Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ígyvanferi

    addikt

    válasz ígyvanferi #95765 üzenetére

    Na végül a terv összejött, a 3:57-es átlag megvolt. Stabilnak is mondhatjuk, olyan durva belassulás nem volt, mint tavaly, bár nem is kezdtem be egy 10K PB-vel az elején. ;] Annak örülök, hogy az utolsó 3 kör (tehát pont a táv második fele, mert 6 körös volt a verseny) ideje konkrétan másodpercre pontosan ugyanannyi lett, a 4 perces tempót tudtam már tartani pontosan innentől. Féltávig megvolt a 3:55, amiből lehetett volna PB, ha a hajrát meg tudom nyomni, de azt már hamar éreztem, hogy erre most nem leszek képes, úgyhogy inkább visszavettem pár mp-et. Nem volt értelme széttaposni, a helyezés szempontjából is belefért a lassulás, légüres térben mentem a 4. helyen. Korcsoportban azért dobogó meglett, hála annak, hogy az 1:15-öt futó első helyezett csak ősszel fogja betölteni a 25-öt. :DDD
    A pulzus rendben volt, csak a minden körben nagy izgalommal (... :U :( ) várt emelkedő szakaszon ment 180 fölé, az átlag 176 lett.

    Frissíteni egy decathlonos géllel frissítettem kb. 10 km-nél. Hogy ennek a segítségével tudtam végül tartani a tempót a végéig, ezt én meg nem mondom, de rosszatt legalább nem tett. Vizet ittam a 3. körtől kezdve minden kör végén. De én képtelen vagyok menet közben a kis papírpohárból néhány molekulánál többet kicsárázni, így minden egyes alkalommal néhány lépésnyi sétára váltottam. Tudom, össze kell hajtani a száját, kis kiöntőt képezve belőle, de akkor se megy. Így legalább 1-1 decit sikerült mindig pár kortyban innom, a maradék meg ment a fejemre.

    Cipőválasztás az Endorphin Elite lett. Ezzel az a helyzet, hogy a romló futóformának nem annyira barátja, ha elkezdi az ember húzni a lábait, onnantól nem kapja meg azt a bizonyos +4%-ot a cipőtől. Talán a túl agresszív plate elhelyezkedés az oka, mert egy kevésbé ívelt lemez inkább az átgördülést segíti, mint pl. az Adizero Proban vagy a Metaspeed Edge-ben.

    Most vajon hogyan tovább? Ősszel jó lenne egy full sík, jól futható félmaraton, ahol megpróbálkoznék a PB-vel. Erre az 5-6 hónapra kell kitalálni a beosztást.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák