Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kutyek

    senior tag

    válasz benedekco #56372 üzenetére

    "100% hogy ha ugyan úgy van beállítva egy cv mint egy olcsó benton akkor a cv nyert."

    Ezt sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudom, mivel egyiket sem próbáltam. Csak annyit tudok mondani, hogy a linkelt videóban egy tapasztalt, hivatásos zenész inkább ezzel ellenkező tartalmú állítást fogalmazott meg. Felteszem, hogy a helyzetéből adódóan az ő esetében a körülmények jobban kontrolláltak, hiszen profi környezetben működik, és sok tucat alkalommal lenyomja ugyanazt a szettet egy turnén - ez alapján az én szememben jobban kvalifikált arra, hogy ilyen összehasonlítást tegyen.

    Persze ez sem szentírás (sőt), hiszen az ő esetében is csak egy-egy konkrét hangszert jelent, a "100%-os" kijelentésekhez pedig minimum valamilyen hihető statisztikai alátámasztás dukál, vagyis jónéhány példány szükséges mindkét típusból, illetve jól kontrollált / dokumentált körülmények az összehasonlításhoz.

    Ennek hiányában szerintem az egyedi eltérések (amelyek simán lehetnek olyan mértékűek, hogy egy konkrét HB jobb, mint egy konkrét CV) teljesen lehetetlenné teszik, hogy ilyen "100%-os" állításokat fogalmazzunk meg.

Új hozzászólás Aktív témák