Új hozzászólás Aktív témák

  • SRC

    junior tag

    válasz Goose-T #43755 üzenetére

    Nekem színes műanyag felületeken az válik be mindig, ha egyszerű Ciffet higítás nélkül nyomok a felületre és hagyom rajta úgy 20 percet. Nem szoktam súrolni vele, mert koptat, de amin állt 20 percet azt a felületet utána eredményesen lehet egy ronggyal/szivaccsal tisztítani általában, mert abban van mindenféle összetevő, ami elegyedik a felületi retekkel és oldja ezeket a dzsuvákat annyira, hogy utána le lehessen őket győzni. Kár kapkodni, persze én is van, hogy nem bírom ki és elkezdem hamarabb ölni, de semmi értelme. Úgy se jön le hamarabb, csak több Ciff fogy.
    Az alkohol kvázi öblítésre van meg a rongy nedvesítésére. Gyorsan elpárolog, ezért nem baj ha befolyik ide-oda.
    Fehér műanyagnál van, hogy csak a hidrogén-peroxid segít, ha van valami felületi elszíneződés, illetve. ha keversz hozzá egy kis Vanish-t akkor a brómot is eltávolítja, aminek oxidációja sárgítja be a fehér műanyagot, de ez már erősen gumikesztyű meg kennelbe zárt állat, asszony, gyerek és minél sárgább annál tovább kell rajta legyen. Egy ilyen mix már tényleg veszélyes, odafigyelős cucc. Bőrre kerülve is megérzed, csíp rendesen, de ha belenyúlsz a szemedbe akkor szevasz.
    Egyébként ha egy műanyag már rendesen besárgult akkor kb. 2 hónap után láthatóan újra sárgulni kezd a kifehérítés után, ami sokszor csak úgy megy, ha befóliázod miután rákented a vegyületet, mert van hogy napokig rajta kell legyen, ha már olyan vastagon kiült a bróm a felületre és ez már csak fóliával megy, máskülönben hamarabb, egyszerűen rászárad a cucc.

Új hozzászólás Aktív témák