Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Kornel

    veterán

    válasz mycso #57020 üzenetére

    Az utolsó bekezdésedhez annyit hozzáteszek, hogy nem kell utánajárnom.

    Bálint: pontosan.
    Német fizut vár mindenki, magyar munkamorallal.
    Persze német cégnél német munkatempóban már nem fulik az embereknek a foga dolgozni.

    Black: mi a problémád, szerinted valótlant állítottam?

    [ Szerkesztve ]

  • rbalint88

    addikt

    válasz mycso #57020 üzenetére

    amíg egy műszaki egyetemen tanító docens (prof alatt eggyel) keres nettó 200-220k körül, addig szerintem nagyon messze lesz a gazdaság felpörgése. mennyire legyen motivált egy olyan ember, aki ilyen lófasz pénzt keres és neki kellene kitermelnie a következő műszaki elitet?
    viszont sajnos igaza van a "tőkés" oldalnak is, hogy a termelékenység kurva szar itthon. sajnos az emberekbe beivódott az a mentalitás, hogy csak teljen le valahogy a 8 óra és menjünk haza, közben meg a lehető legkevesebbet csináljuk. ezzel csak az a probléma, hogy aki dolgozna, azt se fizetik meg és nem is feltétlen tud kitörni.
    és abba is bele kell törődnünk, hogy soha nem fogjuk utolérni a nyugatot, lehet közeledni hozzá, de ugyanolyan életszínvonal itt soha nem lesz. ide csak a német levetett autója jut, a fizetésének csak a fele-harmada jut, de még mindig sokkal jobban élünk, mint a világ 70%-a.

    Ironizer: szerintem 40-45 éves kor alatt ma itthon nem igazán realitás egy új autó. de pl szomszédom sem vesz új autót, pedig megtehetné. van két Ferrarija, egy Fisker Karmája, két motorja, csajának egy A Mercije. összérték 40M+. újonnan 120M kb...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák