Új hozzászólás Aktív témák

  • vargalex

    félisten

    válasz Cyrin #430 üzenetére

    Pont ezt írtad le Ubuntu esetén a Viberrel kapcsolatban...

    "itt pont erről volt szó, nem az összes linuxra készítették el, hanem Ubuntura, amin viszont már a telepítés sem sikerült az előző verziónál, mert régi függőség volt benne, ami már nincs. és közben nem is javítják, meg lehet várni a következő kiadást, ami aztán remélhetőleg jó lesz. "

    Szerintem arról megint csak nem az alkalmazás készítője tehet, hogy frissült az Ubuntu az ő kiadásuk óta. Írták, hogy követik az Ubuntu verziókat?

    "igen, ez így is van, de pont ez az egyik baja is egyben, mert a közösség jóindulatán, idején, akaratán múlik, hogy egy-egy programmal mennyire, milyen gyorsan, illetve egyaltalán foglalkoznak-e. egy ritkábban használt program esetén legjobban igaz ez, és akkor ott állsz, hogy telepítenéd, de sehol semmi több hónapig, vagy tovább, miközben honlapról meg tölthető más linuxoxra."

    Olyan, hogy hónapokig ott várok, velem még soha nem fordult elő. Olyan, hogy éppen nem fordult le és én nyúltam bele a PKGBUILD-ba, az már igen, de nyilván ez nem várható el mindenkitől. Mondjuk ennél az Ubuntu által alkalmazott "megoldás" sokkal rosszabb:

    "Az ubuntu szokftverközpontban meg benne volt, amíg működött, aztán kivették, amikor már nem. Azért meg csak ne tartsanak benne egy régi elavult függőséget, mert egy alkalmazás még ott tart."

    Holott nyugodtan javíthatták volna ők a függőségeket, ha már saját tárolóba tették, ehelyett egyszerűen dobták...

    Alex

Új hozzászólás Aktív témák