Új hozzászólás Aktív témák

  • Goose-T

    veterán

    Na, majdnem írtam, hogy becsatlakozok a topikba, aztán a fórummotor írta nekem, hogy a "témába írt legutóbbi hozzászólásod óta változott a téma összefoglaló". Már nem is emlékeztem rá, még a legelején írogattam, 157-es a legutolsó hozzászólásom a témában, 13 és fél éve.

    Akkortájt el is adtam a Hondo Les Paul gitáromat, mert kellett valamire a zsé, de 2007 körül vettem egy hasonló gitárt, egy Epiphone Les Paul Custom Chrome-ot. Sokat nem játszottam rajta, egészen idén tavaszig, miután egy régi barátom unszolására beálltam a törökszentmiklósi bandájukba, ahol régi barátokkal zenélgetünk újra. Még az is lehet, hogy jövő hónapban lesz Budapesten egy koncertünk, majd még írok, ha van fejlemény. Akit érdekel az együttes, az aláírásomban megtalálja a facebookos oldalát.

    Addig is bedobom ide a cuccomat, minden darabnak története van:

    Az erősítő valószínűleg egy Carlsbro 50 Top, klasszikus brit csöves cucc, most cseréltettem benne csöveket, mert már mindegyik ki volt égve évek óta. Nem tudom, honnan került rá az a Sound of Music tábla, de azért jól néz ki.

    A láda egy Laney 4x12-es volt valamikor, de egy garázsban rohadt évtizedekig, ahol csirkéket is tartottak. A burkolat lemállott róla, a vászonja elszakadt, hangszórókból csak egy volt benne, de az is el lett adva. A láda faanyaga kifogástalan állapotban vészelte át szerencsére a viszontagságokat. Egy barátomé egyébként, ő időt és pénzt nem kímélve felújíttatta, be lett burkolva padlószőnyeggel, lett rá vászon, és a saját kezével faragta rá fából az Oláda feliratot (mivel Oláh a családneve). Tett bele négy darab Celestion G12T-75-öt, úgyhogy nagyon pöpec cucc lett belőle.

    A gitárt 2007-ben vettem egy barátomtól, aki a Demonlord gitárosa, ő szerezte valahonnan olcsón, de új cucc volt, dobozban. Epiphone Les Paul Custom Chrome, mahagóni test, ragasztott mahagóni nyak, Grover kulcsok, Alnico pickupok. Azért volt olcsóbb, mert nem pont olyan tekerőket raktak rá, ami az eredeti képen van (de azóta pótoltam Ebayről), és nincs a fejének a hátulján Custom Shop felirat. Így 160 helyett csak 80 ezer volt. Azon még gondolkozom, hogy fel kéne turbózni egy kicsit a hangját egy Seymour Duncan Hot Rodded Settel (JB+Jazz), de így is elég jól szól, a mostani pickupjainak a hangzása is hasonló karakterű. Próbáltam még vadászni Tom Anderson pickupokat, de szinte csak USA-ból lehet rendelni horroráron a postaköltség + ÁFA + vám miatt.

    Így, hogy 11 évet állt a gitár, mostanra beérett a faanyaga. Azt mondják, kell 10 év egy gitárnak, hogy megérjen.

    Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar

Új hozzászólás Aktív témák