Usstom

    csendes tag

    Sziasztok,

    segítséget szeretnék kérni, vettem egy ds224+ NASt és szeretném minél olcsóbban minél nagyobb HDD vel megtölteni és keresgélés közben belefutottam most egy nagy akcióba (elírásba?):
    https://smicro.hu/seagate-3-5-12tb-7-2k-rpm-sata3-512e-4kn-evans-256-mb-cache-st12000nm001g-7

    Viszont végig olvasva az itteni és külföldi fórumokat is nagyon megosztó, hogy mennyire zajos, bár mintha túlnyomó többségben lennének azok akik szerint nagyon hangos, sőt IDLE állapotban is képes 10másodpercenként kattogni. Viszont nem elhanyagolható tényező, hogy 8TB áráért most 12TB kapnék.

    Esetleg van valakinek mélyebb tapasztalata ezekkel az Exos HDD kel?

    Előre is köszönöm a segítséget!

  • Usstom

    csendes tag

    válasz tibaimp #74386 üzenetére

    Köszönöm a segítséget, végül nem mertem bevállalni, de ma estére már el is tűnt a jó ár.
    Végül egy barátomtól vettem meg 2 x WD Purple 10TB (WD102PURZ) amit sose használt csak kibontott 3 éve. Pont ami ha jól tudom nem héliumos és emiatt ez se lesz a leghalkabb (cserébe sokat is fogyaszt a datasheet szerint), de meghallgatva nem tűnt nagyon vészesnek, de majd kiderül ha megjön a NASom mennyire lesz zavaró a hétköznapokban. Majd megírom a tapasztalataimat én is hátha érdekes lehet valakinek.

  • Usstom

    csendes tag

    Sziasztok,

    nem is olyan rég megírtam én is, hogy sajnos a legrosszabb akusztikus tulajdonságokkal rendelkező 2x10TBos WD purplet WD102PURZ sikerült beszereznem (de legalább fantasztikus áron). Egy DS224+ a gazdateste. Maga az alapjárat egy elég hangos fehérzaj, amiben pluszban hallatszódnak az írási hangok, azok viszont szerencsére nem kiugróan magas frekvencián, szóval igazából a statikus folyamatos fehér zaj idegesít, főleg este mikor néma csend lenne. Jómagam is gondolkozom azon, hogy másik merevlemezekre cseréljem, a 12TB és a18TB modelleket néztem ki WD purple vagy WD red típusokból, a datasheet legalábbis ezeknek írja a legjobb akusztikus tulajdonságokat (leghalkabbak).
    Viszont láttam egy youtube videot, amiben a srác egy DIY acoustic foam boxot készített és azzal tompította a NAS hangját.
    https://youtu.be/A4HzqyG6UbU?si=7mZRp2eJAL288z9w
    Utána néztem az anyagáraknak és nem tűnt vésznek ezért én is nekileselkedtem, egy próbát megér. Meg is építettem és bár csodát nem szabad várni tőle, de számomra hallható lett a különbség, most azt mondom elviselhető szintre csökkent a zaj és így ráér a HDD csere, várok majd egy jó ajánlatra. Jogos a kérdés, hogy de a hőmérsékletet ez mennyiben befolyásolta. Mivel nem nyüstölöm agyon a NASt ezért csak az alapértékekről tudok nyilatkozni, NAS thermal statusa 45 -> 47 re emelkedett és a merevlemezeknél is 2 fokos emelkedés történt, 40 -> 42 és 45 -> 47 fokra. A doboz hátulja nyitott hátrafelé.
    Próbáltam lemérni is telefonnal a különbséget, valamennyire látszik rajta, hogy halkabb lett, de emberi füllel szerintem kicsivel jobban.
    Dobozban [kép]
    Önmagában [kép]
    Az elkészült dobozról és elhelyezkedéséről: [kép] [kép]
    Nem a reklám helye, de ha valakit érdekelnek az árak vagy hogy mit hol vettem:
    https://www.ikea.com/hu/hu/p/eket-szekreny-soetetszuerke-50334591/
    https://www.obi.hu/habositott-hoszigetelo-anyagok/hangszigetelo-tabla-4-5-cm/p/4130373

  • Usstom

    csendes tag

    válasz Rick4 #74471 üzenetére

    Azért azok a powerline cuccok nem szoktak kiadni még 1Gbitet se, 2 konnektor egymás mellett szokott kb 300Mbitet.

Új hozzászólás Aktív témák