Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Tefl0n

    csendes tag

    Sorry a wall of textért, a lényeget meg a tanulságaim kiemeltem.
    Sajnos nekem is sikerült csalás áldozatává válnom a Jófogáson épp tegnap 2023.08.30. Az elmúlt időszakban elég sokat kereskedtem online és csak jó tapasztalataim voltak, a gyanúm sokat lágyult emiatt, mondjuk úgy is alakult, hogy a környékemen főleg. Utólag már látom, hogy minden hibát elkövettem, amit el lehetett. :W A csaló olcsón tett fel több tárgyat is egyszerre feltűnően alacsony áron (azt gondoltam eladásra kényszerül, voltam így én is és találkoztam is, illetve egy vidéki kis falut adott meg, gondoltam a BP árakhoz szokott agyam mondatja velem, hogy túl szép a dolog), én egy PS5-öst néztem ki. Még meg is néztem a profilját, hogy most tett fel 2-3 elektronikai tárgyat, de volt 1-2 régebbi hirdetése. Fel is hívtam, ahol többször beszéltünk, küldött adatokat, én is neki elmondtam, hogy akár személyesen elmennék érte, de rögtön leszerelt, hogy több hetes munkára megy külföldre, így megegyeztünk, hogy bizalmi alapon egy előleget elutalok a készülékre ő meg feladja, aztán majd utólag, ha megjött rendezzük a maradékot. (Amit itt még fatálisan elrontottam, szintén megfordult a fejemben, hogy kérjek egy lakcímkártyát vagy személyit, szintén olyan, amit kb. fél évvel ezelőtt biztos megtettem volna)

    Utána még vissza is hívott, hogy nem jött meg az előleg és még nem járt így soha, ahogy fentebb is írták többen kedves volt, illetve úgy viselkedett, mintha neki is lennének kétségei az én jószándékaim felöl. Megmutattam az utalási bizonylatot, de neki ez még kevés volt. Mivel a megadott számlája TransferWise-os volt megkérdeztem egy barátomat, aki pont ott dolgozik, mondta, hogy van hogy 1-2 napot eltarthat a dolog valóban, hogy átmenjen. A csaló közben továbbra is hívott, érdeklődött, javasolt, ötletelt velem és úgy viselkedett ahogy én is tettem volna teljesen elaltatva a gyanúmat, hogy átver. Adott végül egy Raiffeisen számlát is, hogy ha az előleget látja azon, akkor már készíti is a csomagot. Természetesen balga módon elutaltam neki (utólag nem is értem magam, még viccelődtem is neki a telefonba és SMS-ben, ahol az adatokat megadjuk, hogy jó nagy marha vagyok ha átver...).

    Amikor átment az az utalás is természetesen minden hirdetése eltűnt, volt neki egy fényképező, egy drón és ez a PS5, még megtaláltam a Google memóriában a hirdetést, de ennyi, ezek a már halott linkek.
    https://www.jofogas.hu/zala/Elado_Playstation_5__141318329.htm
    https://www.jofogas.hu/zala/Elado_Huawei_P30_Pro_8_256_141312203.htm
    https://www.jofogas.hu/zala/Elado_DJI_Mavic_Air_2_FMC_141223364.htm

    Feljelentést azonnal tettem elektronikusan és a bankkal is visszahívattam az utalásaim, szerencsére a TransferWise-osnál a saját csapdájába esett, mert azt vissza tudták hívni mert még nem érte el a számláját, de a másik számlán megrövidített, de azért így is egy viselhetőbb összeggel. (Ez is jó tanulság, ha elektronikus banknak utalsz és van átfutási idő, akkor kb. még másnap reggelig biztos vissza tudod hívatni a bankoddal az utalásod mint téves utalás a kapó fél beleegyezése nélkül) Alább az adatai, hogy más lehetőség szerint el tudja kerülni, biztos vagyok benne, hogy ma már más néven új hirdetései vannak:

    Használt név: Takács Zsolt
    Kamu lakhely: Almásháza, Zala megye (az igazi bankszámlái egyébként Kiskőrösiek)
    Telefonszám: 06 70 147 2689
    Email cím: takacsz480@gmail.com
    TransferWise számlaszám:12600016-10411042-47666253
    Raiffeisen Bank:12062003-01925911-00100009

    A drága lecke, hogy egy tucat jó kereskedés után se nyugodjon meg az ember, használja a feltett képekre a keresőt és nézze meg mit hirdet még az ember, mindig legyen résen, illetve, hogy tényleg a személyes csere a tuti, semmit ne postáztass.

Új hozzászólás Aktív témák