Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • llax

    senior tag

    válasz Eastman #36178 üzenetére

    Az első javaslatom arra szólt, hogy a hangszínszabályzótól teljesen függetlenül, alapból elvenni egy kicsit a magasakból (és persze lehet tovább, a hangszínszabályzóval is). Így minden körülmény mellett kevesebb a magas, a mértéket és jelleget a plusz kondi és ellenállás határozza meg.
    Legalábbis elsőre így értelmeztem az igényt és ehhez javasoltam, azt, amit.
    A kísérletezést (különösen a különböző kondikkal) azért is javasoltam, mert lehet más törésponttal is elvenni, mint ahogyan a hangszínszabályzó teszi (kevésbé vagy éppen jobban belelóg a középtartományba a korlátozás - a hangszínszabályzóval tovább korlátozva már annak hatása dominál).

    A beépített hangszínszabályzó csak magas vágást végez, az is csak egy kondival és egy ellenállással terheli a hangszedőt. (gyak. az összes passzív elektronikás villanygitárban gitárban ez történik - az elektroakusztikus EQ másabb)
    Pont ezen működésmód miatt tud engem összezavarni a felteker-leteker dolog :)
    A gitár hangszínszabályzó számomra a működés oldaláról szemlélve vagy elvesz (valamennyit) a magasakból, vagy nem bántja azokat (magasat kiemelni nem képes, csak meghagyni, vagy valamennyit elvenni).

Új hozzászólás Aktív témák