Új hozzászólás Aktív témák

  • SRC

    junior tag

    válasz Eastman #43738 üzenetére

    Ez megvan, oké, hogy a vonatkozó szakaszon már egyenes a nyak, de akkor minden húrnak fel kéne feküdni nem?

    Ha a nyak jól álla testen akkor a húrok közötti különbséget vagy maga a húr keresztmetszete adja, vagy a bund rádiusza és ezek a lemezhidak tulajdonképpen sokféleképpen engedik felszerelni a húrt, elég sokat akár fél centit is odébb lehet noszogatni a hídon a húrt összességében, mert nem csak a fához szorító csavarozásnál van benne 1-2mm és én a hangszedőhöz képest szoktam csak nézni a húrok helyét, mérni csak az egymáshoz képesti húrtávolságot szoktam, hogy a hídon jó helyen van e azt hát valamennyire a nút adja ki, amibe belemegy a húrmagasság állító csavar, de ott is van pár mm játék.
    A rádiuszban lehet vajon annyi, hogy érdemes legyen megpróbálni a húrnak nem a magasságát állítani, hanem a helyét? Mert a G húr alatt azért elég sok szabad hely marad a nyakon, szóval mind a 4 húr jöhetne akár lejjebb, vagy egymástól távolabb lehetne őket állítani.
    Nem értem a bundok síkolása miért, vagy hogyan segít ilyenkor. Amikor lefogom a hangot és a bundhoz nyomom a húrt létrejön egy hegyesszög. Ha a bundnak nem lenne rádiusza ez tök egyforma szög lenne mind a 4 húron, de nem egyforma, így akkor a rádiusz kell számítson igaz? Amiatt lehet, hogy csak az egyik húr fekszik fel, a többi nem, még alacsonyabban sem.
    Vagy lehet hogy a csavarozásnál az egyik oldalon van valami a nyak és a test között és picit magasabb a nyak egyik fele és a "G" húr csak azért jó, mert az vékonyabb?

    Nem értem igazából hogy lehet, hogy még az "E" húr is alacsonyabban lehet, mint a "D" amikor kétszer olyan vastag.

    Kéne egy jó méretű imbusz bit, hogy felhangolva is tudjak a csavarral játszogatni.

Új hozzászólás Aktív témák