Új hozzászólás Aktív témák

  • kemotox

    addikt

    Sziasztok!
    Jövőhéten vagy azutáni héten megjön a fizu. Egyszer már kérdezősködtem basszusgitár ügyben, most viszont megint esedékes lett a dolog. Van viszont egy apró változás. Kitaláltam, hogy mást nem is akarok már venni (akartam egy olcsó laptopot melóra, de végülis nincs rá szükség), így kicsit többet tudok költeni a cuccra.

    Mindenképpen újat szeretnék. Még nem volt új gitárom, és most már nagyon szeretnék egy csillogó-villogó hangszert, amire vigyázhatok, mint a szemem fényére.

    Alapvetően a klasszikus Fender cuccok jönnek be, így az első két kiszemeltem egy Squier P Bass és egy Squier Jazz Bass.
    A harmadik pedig egy modernebb kinézetű, aktív cuccos, egy Ibanez GSR 200.
    (Árakat ne nézzük, van amelyik itt olcsó, van amelyik máshol van jobb áron, csak azért linkeltem mindet innen, mert van ahol nincs leírás)

    Kinek mi a véleménye a gitárokról? Egyelőre ezeket nézegettem ki, de persze rengeteg cucc van még ebben az árkategóriában (80-80k-ig), meghallgatok tapasztalatokat más basszerekről is.

    Legjobban a P-Bass tetszik, nem hagyományos cuccli, hanem van a hídnál egy Jazz puki is. Többféle hangzást lehet kicsikarni belőle, szerintem ez tök jó, mivel életem első basszusgitárja lesz, még nem tudom, hogy pontosan milyen hangzásra vágyok, és így ki tudok próbálni mindenféle jóságot.
    Az Ibanez is ilyen konfiggal rendelkezik, és még aktív is, van valami bass boost cucca ami klassznak tűnik, de valahogy az ilyen aktív dolgok soha nem jöttek be igazán. Valószínűleg az elemektől való ösztönös félelmem miatt. Nem szeretem az elemes dolgokat, mindig pont akkor merülnek le, amikor nem kéne :D

    Szerintem a jövőhét folyamán elmegyek néhány boltba kipróbálgatni a gitárokat, de azért kíváncsi vagyok kinek milyen tapasztalatai vannak.
    Az a preckó eszméletlenül tetszik, de a Squierekről hallani jót és rosszat is egyaránt :S

    Köszi előre is!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák