Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Tigerclaw

    nagyúr

    válasz himpike #51 üzenetére

    Taiwant nagyon nehéz lenne megvédeni. Kicsi, nagyon közel van Kínához, míg Japán kivételével mindenki más aki megvédhetné messze van. Japán meg nem lesz bolond beavatkozni, tekintve a két ország közötti óriási különbséget és a történelmi multat. Nem véletlen, hogy még a több oldalról érkező fenyegetettség ellenére sem lett NATO tag Japán. Emellett nem lehet úgy megvédeni Taiwant, hogy ne jelentsen háborút Kínával. Taiwant jelenleg főleg az védi, hogy Kína Oroszországhoz hasonlóan elveszíthetné nagyon gyorsan a “nyugati” piacait, amire az egész gazdaságuk nagyrészt épít. Az USA valószínűleg ezért is provokálja egyre agresszívebben.

    El tudok képzelni egy olyan forgatókönyvet, hogy ha az USA hírszerzés megtudja a dátumot, valamiért kivonja majd a hajóit, tengeralattjáróit, hogy ne érjenek oda időben. Ezután jöhet a teljes gazdasági blokád Kína ellen, amihez megnyerné a szövetségeseit, EU-t, Japánt, Ausztráliát is, mert az már nem háborús cselekmény. Ezzel elérné az USA amit akar.

    Probléma lehet ha Kim Jong Un rosszul olvassa a lapokat és megtámadja párhuzamosan Dél-Koreát. Ő nem beszámítható semmilyen szempontból… Esetleg ha a kínai vezetés kifejezetten eléri náluk, hogy egyszerre támadjanak. Észak-Korea Délt, Kína meg Taiwant. Putin meg mindent beígérne nekik, hogy Ukrajnában csökkenjen rajta a nyomás, és kevesebb nyugati segítséget kapjon a nyugattól. (Persze valószínűleg nem avatkozna be nyiltan) Egy ilyen szinkronizált támadásnál már nem kizárt hogy az USA beavatkozik, esetleg Japán is, de csak Dél Korea mellett.
    Az egész szigorúan SZVSZ, de számomra logikus.

    Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

Új hozzászólás Aktív témák