Új hozzászólás Aktív témák

  • bucsupeti

    senior tag

    Kis tanácsot kérnék tőletek!

    Eddig Peavey Bandit 112 erősítőm volt, de meg kellett válnunk, mert zenekarom nem volt, itthon meg nem tudtam kihasználni (túlságosan hangos), így eladtam.
    Erősítő nélkül meg nem élet az élet, úgyhogy vásárolni szeretnék valamit. Van egy Ibanez 370dx gitárom és egy Korg AX3000G multieffektem.
    Maximum 70000 Ft-ot költök rá (nem azért mert nincs több, hanem mert nem ér többet nekem a dolog) Új cucc áraiban gondolkodom.Olyan erősítőt szeretnék ami halkan is használható. A Bandit igazából akkor szólt szépen ha a hangereje fel volt egy picit tekerve (legalább 2-es szintre :) )

    Amik célkeresztbe vannak:

    Peavey Envoy 110: hangja hasonlít a Banditra, csak kisebb a teljesítménye. Mivel egyszerű erősítő, nincs benne semmi multieffekt, ezért a Korg jól ki tudja szolgálni. Picit fáj a szívem hogy 10" hangszóró van csak benne.

    Peavey Vypyr 30: ez is transtube. Viszont van benne digitális multieffekt. 12" hangszóró van benne.

    Roland Cube 40 XL: számomra új, de népszerű erősítő 10" hangszóróval.

    Roland Cube 80 X: le van értékelve 76000 Ft-ra. 12" hangszóró. Lehet halkan használni?

    Line6 Spider IV 30: népszerű (bár azt hallottam hogy a III jobb mint a IV) és 12" hangszórója van.

    Fontos hogy élő játék megoldható legyen, azaz kapcsolópedál is kell hozzájuk. Az Envoy ebből a szempontból rendben van, mert egyrészt van hozzá kapcsolópedálom, másrészt a multi lenne rátéve. A többire viszont szégyen a multit rátenni, ha már eleve van benne. Viszont kell ekkor hozzá pedál. A Vypyrhez kell a Sanpera ami elég drága. A többihez mi kell?
    Ja és rock-metál zenéhez kell.

    Más javaslatok? Nem szívesen veszek használtat. Mindent ki tudok próbálni és ki is fogok. Ma Peavey napot tartottam. Holnap próbálom a többit is.

    "Nem gond ha nem vágod a párologtatók bináris nyelvét..."

Új hozzászólás Aktív témák