Új hozzászólás Aktív témák

  • Hiperhuje

    aktív tag

    Sziasztok!

    Már egy ideje megjelent e neves gyártó akciókamera családja.
    Magyarországi fórumokban nem esik szó róluk, teszteket is csak elvétve találni.
    Ebből kiindulva nyitnám ezt az eszmecserét. Ha valakinek van már tapasztalata, véleménye, itt nyugodtan leírhatja.

    Bemutatjuk a HD akciókamerák új generációját, a VIRB X és VIRB XE készülékeket. Kompakt kialakításával, részletgazdag, nagy felbontású, nagylátószögű felvételeivel, valamint az újabb tartókkal a VIRB X és VIRB XE az akciókamerák piacának megkerülhetetlen szereplőjévé válik. A ráncfelvarráson átesett, 50 méteres mélységig vízálló készülék megnövelt gumírozott borítást kapott, és most már külön tok sem kell a víz alatti felvételekhez.

    A VIRB X és XE továbbfejlesztett videó és audió módokkal, valamint a hihetetlen felhasználói élményt nyújtó G-Metrix rendszerrel jár az akciókamerák közösségének kedvében. A G-Metrix a beépített mérőkről és vezeték nélküli érzékelőkről érkező mozgási adatokat rögzíti – pl. a sebességet és a gyorsulást –, majd ezeket mozgóképes, a videófelvételre rávetített ábrákként jeleníti meg, ezzel tovább fokozva a visszajátszás izgalmát. A Garmin ingyenes okostelefon alkalmazása és számítógépes szoftvere révén a felhasználók még részletesebben örökíthetik meg élményeiket, és játszi könnyedséggel szerkeszthetik akció felvételeiket. A G-Metrix harmonikusan épül bele a Garmin ökoszisztémába, bármilyen tevékenységről legyen is szó. Mindegy, hogy a felhasználó a Vector™ adatok kivetítésével a leadott teljesítményét elemzi ki, egy műrepülés során a jellemző nehézségi erőt jeleníti meg, a futó edzést szeretné újra átélni, esetleg a szűz hóban tett lesiklás során a fēnix® 3-mal mért függőleges ereszkedést kívánja láttatni, vagy a versenypályán a gyorsulást és a legnagyobb sebességet vetíti ki maga elé, számára a G-Metrix funkcióval felvértezett VIRB X vagy VIRB XE készülék alkotja majd a tökéletes akciókamerát.

    – Frissített formavilágával, bővített felvételkészítési tudásával, beépített mérőivel, valamint a G-Metrix rendszer bevezetésével a VIRB X és VIRB XE egy hatalmas ugrás az akciókamerák fejlődésében nemcsak a hobbi vásárlók, de a profik számára is. – mondta Dan Bartel, a Garmin globális értékesítési részlegének elnökhelyettese. – Már alig várjuk, hogy piacra dobhassuk új kameráinkat, és ne csak a felhasználók által megosztott tartalmakat lássuk, hanem azt is, hogy kalandjaik ténylegesen mennyire őrültek.

    Akcióra termett

    A részletgazdag, nagylátószögű optikával a VIRB XE professzionális HD felvételeket képes készíteni 1440 képpontos felbontáson 30 fps-os képismétléssel, illetve 1080 képpontos felbontáson 90 fps-os képismétléssel, mindezt extra lassítással, képstabilizálással, és többféle nagyítási szinten. A VIRB X kristálytiszta HD felvételt készít 1080 képpontos felbontással 30 fps-os képismétlés mellett, valamint 720 képpontos felbontással 60 fps-os képismétléssel lassítással és többféle nagyítási szinten. Az állókép érzékelő segítségével mindkét változat éles fotókat és fotósorozatokat készít 12 MP-es képminőségig. Ezenfelül a VIRB XE rendelkezik egy profi móddal (Pro Mode), amely kézi beállítások széles skáláját ajánlja fel, pl. fehéregyensúly szabályozást, kontraszt, színprofil állítást, ISO érzékenység megadását, valamint expozíció kompenzálást.

    Kiemelt fontosságot kapott a zord környezeti viszonyokkal szembeni ellenállás, ennek jegyében mind a VIRB XE, mind a VIRB X 50 méterig vízálló úgy, hogy külső tokra ezután már nincs is szükség. Víztaszító, síküveges optikája a víz alatt is borotvaéles felvételeket készít, miközben a vízbe merülés és az ebből való kiemelkedés képkockáit nem torzítják el vízcseppek. A frissített külső forma egy új mikrofont is magával hozott, amely még a víz alatt is hihetetlen tisztán rögzíti a hangokat. A Bluetooth Audio funkcióval Bluetooth kompatibilis headseteket, mikrofonokat párosíthatunk a kamerához. A VIRB X és XE kamerához számos továbbfejlesztett, még profibb, még stabilabb tartó is rendelkezésre áll, csúszásmentesített imbuszkulcsos rögzítési rendszerrel, mely a rázkódással és ütésekkel szembeni ellenállóképesség növelése érdekében maximális csavar meghúzási nyomaték elérését teszi lehetővé.

    A G-Metrix a beépített és párosított mérők által biztosított adatokkal a jövő akciófelvételeit eddig ismeretlen izgalmakkal és érzelmekkel tölti meg. A G-Metrix rendszeren keresztül a VIRB X és VIRB XE kamerák a belső mérők, pl. a nagy felbontású GPS-vevő, a gyorsulásmérő, a giroszkóp, valamint a csatlakoztatható eszközök, kiegészítők, mint a HRM-Run szívritmusmérő, a fēnix 3 multisport karóra vagy a Vector teljesítménymérő által szolgáltatott adatok révén valós időben követik le a mozgásokat, tevékenységeket, és rögzítik a teljesítmény mutatókat. A VIRB X és XE gépjárművek Bluetooth-funkciós fedélzeti eszközeivel is együttműködik, így képes átvenni a menet adatokat, mint pl. a sebességet, fordulatszámot, gázadagolási állást.

    A beépített Wi-Fi kapcsolaton keresztül a VIRB X és VIRB XE kamerák rákapcsolódhatnak az okostelefonon és tableten futó VIRB Mobile alkalmazásra. A VIRB Mobile alkalmazás valós idejű streamelést biztosít a felvételek beállításához és annak megtekintéséhez, hogy éppen mi kerül felvételre. Több kamera képének egyidejű megtekintését és a kamerák együttes vezérlését, valamint a G-Metrix adatok gyors szerkesztését és kivetítését teszi lehetővé, továbbá minden eddiginél jobban megkönnyíti a videó tartalom feltöltését és megosztását. Ráadásként a VIRB Mobile okosalkalmazáshoz csatlakozva a felhasználó mindig tudni fogja, hova tette le kameráját, ugyanis a követő funkció folyamatosan rögzíti a kamera utolsó ismert GPS-pozícióját.

    Kompakt és könnyen használható

    Az új formai kialakítás révén a VIRB X és XE kamerákkal a felhasználónak már nem kell kikísérleteznie a megfelelő kameraállást, ugyanis a kontrasztos, 2,5 cm-es kijelzőn gyorsan és határozottan lőheti be a megfelelő szöget, találhatja meg a kívánt kompozíciót, miközben az egyérintéses vezérlőkkel egyetlen mozdulattal felébresztheti a készüléket, illetve egy egyszerű kapcsolóval elindíthatja és leállíthatja a felvételt. Egy külön expozíció gombbal bármikor állóképet készíthet még akkor is, amikor a kamera éppen mozgóképet vesz. A kivehető és újratölthető akkumulátorokkal a VIRB X és XE akár 2 órán át képes felvételt készíteni 1080 pixeles felbontáson. Az adatok és a felvétel mentése microSD kártyára történik. A szabadban történő, zord körülmények közötti vagy menet közbeni töltést esőálló érintkezők segítik.

    Szerkesztés nemes egyszerűséggel

    A Garmin ingyenes képszerkesztő szoftvere, a VIRB Edit™ képes a VIRB által egybegyűjtött G-Metrix adatokkal ellátott felvételeket automatikusan megosztásra kész állapotba hozni. Igény esetén azonban kézi vezérlők is rendelkezésre állnak, melyekkel a felhasználók maguk szerkeszthetik és játszhatják le a felvételeket, sőt, a G-Metrix mutatókat is módosíthatják és zeneszámokkal is kísérhetik videójukat. A GPS-alapú időbélyeg révén a VIRB Edit képes automatikusan szinkronizálni a több kamerától származó egyidejű felvételeket, ezáltal zökkenőmentes váltást biztosítva a kameraállások között. A felhasználók egyedi teljesítmény mutatókkal, grafikonokkal is feldobhatják videóikat. A VIRB Mobile alkalmazással okostelefonon, tableten is elvégezhető pár gyors szerkesztési művelet, akár menet közben: lehetőség van a videók megvágására, a MotionMetrix mutatók rávetítésére a felvételre, valamint zenei aláfestés készítésére, ezzel nagyban leegyszerűsödik és felgyorsul a tartalom feltöltés és megosztás.

    [ Szerkesztve ]

    Samsung Note 10+, DS918+, Acer spin 5, TAB S7 +

  • Hiperhuje

    aktív tag

    Megjött a kicsike! :C
    Sajnos X, nem XE, arra nem futotta.

    [ Szerkesztve ]

    Samsung Note 10+, DS918+, Acer spin 5, TAB S7 +

Új hozzászólás Aktív témák