Új hozzászólás Aktív témák

  • BluEyes

    őstag

    válasz freelanced #17701 üzenetére

    A jó kábel kis kapacitású, kis zajú, és a szerkezete elég stabil, hogy a mikrofóniától se kelljen tartani. (A külsején a zokni nem feltétel ;) ).
    Nem egyszerű ilyen kábelt találni. Az árból nem nagyon lehet következtetni a valós minőségre, mert sajnos a kábelhülyeség a hifiből szép lassan a hangszer-iparba is átszivárog.
    De nem is kell túlbonyolítani. A szerelt kábelekről legtöbbször nincs műszaki adat, nem tudjuk, miből van, csak már a használat közben derül ki, ha gyenge hangú vagy mikrofóniás. Én a helyedben vennék jópár méter szereletlen kábelt, meg normális jackdugókat, és magamnak csinálnám (csináltatnám) meg a megfelelő kábeleket. Nem szabad bedőlni a Nagy Neveknek (Fender, Ibanez, stb) ugyanis nekik nincs kábelgyáruk, valami beszállító matricázza rá a - legtöbbször gyenge minőségű noname - kábelre a nevüket.
    Használj éppen megfelelő hosszúságú kábelt. Kis szobába gyakorolni például nem kell a 6 méteres drót. mert a fölösleg tekereg a lábad alatt, csak a problémákat szaporítja.
    Proel HPC-120TR - ez az átlátszó Proel nem rossz, komoly arcok is elégedetten használják. Teszel rá Neutrik dugókat, oszt kész is a tuti kanóc, emberi áron. A vásárlásnál figyelni kell, hogy a kábel vastagságának megfelelő dugót vegyél, ugye ha nem megy bele a dugóba a kábel, azt könnyű belátni hogy nem kafa, de ha lötyög a dugóban, az se jó.

    Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.

Új hozzászólás Aktív témák