Új hozzászólás Aktív témák

  • tzsolesz

    nagyúr

    válasz Lompos48 #22808 üzenetére

    Nos itt vagyok újra. ha visszanézed a beszélgetésünket akkor kiiderül mi is lenne a gondom. De gyorsan leírom.

    Nah, szóval a Fisher RS-913-as rádiós erősítőm, ami már van vagy 30 éves, egyik napról a másikra elkezdett olyat, hogy hangos csattogó hangokat ad ki a kimenetre. Másik hibajelenség is ekkor kezdődött. Még pedig érzékeny a külső áramforrásokra, illetve szabálytalan rend szerint elkezd hangosan zajokat dobni, sistergés, stb.. Olyan mint amikor nincs a TV-ben adás, olyan hangosan is, illetve hol felerősödik, hol elhalkul. Ha rácsapok a tetejére akkor 2-3 másodpercre elhallgat, de van hogy ettől jön újra lázba. Amikor már nagyon nem bírja, akkor el kezd pattogni, csattogni is. Ezt elő tudom idézni azzal is, hogy test nélküli műanyag tárgyal a végfok panel tetszőleges pontján megnyomom. De ha mondjuk jobban megnyomom, akkor elhalgat, és teljes kuss. Amíg így nyomom azonos erővel, addig nem is tudom előidézni sehogyan sem a jelenséget, se a szercsegést, se a csattogást. Ha tovább nyomom, vagy többször megnyomom a panel, akkor meg a csattogás jön elő, de úgy hogy a 300W-os hangfalam majdnem kiment, mintha 50-60 voltos tápot ütögettem volna oda a hangfal bemenetére. Tök ugyan olyan hangja volt.
    Ha pufferkondi tetejét ütögetem ugyan ez a jelenség. Elkezd csattogni. Nem biztos, hogy csak a puffer kondi ütögetésével jönne elő, de a panelra a kisebb alkatrészekre nem akartam ilyen hatást gyakorolni, mert nem akarok zárlatot.
    Volt már olyan is 1 órahosszáig nem csinált ilyet, sőt volt hogy 2-3 napig azokon bizonyos alkalmakon (30 perc, 1 óra) zenehallgatás ideje alatt nem jelentkezett. Viszont most újabban megint csinálja.
    Puffer kondi kiszáradás? Lapon törést szemmel nem látni, nem történt fizikai behatás hogy ez előjöjjön egyébként. Alkatrész lábakat is átnéztem, nem igazán láttam elválást, persze nincs kizárva.
    Mivel mindkét oldal egyszerre csinálja gyanús ugye a táp, de gondolom több közös szála is van egy ilyen rengetegben a két csatornának mint a táp egység.
    egyelőre használhatatlan a cucc, valószínű elviszem egy jól felszerelt szerelőhöz mert én ehhez már kevésnek érzem magam. :(

Új hozzászólás Aktív témák