Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • jmarcell

    csendes tag

    válasz Ctrl+Alt~Del #47993 üzenetére

    Általában nem gondolom teljesen komolyan az ilyen kijelentéseket, csak ezeket írásban rosszul adom át... :D

    Mindenkinek megvan a maga favoritja, de azért érdemes próbálkozni nyitni a kevésbé mainstream felé, meglepő dolgokat találhat az ember. Igazából azt is nehéz megfogalmazni, hogy hol van a mainstream határa. Akár a Maiden-nek is vannak méltatlanul elfedett számai, amik sokkal jobbak lettek, mint néhány "sláger", de utóbbiakat nem lehet megkerülni, ahogy magát az együttest sem.

    Nehezen javaslok számokat, mert nagyon szerteágazó a saját ízlésem is, de hallgasd meg mondjuk a Panterától a "Sleep"-et vagy a "Floods"-ot és juss el a számok második felére. Esetleg keress valami RATM számot. Aki a "Killing in the name"-ben nem érzi mekkora "groove" van vagy egy "Testify"-ban, azzal nem tudok mit kezdeni... Meg kell érnie rá. :DDD
    Ami neked a Maiden, az nekem a BLS többek között, egyszerűen úgy érzi az ember, hogy nincs rossz szám. Mondjuk nézz rá a "Funeral Bell"-re meg a "Berserkers"-re. Örök klasszikus még a Down-tól a "Bury me in Smoke" vagy a "Stone the Crow" is.
    Ajánlanám a Kingdom of Sorrow-tól az "Enlightened To Extinction"-t is, de azt vennéd észre a végén, hogy holnapra a PRS-ed B-be (H-ba) van hangolva standard E helyett. :D

  • fattyu

    veterán

    válasz Ctrl+Alt~Del #47993 üzenetére

    te se hallottál még savatage-t :D

    és imádom a maident én is.

    de régi helloween-ek és az összes savatage pont olyan ha nem jobb

    [ Szerkesztve ]

    a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek

  • Nunder

    őstag

    válasz Ctrl+Alt~Del #47993 üzenetére

    Avatarom tanúlsága szerint mintha én is meghallgattam volna már egy-két Maiden nótát, de a lényeg, hogy ezelőtt 10-15 évvel én is ilyen vaskalapos voltam mint te. Csak a Heavy/Power metal vonal, semmi más nincs és nem is lesz soha. Minden más csak csörömpölés, üvöltözős kása vagy "szardarálás", csak a Sonata Arctica, Helloween, Blind Guardian meg a Hammerfall...

    Aztán amikor azokon belül elkezdtem ráakadni innen-onnan kevésbbé ismert bandákra, és rájöttem, hogy némelyek igen is elmossák, neadjisten át is lépik a stílus hatérait, akkor nyílt ki a világ.

    A szardarálás progresszív metállá - khm.. djent - (Dream Theater, Protest the Hero, Devin Townsend, Periphery stb.), az üvöltözés metalcore/death/melodic death metállá (Trivium, Parkway Drive, In Flames etc.) szelídült és ahogy az extrémebb irányok fele nézelődtem, úgy jöttek be a régi klasszikusok, mintegy miből lett a cserebogár: Rush, Dire Straits, Sabbath, Zeppelin etc. Klasszikus zenéről meg akkor még csak ne is beszéljünk.

    Lényeg, hogy nem forog se Cliff a sírjában, ha nem csak Metallica-t hallgatsz, és Steve se kap arcidegzsábát, ha két Maiden közé bekeversz valami mást. Merj nyitni, mert olyan élményektől fosztod meg magad, amik nemcsak a zenei ízlésed fejldését segítik elő, de gitárosként új horizontokat nyitnak meg.

    “It's the job that's never started as takes longest to finish.” // blackbird3dworks.hu

Új hozzászólás Aktív témák