Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ubyegon2

    nagyúr

    válasz Dave™ #67037 üzenetére

    Félreértettél, ezeket már sokszor megbeszéltük, viszont a kollégának a jelenlegi gépén mégiscsak rosszcsontkodik a Manjaro valamit, szóval nem én mondom, hogy gond lehet vele. ;) Az nem nagyon derült ki, mi az oka a nála tapasztalt jelenségnek, de valami van nála, talán az UEFI miatt, mert ezeken a gépeken az nyúgös. Nálam is múködik a KDE Manjaro, azt már nem is veszem hibának, hogy másik disztró GRUB frissítése kinyírja a GRUB-ját. Említettem azt is, hogy azon a gépen pörgősnek kéne lennie a KDE-vel is a Manjaronak.

    Egyszóval jó szokásomtól eltérően most nem a Manjaro-t ekéztem, legfeljebb levontam a konklúziót azok alapján, amit írt a kolléga. Nem új gép, értelmetlen a rolling, nem is játékgép és mivel ment neki a Mint, gondoltam javaslom, hogy használja akkor azt, ha nyugalmat akar, ha izgalmat, akkor pedig a Manjaro-t!

    Tény, hogy ezt meg is kapta a Manjarotól. :D De újra mondom, hogy semmi rosszat nem írok a Manjaroról, azóta is fenn van a HP-n mióta anno szóba került, KDE-vel is kezdek megbékélni, kettő is van ezen a gépen, a másik még a Manjaronál is gyorsabb amúgy. :P

    ezek után írjam le mindig, hogy no offense, ha a Manjaro kifejezést leírom?
    (jobb 5letem támadt)

    Most már kapott több véleményt is a kérdező, valamelyest talán érdeklik is ezek, de ezen a ponton még úgyis több disztrót ki fog próbálni. Nem szántam mérvadónak a véleményemet, mint ahogy azt valaki nemrég leírta, hogy én mérvadót játszok itt. Az lehet, hogy még így is túl sokat irkálnék? :F sorry

    [ Szerkesztve ]

    új Samsung 980 1TB SSD 24eft 0TB írás, gyártói garancia

  • BoB

    veterán

    válasz Dave™ #67037 üzenetére

    Körülbelül 2010 óta használok Arch linux-ot (bár lehet akkor még Ubuntu volt, nem emlékszem). Nagyjából egy kezemen meg tudom számolni hogy hányszor volt olyan hogy "kritikus hiba" történt, azaz valamiért használhatatlanná vált vagy csak egyszerűen nem bootolt.

    A legnagyobb szívást ezek közül egy hiba okozta ami a libusbx csomagban volt, ez a library hivatott segíteni USB-s eszközök kezelésében. Ekkor csatlakoztattam egy új vezérlőt (ha jól rémlik a pedálokat szimulátorokhoz). A következmény az volt hogy teljesen random módon szinte majd minden program összeomlott.

    Eléggé félrevezetőek voltak a log-ok, semmi sem utalt arra hogy itt lenne a hiba. Ráadásul ugye hiába néztem mik frissültek azt a csomagot régebben frissítettem csak nem volt csatlakoztatva a pedál.

    A lényeg hogy kb. fél napom ment el rá, és ahogy írtam ez volt az igazi szívás. A többit pikk-pakk rendbehoztam.

    Ahhoz képest hogy mennyit használtam már ez igazán nem rossz arány szerintem, de abszolút megértem hogy van akinek nincs kedve / szellemi ereje ilyenekkel bíbelődni, és ezért a fix kiadású disztrók jönnek be neki.

    [ Szerkesztve ]

    You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.

  • Frawly

    veterán

    válasz Dave™ #67037 üzenetére

    Egyetértek. A Manjaro konzervatívabb rolling, de nem annyira konzervatív, mint a kiadás alapú disztrók. Illetve nem kötelező naponta frissíteni, 1-2 havonta is elég. Így kevésbé lehet eltörő frissítésbe is belefutni, de az egyébként sem jellemző, hogy előfordulnának ezek.

    Nálam sem szokott eltörni semmi, pedig már jó pár hónapja az Archot nem is a stable, hanem a testing tárolókkal használom. Így amondó vagyok, hogy a Manjaro Testinget sem nagy kockázat használni, nem hogy a stable-t.

    Igazából ez a rolling nem elég stabil mantra már jó régóta nem igaz. Lehet még pár éve megállta a helyét, de már rég nem.

Új hozzászólás Aktív témák