Új hozzászólás Aktív témák

  • DrSoul

    őstag

    Sziasztok!
    Ilyen topicot nem láttam, így...
    Tehát: vennem kéne vízmelegítőt, ''új'' (tehát felújítandó :D ) lakásba költözünk, régi lakás. Gáz van. Villanyt felújítottuk, festés, ilyesmik, de spórolunk, ahol lehet, tehát pl. nem cserélünk mindenhol burkolatot.
    NA most: van gáz a lakásban, régi csövek, de nem baj, elvileg rendben van, a gázművektől amikor jöttek, megmutattam, azt mondták, minden ok. Viszont akkor kihasználnám a gázt. Gondoltam (a fürdőszobába, de ez adná a melegvizet a konyhába is) egy átfolyásos gáz vízmelegítőre. Ehhez kértem egy kéményseprő véleményét, de a kéményt béleltetni kéne. Viszont a szomszéd is rá van erre kötve, kémény ajtó sehol (ezek régen leválasztott lakások, nagyon gagyin csinálták akkor), tehát a kémény ügy nem tiszta, nem igazá tudjuk használni (aki elötte ott volt, használta, de az így életveszélyes!!!)
    Tehát: a lényeg. Mintha nem lenne kémény. Hallottam kémény nélküli vízmelegítőkről. Ezek pontosan hogy néznek ki (működésben)? Úgy hallottam, hogy az átfolyósak teljesítménye úgy kb 20-24KW, mert nagy teljesítmény kell folyás közben rögtön melegíteni a vizet. Viszont a kémény nélküliek azok úgy 2KW körüli teljesítménnyel bírnak, mert ezek tárolósak, tehát tartályban van a víz, amit a gáz fokozatosan melegen tart (bojler). És a 2KW az kb egy gáztűzhely lángjának felel meg, tehát elég egy jó, szellős helység. Hát a fürdő eleve nem kicsi, és a belmagassága kb 4 m.
    Van benne egy szellőző nyílás is, oda ventillátort tennénk eleve. Tehát, a kérdés: jól tudom? Meg lehet oldani így, kémény nélkül? És nem kell a vízmelegítőt rákötni a szellőzőre? Mert az nem biztos, hogy menne, mert a falon ott vannak a gázcsövek, tehát szerintem nem nagyon kivitelezhető. És ha máshová tesszük a készüléket, akkor már át kell terveztetni mindent, egy rakás pénz, meg akkor ki kell talán cserélni a gáz csöveket is :( Az is rengeteg pénz.
    Mit tudtok ajánlani? Villanybojlert nem szeretnék, sokat fogyaszt, az van nekem most, mert ahol eddig voltam nincs gáz. ELég drága.
    Javaslatok?

    Mindig az X jelöli a pontot...

Új hozzászólás Aktív témák