Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • zhit86

    csendes tag

    válasz Wilks #1 üzenetére

    Aki munkára használja a gépét az valószínűleg Bitlocker-t (vagy más platformon más szoftveres titkosítást) használ. Nekem egy Ryzen 5800x-szel 4-5 GB/s-nél több nem jön ki Bitlocker bekapcs után. Úgyhogy már a PCIE 4-es Samsung 990 PRO is overkill vétel volt nekem...

    Van persze az OPAL hardveres opció is, de elég nehéz beállítani és igazából senki nem ajánlja... Windows-ban is most már a default működés az, hogy szoftveres a Bitlocker encryption bármilyen SSD-d van. A legtöbb gyártő OPAL (és/vagy az ATA password alapú is) implementációja hibás, törhető.

    Linux alól hdparm-mal állítani ATA password-öt a legjobb (mert ott master password-öt is tudsz állítani, BIOS-ból meg sokszor nem), de egyes gyártók egyes modelljei még így is törhetőek.

  • zhit86

    csendes tag

    válasz arabus #14 üzenetére

    Nem tudom, hogy te milyen extrább munkára gondolsz...

    Én bármilyen mezeibb fejlesztői (programozás, devops stb.), kreatív (PS munka, videóvágás stb.) munkára gondoltam, amikor a Bitlocker-t említettem.

    Én még nem láttam olyan céget, ahol enterprise SSD-t adnak volna minden ilyen dolgozóknak.

    De még tovább menve akár még lakossági, nem munka felhasználás esetén is minimum kellene legyen a Bitlocker (vagy más érdemben secure FDE) 2023-ban már.
    Azért még a gamer emberkéknek is csak-csak van pár bizalmas doksi, banki adat stb. a gépén.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák