Új hozzászólás Aktív témák

  • mephi666

    nagyúr

    válasz peppe79 #49959 üzenetére

    nem kispályás konyhatündér lehet :DDD ...mi eddig tökéletesen elégedettek vagyunk a jóval olcsóbb kombinált tűzhellyel, ami a full gázost váltotta... igazából a tegnapi mézeskalácsot leszámítva minden tökéletes lett benne és ez sem a sütő hibája volt most, hanem a rutintalanságomé (nem szoktam sűrűn süteményt sütni: 1-2 dolog jól megy, leginkább a különböző húsételeknél maradok) ...275 fok mire kell?

    a párolást én megoldom általában úgy, hogy vagy külön vizet használok, vagy a köret víztartalmát használom ki... pl nagy sláger nálunk a vecsési savanyúkáposzta közt sült tarja/oldalas... fűszerezem/pácolom a húst, kis zsírt rakok az edény aljába, rá káposzta-hús-káposzta, majd kis zsír a tetejére és így fólia alatt alacsonyabb hőfokon hosszabb ideig párolom, majd fólia nélkül pl felső sütés+légkeveréssel készre sütöm... így a káposzta maradék víztartalmától puhul első körben a hús :) ...képzeletemben az igazi pro sütőknél kellene egy bemenő és kimenő ág víznek, hogy ne kelljen manuálisan utántöltögetni és kiöntögetni a lecsapódott vizet (a vízkőről nem is beszélve) ...otthoni felhasználásban kis ügyeskedéssel hagyományos sütőkkel is meg lehet oldani mindent, így nálunk nem lesz alternatíva

    "Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

Új hozzászólás Aktív témák