Új hozzászólás Aktív témák

  • Alexios

    veterán

    válasz Kobe #34441 üzenetére

    Nyilván senkinek nem "kell". Igazából az igényekhez térünk vissza mindig.
    Az, hogy szobagitáros vagy, nem jelenti hogy ne akarhatnál jobb minőséget.
    Anno, 10+ éve mikor először volt a kezemben gitár én is elégedett voltam a Harley-Benton gitárommal és erősítőmmel, de igazából nem haladtam vele semerre, tanárra nem volt lehetőségem ,szóval szép lassan elhalt a dolog, szóval ismerős.

    Kb két és fél éve fogtam utána újra kezembe gitárt, elejétől fogva tanárhoz járva, egyből más lett a fejlődési görbe, volt(van) egy olcsó Stagg gitár, meg egy Marshall MG15 erősítő, ami valahogy sosem szólt úgy ahogy én azt akartam. Idővel cserélődtek a cuccok, lett egy EVH 5150 15w lunchbox erősítő, na az pont úgy szólt ahogy én szerettem volna, nem volt doboz hangja mint a Marshallnak, stb, csak hát panelban laktam, kurva hangos volt, 4W-ra lekapcsolva, minimum hangerőn is :DDD.
    Szóval következő lépés logikusan a modellezés, mert a hang kell, de hangerő nem. Volt jópár multieffekt, meg vst-k, meg ilyesmi, és itt jön képbe az egész. Elég lehetett volna a Zoom multi? Igen, nem tervezek vele stúdió albumokat felvenni, igazából nagyon nem is hallja más, ha hallja sem egyértelmű sokszor egy laikusnak hogy most melyik delay az ami jobban szól, stb. Nyilván azért mert az egész relatív is kinek mi a jó.

    Szóval maradhattam volna ott, technikailag elég lenne, de nem voltam elégedett a hangzásával. Nem azért mert fellépéshez kéne (sőt, fellépéshez kb pont tökmindegy, lássuk be senki nem fogja megállapítani közönségben melyik erősítő modell megy épp), de ez mégiscsak egy hobbi, aminek az a lényege, hogy jól érezzem magam tőle, márpedig a Zoom/Boss/Bias Fx/Amplitube/akármi nekem nem adta ezt meg, a Helix meg igen, rákötöttem először az aktív hangfalra otthon, és majd összeszartam magam mennyire kurva jó, na.
    Hiába nincs szükségem ilyen cuccra, mert nem fogok 1 presetben 3 delayt használni, 2 reverbel, 5 különböző modulációs effektel, erősítő szimuláció+ir-al mindenzt persze sztereóban variax gitárral úgy hogy még így is marad számítási kapacitás benne, de ez adja meg azt a hangzást, ami miatt szívesen ülök le vele csak úgy játszogatni, pedig elég lehetne más is, de valahol mégis csak ez kéne legyen az egész lényege szerintem. Ha valakinek a Zoom G1xn(vagy Mooer ;] ) talált be abba a pontba, azzal sincs semmi baj, de szerintem teljesen fölösleges ezeket azzal indokolni hogy szobagitáros vagy vagy sem.
    A cél az kéne legyen, hogy megtaláld azt a hangzást amitől jobban érzed magad, mégis csak zenélünk, művészet meg minden, a lényeg hogy ki tudd fejezni magad úgy ahogy szeretnéd.

    A gitár meg eleve még ilyenebb tud lenni, Squier vagy sem - lehet ár/érték alapján gitárt venni, és lehet úgy is, hogy valamit kézbe fogsz és érzed hogy pont oda illik, baromi kényelmes, élvezet rajta játszani na, legyen Squier, vagy akármi.. Vettem én már mind a két módon, sejtheted melyik(ek)et szoktam többet használni.

    Aztán ott van utolsó pontnak, bár ezt nem szívesen teszem hozzá, hogy magyarországon vagyunk, elég megnézni az aprókat is, hogy milyen árkategória játszik. Van aki szeretne jobbat, de be kell érni a budget cuccokkal, mert itt azért 200k fölött nem nagyon van piac sajnos.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák